OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> C860 Charging Problem (not Battery), weird voltage measured on the terminals
seva
post Mar 24 2005, 08:31 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 22
Joined: 26-May 04
Member No.: 3,455



(This is going to sound like a lot of other posts, but read on for more details)

Recently I got my C-860 back from Sharp via Japan Direct, I wanted them to look at the CF port, which may or may not have had a problem, anyhow everything was working fine in regards to charging before that, but after I got it back I couldn't turn the Zaurus on.

I thought this was my battery, so I ordered a new one, Zaurus turned on. After the battery discharged it wouldn't charge anymore, that's when I started looking on the forums about other similiar sounding problems.

I know there are a lot of people reporting problems charging, and have often found odd solutions, like flashing the current state of the battery into the D+M Batt Voltage Adjust menu.

However, it seems like I have a hardware issue, I measured voltage across positive and negative terminals on a normal Zaurus C-860 (my friend's) and mine; here's what I got:

CODE
Normal Zaurus:
   Charge off: 0.4V (or something close to that)
   Charge on: 4.2V

My Zaurus:
   Charge off: 3.0V
   Charge on: 2.5V


What is going on here? Any suggestions? I don't really want to send it back to Japan, because last time it took 3 months?!

For the record, my new battery seems to be fine, when charged in my friend's Zaurus, I can use it just fine until it's drained.

Thanks for reading, as a bonus here's a picture of two C-860s side by side, click for a larger version:


P.S. I meant to post this in the hardware sub-forum, mods feel free to move.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
blaster123
post Jan 20 2006, 07:44 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 8
Joined: 11-May 04
From: Pennsylvania
Member No.: 3,236



Those fuses are much smaller in real life then in those pictures... I blew both the 2A main and the .63A charging. I was wondering if I could get a few of those fuses from anyone that has them and would be willing to send, otherwise I'll have to make a sample order. Edi800, could I see some pics of of the conductive glue repair. I'm not the greatest solderer, and if it doesn't look too bad, that may be how I repair mine. Thanks all in advance.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seva
post Jan 20 2006, 07:46 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 22
Joined: 26-May 04
Member No.: 3,455



QUOTE(blaster123 @ Jan 20 2006, 07:44 AM)
Those fuses are much smaller in real life then in those pictures...  I blew both the 2A main and the .63A charging.  I was wondering if I could get a few of those fuses from anyone that has them and would be willing to send, otherwise I'll have to make a sample order.  Edi800, could I see some pics of of the conductive glue repair.  I'm not the greatest solderer, and if it doesn't look too bad, that may be how I repair mine.  Thanks all in advance.
*


Private message me your shipping address.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edi800
post Jan 20 2006, 09:02 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 30
Joined: 6-February 04
From: Wroclaw
Member No.: 1,736



QUOTE(blaster123 @ Jan 20 2006, 07:44 AM)
Edi800, could I see some pics of of the conductive glue repair.  I'm not the greatest solderer, and if it doesn't look too bad, that may be how I repair mine.


