OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Opera 7.55 Seg Fault, Seg fault when loading images.
offroadgeek
post May 18 2005, 04:48 PM
Post #31





Group: Admin
Posts: 1,418
Joined: 18-May 03
From: St. Paul, MN
Member No.: 4



QUOTE(Greg2 @ May 18 2005, 03:42 PM)
QUOTE(offroadgeek @ May 18 2005, 07:27 PM)
can someone attach the modded opera ipk to this thread?  I followed the link mrsquishy provided, but it's dead sad.gif  I'm trying to get opera installed on my 1000 with 3.5.3.

thanks
*

It's too big to attach... 2.5 megs. How can I do it?

Greg
*


I just changed the limit to 5 megs... I didn't realize that a 2 meg limit would be so um... limiting wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Greg2
post May 19 2005, 05:17 AM
Post #32





Group: Members
Posts: 790
Joined: 28-October 03
From: USA
Member No.: 792



QUOTE(offroadgeek @ May 18 2005, 08:48 PM)
I just changed the limit to 5 megs... I didn't realize that a 2 meg limit would be so um... limiting wink.gif

Sorry, I didn't know you did this last night.

Anyway, here it is. Note that if you install to any dest other than SD-card you will have to change (it's easy to change to a /home install with the script) or remove the postinst script from the ipk.

Greg
Attached File(s)
Attached File  opera_7.55.6079_arm.ipk ( 2.47MB ) Number of downloads: 1266
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dansawyer
post May 21 2005, 11:16 AM
Post #33





Group: Members
Posts: 293
Joined: 18-November 03
Member No.: 945



Opera 7.5 installs and works great. I would update the install instructions to include linking to sharp compat libs. Otherwise the instructions are clear and work great.

Dan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
glmason
post May 21 2005, 12:08 PM
Post #34





Group: Members
Posts: 27
Joined: 20-May 05
Member No.: 7,169



QUOTE(dansawyer @ May 21 2005, 02:16 PM)
Opera 7.5 installs and works great. I would update the install instructions to include linking to sharp compat libs. Otherwise the instructions are clear and work great.

Dan
*


Amen!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
albertr
post Jul 6 2005, 07:12 PM
Post #35





Group: Members
Posts: 535
Joined: 7-March 04
Member No.: 2,195



Sorry for beating up the dead horse, but when I've tried to run opera 7.55 under resent OE build (sharp-compat-libs installed), I got the following error message:

CODE
# ./opera
./opera: symbol lookup error: ./opera: undefined symbol: _7QString.shared_null


Any idea what it could be?
-albertr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
albertr
post Jul 6 2005, 07:37 PM
Post #36





Group: Members
Posts: 535
Joined: 7-March 04
Member No.: 2,195



Ahh, nevermind, I figured it out. On a side note, why qeserver is eating 35% of cpu time when no qt2 apps are running?
-albertr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mahoro
post Jul 12 2005, 12:53 PM
Post #37





Group: Members
Posts: 133
Joined: 8-July 04
Member No.: 3,947



I have plenty of troble install this opera....
Is it only my problem.
Even I force depend and overwrite, there are stil lots of error sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rebski
post Jul 17 2005, 08:35 AM
Post #38





Group: Members
Posts: 129
Joined: 24-August 04
Member No.: 4,375



I can't even get started, Package Installer doesn't recognise it on my C1000.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
russman
post Aug 25 2005, 12:50 AM
Post #39





Group: Members
Posts: 12
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,941



QUOTE(albertr @ Jul 7 2005, 04:37 AM)
QUOTE(albertr @ Jul 7 2005, 04:12 AM)

Sorry for beating up the dead horse, but when I've tried to run opera 7.55 under resent OE build (sharp-compat-libs installed), I got the following error message:

CODE
# ./opera
./opera: symbol lookup error: ./opera: undefined symbol: _7QString.shared_null


