OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> 1.0rc3 Released
guylhem
post Oct 23 2005, 09:50 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



hello

as promised 1.0rc3 has been released on time.
you can get it from http://externe.net/zaurus/guylhem-rom/syst0006.dbk-1-0rc3

i am actually uploading it, along with its new readme and installation instructions. the md5sum is ae2c06f454b741bece74cdab8c664d46

bug reports would be welcome. the only known bug i have noticed is sharp music player has problem with the external media - no other application has that problem, and since i intend to replace non free application by free software application, that shouldn't be a problem for long.

a limitation i am aware of is the lack of cf drivers for all kind of usb and bluetooth cards, but you can easily compile your own kernel and drivers if needed.

i hope you'll all like the fruit of longs nights of work.

enjoy,
guylhem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
7 Pages V   1 2 3 > »   
Start new topic
Replies (1 - 14)
Gorth
post Oct 23 2005, 11:57 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 12
Joined: 26-April 04
Member No.: 3,024



Guylhem -
This is great. I downloaded and installed without a problem. Only difficulty is connection icon does not show up for built-in wireless. I added WLAN config, but no way to use it. In the previous version, the connection dialogue would pop-up when I brought up Opera. That doesn't happen now, so I don't know how to activate the link.

Gorth
Thanks for all the great work.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 23 2005, 12:38 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



i'll test it as soon as possible.
meric encore guylhem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Oct 23 2005, 01:14 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



re oss software... do you plan to make an up-to-date konqueror?
full kong runs in pdax.... so a roll your own static version might go, but it would be enormous.
Maybe redoing konq embedded for 2006? would be chance to get flash going, and other stuff opera doesn't handle. And I suppose it coul be done to handle file browsing stuff too...
might be cool if it wasn't too hellish to pull off.
wil check out the rom in a few days
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 23 2005, 01:21 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



konq - no I don't like it a lot. webcore would be a better idea, with a qtopia interface. a lot of work however IMHO.

regarding the network, I'll check that and post a fix
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 23 2005, 02:03 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



first impressions....

wifi doesn't work, i can create a wifi with get online but nothing happens then
sd bug persists, cf ok
when creating wifi lan ip, the "dot" key doesn't work, obliged to write it with the virtual keyboard.
package manager has the same bug as before... the only choice is internal flash and says someting went wrong (but he says sorry smile.gif)

same pbs after a reboot.
will test again tomorow.

thanks anyway and keep it up
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 23 2005, 03:02 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



rip, can you detail the sd bug? here it works fine with a fat32 formatted sd.

the "." key when creating a lan ip is imho also present on the sharp rom.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gorth
post Oct 23 2005, 04:52 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 12
Joined: 26-April 04
Member No.: 3,024



What I see on the sd mount problem is that sd formatted ext2 mounts as vfat to /mnt/card on guylhem rom. The same sd mounts correctly as ext2 on pdaxrom. Oddly when back to guylhem rom I issued "umount /mnt/card" (attempting to remount with -type ext2) the shell replied "Invalid argument".

Gorth
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Oct 23 2005, 05:04 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



QUOTE(guylhem @ Oct 23 2005, 09:21 PM)
konq - no I don't like it a lot. webcore would be a better idea, with a qtopia interface. a lot of work however IMHO.

regarding the network, I'll check that and post a fix
*

It never occured to me to look at apple stuff smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 23 2005, 08:53 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



hi guylhemn, tell me more about what you want me to tell you, any function you want me to check?
its a 128 mini sd card with its sd adaptator seen ok with my previous pdaxrom.
seems to be your icons in the tab documents.

for teh dot pb, it was working ok wih all the roms i tried before, even your previous guylhem's rom.

wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 23 2005, 11:58 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



doen some more test in the train , héhé

seems you've created some scripts for the wifi:
net.wifi.local
net.wifi.sniff
net.wifi.scanap
etc...

seems to wake up the wifi interface but no hotspot available at work to check.
will check it at home again.
the network tool in settings is not listing any wifi interface but "wifi accounts" are created and when i create an irda account for example, it is in the list and make the net icon appear but still no choice or any wifi.

also when i do a ikpg install it drops me a full list:
error: file not found: /usr/lib/lists/Guylem_Distribution
you probably want to run 'ipkg update'
mkdir: cannot create directory //home/tmp/ipkg/justreader/
permission denied

so tried in root, same issue
chmod 777 on / and on /mnt/cf and /mnt/card
same issue too.

note that i've reflashed from start this morning without any sd inserted and the same sd bug in tab appear.

hope it helps and tell me if you want me to test deeper but you'll have to tell me also the steps as i'm not a linux guru at all.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 24 2005, 03:03 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



Hello

Regaring the
- dot problem - I'll check that and see if I can fix it. If it works everywhere else I sure can fix it !
- sd - ditto. Can you please post me a copy of pdaxrom /etc/fstab and /etc/sdcontrol /etc/pcmcia/ide.opts? I did hardcode vfat in the latters since some people had issues else. umount works fine here. I also introduced an error in the sd init.d script which I'm fixing (path of sharp_mmc module)
- wifi scripts - that's because I introduced a mistake in /etc/wlan/wlan.conf. They won't work without a fix:
ESSID_wlan0=""
ENABLE_wlan0=y


I will release a updated version with these 3 bugs fixed soon. Yet the net wizard won't work yet- I have to check /etc /opt/Qtopia/etc and /home/zaurus from the previous release to see where is the mistake. If you are actually running the previous release, a tarball of these files could help fixing that faster.

Guylhem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 24 2005, 03:23 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



ok for the dot, i think it wos working fine in last guylhem release so you will find the pb i believe.
sd pb: hope you will find a fix .
hope also you will find a fix for programm install bug as it think its related to sd bug.

if wifi pb comes from typo mistake, it's cool, quick to resolve.

most important for me is the ability to install prog where i want: internal/cf/sd
then wifi.

merci guylhem et continue comme ca!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 24 2005, 03:31 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



for the dot problem - fixed

edit /opt/Qtopia/etc
look for String_Return
replace the ending 0xa1 by 0x01

Stupid typo !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 24 2005, 03:42 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



heu, what file exactly do i have to edit in etc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd October 2014 - 09:57 PM