OK, no problem, I'll post the pictures of my fixed setup and of the silver glue. I also thought, when I saw the fuses, that it is next to impossible to solder them biggrin.gif
But glueing them on is really easy. :-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
seva   C860 Charging Problem (not Battery)   Mar 24 2005, 08:31 AM
cgrieves   Seva did you ever have any luck getting your unit ...   May 19 2005, 08:49 AM
seva   QUOTE(cgrieves @ May 19 2005, 08:49 AM)Seva d...   May 19 2005, 08:51 AM
cgrieves   QUOTE(seva @ May 19 2005, 04:51 PM)QUOTE(cgri...   Jun 8 2005, 01:48 AM
tecks   What kind of power suppply do have? I've had a...   Jun 8 2005, 02:27 AM
omega   QUOTENormal Zaurus:   Charge off: 0.4V (or s...   Jun 8 2005, 02:48 AM
seva   QUOTE(omega @ Jun 8 2005, 02:48 AM)QUOTENorma...   Jun 8 2005, 08:15 AM
maslovsky   CODEMy Zaurus:   Charge off: 3.0V ...   Jun 8 2005, 02:56 PM
cgrieves   QUOTE(maslovsky @ Jun 8 2005, 10:56 PM)CODEMy...   Jun 22 2005, 04:23 AM
Boris   QUOTE(maslovsky @ Jun 9 2005, 04:56 AM)This i...   Jun 22 2005, 08:15 PM
maslovsky   Sorry for some delay - my rfiend only recently fou...   Jul 11 2005, 12:55 PM
edi800   Allright, cool - we are waiting :-)   Jul 12 2005, 12:56 AM
cgrieves   Bump! Don't want this thread to die!   Aug 4 2005, 06:55 AM
maslovsky   Sorry guys, the pictures will be avaiable soon. My...   Aug 4 2005, 12:11 PM
bethanyb   QUOTE(maslovsky @ Aug 4 2005, 12:11 PM)Sorry ...   Aug 11 2005, 05:16 PM
cgrieves   QUOTE(bethanyb @ Aug 12 2005, 01:16 AM)My c86...   Aug 19 2005, 06:13 AM
bethanyb   Thanks for replying. I wasn't able to get int...   Aug 22 2005, 09:22 PM
ThC   don't want this thread to die neither ^^ my c8...   Sep 7 2005, 07:59 AM
mle   Yeah, me neither... I have now played with my 860 ...   Sep 7 2005, 02:09 PM
maslovsky   OK, guys, sorry for some long delay, but here are ...   Sep 12 2005, 02:46 AM
dbowden   Maslovsky -- Thank you! That was excellent in...   Dec 14 2005, 10:18 AM
maslovsky   I'm glad it helped QUOTE(dbowden @ Dec ...   Dec 15 2005, 04:14 AM
seva   Thanks to everyone involved, in particular to masl...   Jan 17 2006, 03:33 AM
edi800   QUOTE(seva @ Jan 17 2006, 12:33 PM)Also, the ...   Jan 17 2006, 03:55 AM
mle   Yes, you were right, charging fuse was burned. Mai...   Sep 12 2005, 11:10 AM
mle   maslovsky: Could you do me a favour and ask your f...   Sep 12 2005, 11:57 PM
maslovsky   QUOTE(mle @ Sep 13 2005, 10:57 AM)maslovsky: ...   Sep 13 2005, 01:07 AM
mle   QUOTE(maslovsky @ Sep 13 2005, 11:07 AM)We to...   Sep 13 2005, 01:43 AM
cgrieves   Wow, thanks Maslovsky, I think you have just made ...   Sep 16 2005, 04:36 AM
mle   QUOTE(cgrieves @ Sep 16 2005, 02:36 PM)If any...   Sep 16 2005, 09:46 AM
Nataliya   QUOTE(cgrieves @ Sep 16 2005, 12:36 PM)If any...   Oct 18 2005, 01:47 PM
mle   QUOTE(Nataliya @ Oct 18 2005, 11:47 PM)Hi Cgr...   Oct 20 2005, 05:03 AM
cgrieves   QUOTE(Nataliya @ Oct 18 2005, 09:47 PM)QUOTE(...   Jan 30 2006, 06:05 AM
edi800   Finally I had some time to post the pictures of my...   Jan 30 2006, 07:36 AM
phedders   Hello - Just read this thread and others with anti...   Feb 3 2006, 10:14 AM
seinfield   I have an idea, you can buy a normal fuse (a crist...   Oct 18 2005, 02:54 PM
mle   QUOTE(seinfield @ Oct 19 2005, 12:54 AM)I hav...   Oct 20 2005, 05:14 AM
bethanyb   I have no idea what you guys are talking about. So...   Nov 22 2005, 08:11 PM
blaster123   Those fuses are much smaller in real life then in ...   Jan 20 2006, 07:44 AM
seva   QUOTE(blaster123 @ Jan 20 2006, 07:44 AM)Thos...   Jan 20 2006, 07:46 AM
edi800   QUOTE(blaster123 @ Jan 20 2006, 07:44 AM)Edi8...   Jan 20 2006, 09:02 AM
seva   To those who PMed me, fuses are in the mail, sorry...   Feb 15 2006, 06:19 PM
blaster123   WOOT!!! I'm back up and running. ...   Mar 1 2006, 07:41 AM
edi800   Allright! Way to go, man - I'm very happy ...   Mar 1 2006, 07:49 AM
cgrieves   Well I've had no luck getting any samples from...   Mar 8 2006, 06:18 AM
daniel3000   Did anyone locate the fuses of a SL-C3000 yet? Not...   Mar 8 2006, 07:02 AM
albertr   Shouldn't be a problem to locate. Let me know ...   Mar 8 2006, 07:18 AM
cgrieves   Well, at last my C860 is fixed. My .750mA fuses ...   Mar 16 2006, 02:45 PM
Totesz   I just got my z apart, and the 630mA fuse is blown...   May 3 2006, 03:36 AM
seva   QUOTE(Totesz @ May 3 2006, 03:36 AM)I just go...   May 21 2006, 06:29 PM
Totesz   QUOTE(seva @ May 22 2006, 03:29 AM)QUOTE(Tote...   May 21 2006, 11:39 PM
danr   Looks like my charging fuse has gone as well. Doe...   May 30 2007, 06:40 AM
pelrun   QUOTE(danr @ May 30 2007, 02:40 PM)Looks like...   Jul 7 2007, 01:28 AM
danr   QUOTE(pelrun @ Jul 7 2007, 09:28 AM)I've ...   Jul 16 2007, 04:31 AM
Totesz   My fuses arrived a few days ago, i just put one of...   Jun 4 2006, 03:51 PM
seinfield   Never use that kind of adapters on your zaurus, th...   Jun 14 2006, 11:34 AM
Totesz   QUOTE(seinfield @ Jun 14 2006, 08:34 PM)I hav...   Jun 19 2006, 09:05 AM
jman   QUOTE(Totesz @ Jun 19 2006, 09:05 AM)QUOTE(se...   Dec 29 2006, 05:21 AM
jman   QUOTE(seinfield @ Jun 14 2006, 11:34 AM)Never...   Dec 29 2006, 05:12 AM
louigi600   QUOTE(maslovsky @ Jul 11 2005, 10:55 PM)Sorry...   Mar 31 2007, 06:59 AM
louigi600   Whatever you do ... do not whaste your time with k...   Jul 7 2007, 12:08 AM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st July 2014 - 09:49 PM