Any idea what it could be?
-albertr
*


Ahh, nevermind, I figured it out. On a side note, why qeserver is eating 35% of cpu time when no qt2 apps are running?
-albertr
*



Pleeease! Share the wisdom!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpman
post Aug 25 2005, 07:10 AM
Post #40





Group: Members
Posts: 14
Joined: 17-October 04
Member No.: 5,070



QUOTE(russman @ Aug 25 2005, 08:50 AM)
Pleeease! Share the wisdom!!!
*


I had the same problem. Ran this and it went away

CODE
makecompat /opt/QtPalmtop/bin/opera


Actually, I just tried to run opera, and got the errror message again.
I re-ran the above command and that fixed it, although makecompat said opera
was not linked to the compat lib. Odd.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
russman
post Aug 25 2005, 08:37 AM
Post #41





Group: Members
Posts: 12
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,941



Thanks! I will try it!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
russman
post Aug 25 2005, 10:36 PM
Post #42





Group: Members
Posts: 12
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,941



Thanks a lot! It is working now!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vbu
post Aug 28 2005, 03:28 PM
Post #43





Group: Members
Posts: 1
Joined: 28-August 05
Member No.: 7,961



Could anyone post a copy of their opera.ini here? Mine is completely empty except for

Opera Preferences version 2.0
; Do not edit this file while Opera is running
; This file is stored in UTF-8 encoding

[User Prefs]
Plugin Path=/usr/lib/opera/plugins


and Opera segfaults on opening with message 'Opera 7.55 was terminated due to signal code SIGBUS'

I've followed all the instructions listed in this post. At one point I got opera to load but it had no icons. After running the ln -s for the icons I keep getting the segfault. Tried running from console and I get the following message 'ln: /tmp/qtembedded-root/QtEmbedded-0: No such file or directory'. I checked and that file does exist:

srw------- 1 root root 0 Aug 29 00:13 QtEmbedded-0

Anyone had this same problem and knows a workaround or a fix ?

Thanks

Ver
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kombi
post Sep 4 2005, 05:48 PM
Post #44





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-September 05
Member No.: 8,035



QUOTE(carpman @ Aug 25 2005, 07:10 AM)
QUOTE(russman @ Aug 25 2005, 08:50 AM)
Pleeease! Share the wisdom!!!
*


I had the same problem. Ran this and it went away

CODE
makecompat /opt/QtPalmtop/bin/opera


Actually, I just tried to run opera, and got the errror message again.
I re-ran the above command and that fixed it, although makecompat said opera
was not linked to the compat lib. Odd.
*



I installed opera into my SD card and got linking errors, but i get the same error while trying to run. I am new to installing OZ and maybe I am missing something. How do I first fix the linking errors trying to install apps to my SD card. And what would be the command for makecompat if I installed to my SD card? What does makecompat do anyway?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Greg2
post Sep 5 2005, 05:37 AM
Post #45





Group: Members
Posts: 790
Joined: 28-October 03
From: USA
Member No.: 792



QUOTE(kombi @ Sep 4 2005, 09:48 PM)
I installed opera into my SD card and got linking errors, but i get the same error while trying to run. I am new to installing OZ and maybe I am missing something.  How do I first fix the linking errors trying to install apps to my SD card.  And what would be the command for makecompat if I installed to my SD card? What does makecompat do anyway?

Have you formatted your SD-card with ext2 so you can install and symlink apps on it? If not please do... if you need any help the instructions are in the how-to section of OESF:
http://www.oesf.org/index.php?title=Step-b...ing_for_newbies

If your not using the Hentges Rom you will need to install the sharp-compat-libs_xxxx.ipk from the 3.5.3 opie feed then follow the instructions in this thread:
http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=14311

The sharp-compat-libs will allow opera to be used with the current OZ builds. You can use them with the libraries icon in the settings tab or the makecompat command. For more info please search makecompat and compat-libs on the boards.

Greg
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th December 2014 - 05:38 AM