OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bluetooth Problem On Henntges Oz 3.5.3, Getting Bluetooth started on OZ
Marty
post Aug 28 2005, 12:52 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 44
Joined: 11-May 04
Member No.: 3,200



I have Hentges OZ 3.5.3 and Cardfs up and running on my Z.
Now how do I get bluetooth started on OZ 3.5.3 ?

I have an LSE038 Bluecard which is recognised as soon as I put it into the Z.
However the light never goes on.
The network bnep0 cant be started.
I've tried sdp tool browse but nothing happens.

Card Details

cardctl ident

socket 0:
product info : "WSS" , "LSE039"
manfid: 0x0264, 0x0008
funtion: 6 (network)
Socket 1:
no product info available


I've checked bluetooth.conf - here's the driver for my card.

device "bluecard_cs"
class "bluetooth" module "bluecard_cs"

card "LSE039 Bluetooth PC Card"
version "wss","LSE039"
bind "bluecard_cs"

I assume bluecard_cs is part of the bluetooth module - I dont see it as an opie or oz module -can someone confirm this?

Help please!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Marty
post Aug 28 2005, 03:06 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 44
Joined: 11-May 04
Member No.: 3,200



Ok I have my bluecard recognised in hentges oz 3.5.3. biggrin.gif I found an old post which showed me how to download the missing bluetooth driver from the kernel modules.

"Download http://bluez.sourceforge.net/download/zaur...18-mh14_arm.ipk

Rename it to bluez-kernel-2.4.18-mh14_arm.tar.gz and open it with winrar or winzip.
There is a bluecard_cs.o in this file. Copy it to your zaurus (lib/modules/2.4.18-rmk7-pxa3-embedix/kernel/drivers/bluetooth) and reboot.

At console use: hciconfig hci0 up"

Installing bluecard_cs.o in the kernel modules means oz now recognises my card.
Note this is obviously missing from oz!!

However I still have problems!
I do sdptool browse and the z sees my motorola phone mac address - but also says it doesnt have permission to connect to this sdp service ???

Anyway undeterred I enter my phones' mac address into rfcomm.conf.
ok I've forgotten what to do next ? (Actually i dont know with oz.!)
(I have also set "automatically bind at start up" in rfcomm)

Still cant start bnep0 service in "networks" ....
Need some help now please!!

Also I find when I tap on the card manager icon and select "eject lse039 bluetooth card the light on the card goes on and stays on and the z hangs.
The only way out is to reboot with the switch at the back. - am I still missing some configuration somewhere???
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th December 2014 - 05:09 PM