OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio


Welcome Guest ( Log In | Register )

> Stat64 Missing In Dev_img-1.6
post Feb 27 2005, 05:44 AM
Post #1

Group: Members
Posts: 26
Joined: 8-February 04
Member No.: 370

Hi all,

I frequently seem to run into trouble when compiling software using the dev-img (1.6), While linking, I get errors related to stat64 not being available, E.g. when compiling cpio I get:

gcc  -g -O2   -o cpio  copyin.o copyout.o copypass.o defer.o dstring.o global.omain.o tar.o util.o filemode.o idcache.o makepath.o userspec.o ../lib/libcpio.a
main.o: In function `parse_opt':
/mnt/card/Documents/Develop/cpio-2.6/src/main.c:413: undefined reference to `stat64'
main.o: In function `process_args':
/mnt/card/Documents/Develop/cpio-2.6/src/main.c:594: undefined reference to `stat64'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [cpio] Error 1
make[2]: Leaving directory `/usr/mnt.rom/card/Documents/Develop/cpio-2.6/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/mnt.rom/card/Documents/Develop/cpio-2.6'
make: *** [all] Error 2

I am sure this has been dealt with, or there is a workaround. BTW the debian arm cross-compiler package seems to have stat64 implemented, as I was able to cross compile cpio, but still I would like to compile packages natively

Any clues?

Go to the top of the page
+Quote Post
Start new topic
post Apr 7 2005, 12:35 PM
Post #2

Group: Members
Posts: 65
Joined: 23-February 04
From: Santa Rosa
Member No.: 1,997

Thanks so much for this fix. I applied it to my Z and now I can compile parted. :-)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:


RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st October 2016 - 05:52 PM