OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Irk Customizations, good config file tweaks
d.maddock1
post Mar 31 2005, 12:25 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 40
Joined: 20-October 04
Member No.: 5,113



aI've been playing around with IRK's fantastic customizability. I'm curious about what changes people have made to the default configuration, handy macros, etc.

Here's what I've done with my pockettop:

Quick network disconnect:
CMD+d -- :QPE/Network:disconnectRequest(int):1

Netwok connect:
CMD+U -- :QPE/Network:connectRequest()

Emulate FN+n:
CMD+n -- #8217
A lot of apps use this combo as a shortcut for a new item, etc. I might change this to CMD+a because this key has 'new' printed on it.

Also had to change CMD+ADDRESS to #4154 to get the menu button emulation to work.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HeavyWeaponDude
post Dec 26 2005, 05:24 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 37
Joined: 29-June 05
Member No.: 7,484



May sound like a silly question, but: how to create new macros?

I've managed to get a pocketop keyboard to work with OZ and I have done some minor tweaking at the configuration, e.g. making the CMD+Address combo popping up the menu.

But how to add new combos? The 'new' button on the configuration panel of IRK doesn't seems to work (unless I am missing something really basilar). I would like too to have CMD+a sorting out #8217

And how to create more macros? Would be pretty to have a console pop-up just on the pressure of a button smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
d.maddock1
post Dec 30 2005, 06:09 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 40
Joined: 20-October 04
Member No.: 5,113



Press the key button on the keymap screen, then type the key you want to map on your keyboard.

Then, put in the command you want it to run in the Cmd: field.

QUOTE(HeavyWeaponDude @ Dec 26 2005, 08:24 PM)
May sound like a silly question, but: how to create new macros?

I've managed to get a pocketop keyboard to work with OZ and I have done some minor tweaking at the configuration, e.g. making the CMD+Address combo popping up the menu.

But how to add new combos? The 'new' button on the configuration panel of IRK doesn't seems to work (unless I am missing something really basilar). I would like too to have CMD+a sorting out #8217

And how to create more macros? Would be pretty to have a console pop-up just on the pressure of a button smile.gif
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
loc4me
post Dec 30 2005, 03:41 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 141
Joined: 5-July 05
From: Tucson, AZ
Member No.: 7,538



d.maddock1: What version of IRK are you using?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
d.maddock1
post Dec 31 2005, 01:13 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 40
Joined: 20-October 04
Member No.: 5,113



QUOTE(loc4me @ Dec 30 2005, 06:41 PM)
d.maddock1: What version of IRK are you using?
*


IRK 0.11.0 on Cacko
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HeavyWeaponDude
post Jan 3 2006, 08:28 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 37
Joined: 29-June 05
Member No.: 7,484



Many thanks for your reply d.maddock1. Now I've setup all the keys on my keyboard in the proper way smile.gif

Just one more question: there is a way to actually associate the 'rotate' key (cmd + ") to the rotation function? That would be useful indeed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
d.maddock1
post Jan 4 2006, 08:40 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 40
Joined: 20-October 04
Member No.: 5,113



You should be able to do through the following qcop command:

:QPE/System:execute(QString):__rotate

but it is not working for me. Running it from the command line works fine:

qcop QPE/System 'execute(QString)' __rotate

perhaps this is a bug in IRK or I am missing something.

QUOTE(HeavyWeaponDude @ Jan 3 2006, 11:28 AM)
Just one more question: there is a way to actually associate the 'rotate' key (cmd + ") to the rotation function? That would be useful indeed.
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HeavyWeaponDude
post Jan 4 2006, 04:08 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 37
Joined: 29-June 05
Member No.: 7,484



If i try that command on my console, I get the glasshour icon, but nothing happens, nor error message is displayed.
I think this is due to different ROM: I'm using OZ + Opie.
Anybody knows the command to use in this case?

I think once the command is known, the problem of using it with IRK can be solved.
Maybe creating a simple script like this:

CODE
#!/bin/sh
qcop QPE/System 'execute(QString)' __rotate


making it executable, placing it somewhere in the path, and recalling it with the usual
*nameofthecommand in the IRK settings panel.
Maybe give it a try and tell me if it works this way.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cwaig
post Jan 5 2006, 01:41 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 153
Joined: 5-January 04
Member No.: 1,081



Here's some macro's I use with IRK on my Zaurus....

Punc+Right :QPE/InputHelper:mouse(QString):move +10 0
Punc+Left :QPE/InputHelper:mouse(QString):move -10 0
Punc+Up :QPE/InputHelper:mouse(QString):move 0 -10
Punc+Down :QPE/InputHelper:mouse(QString):move 0 +10
Punc+Space :QPE/InputHelper:mouse(QString):click
Num+C :QPE/InputHelper:handle()

These allow you to control Yakty's InputHelper applet from your external keyboard
(gives you an on-screen mouse pointer, saves having to get your stylus out when you're using the keyboard).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th October 2014 - 10:54 AM