OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bluetooth Problem On Henntges Oz 3.5.3, Getting Bluetooth started on OZ
Marty
post Aug 28 2005, 12:52 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 44
Joined: 11-May 04
Member No.: 3,200



I have Hentges OZ 3.5.3 and Cardfs up and running on my Z.
Now how do I get bluetooth started on OZ 3.5.3 ?

I have an LSE038 Bluecard which is recognised as soon as I put it into the Z.
However the light never goes on.
The network bnep0 cant be started.
I've tried sdp tool browse but nothing happens.

Card Details

cardctl ident

socket 0:
product info : "WSS" , "LSE039"
manfid: 0x0264, 0x0008
funtion: 6 (network)
Socket 1:
no product info available


I've checked bluetooth.conf - here's the driver for my card.

device "bluecard_cs"
class "bluetooth" module "bluecard_cs"

card "LSE039 Bluetooth PC Card"
version "wss","LSE039"
bind "bluecard_cs"

I assume bluecard_cs is part of the bluetooth module - I dont see it as an opie or oz module -can someone confirm this?

Help please!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Marty
post Sep 13 2005, 01:23 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 44
Joined: 11-May 04
Member No.: 3,200



I have bluetooth working consistently now - even after a suspend and resume.
To do this I have to run a script via the ppp dial up I configured within the networks tab. (The "execute" tab in the ppp dial up account allows you to run a script of your choice.)
My script is as follows - call it whatever you like, but make sure you make it executable

#!/bin/sh
/sbin/rmmod bluecard_cs
/sbin/insmod /lib/modules/2.4.18-rmk7-pxa3-embedix/kernel/drivers/usb/device/bluecard_cs.o
/etc/init.d/bluetooth stop
/etc/init.d/bluetooth start
rfcomm bind all
pand --listen GW
pand --connect <your phones mac address>

First of all I make sure that the bluecard_cs module is properly loaded then I stop and start bluetooth .
I found you had to stop bluetooth when you came out of suspend otherwise bluetooth didnt initialise properly and I could get past the modem initialiastion string in the ppp dial up.
I added rfcomm bind all and the pand commands just for good measure.
Anyway I can now put my bt card in , suspend and resume and make a bluetooth connection to the phone and dial up everytime.
I dont use the card manager icon to remove the card if I want to swap in my wifi card later I just yank my bt card out wait until the message saying "ls039 card has been ejected" and plug my wifi card in. I found that if I try and click on the card manger icon to remove the card the light on my bt card comes on and stays on - worse still the Z hangs and I have to reboot!

I'am sure these problems and the usbdo modules not loading properly after a resume are all due to the suspend and resume problem and will go away when this is fixed. I have flashed to the latest zImage which has got rid of the right key press suspend problem but there's obviously still problems with suspend /resume.

The general setup for bluetooth can be found here:

http://opie.handhelds.org/cgi-bin/moin.cgi/BluetoothGprs

I also found that I had to add the "givepin" script as per the opie bluetooth instructions above.

Hope this helps you get by with your bluetooth until suspend/resume gets fixed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st August 2014 - 08:00 PM