OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 1.0rc3 Released
guylhem
post Oct 28 2005, 05:19 AM
Post #46





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



Hello

That's what I expected - I haven't fixed the networking icon issue yet. please use the wifi script meanwhile

Regarding installing to CF/SD, I'll have to dig it further. It may be due to missing links/band configuration.

Hopefully both issues will be fixed in rc5. Meanwhile, please keep looking for bugs guys ! If you don't report them I can't fix them.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 28 2005, 06:41 AM
Post #47





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



well, will continue.
could you quicly explain how to use the wifi scripts?
i'm able to launch them but what do i have to do then?

hope you will fix quicly the cf/sd install prog because it will block big prog install (opera 7.55?)

will continue testing. can count on me wink.gif
thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
the_oak
post Oct 28 2005, 10:29 AM
Post #48





Group: Members
Posts: 426
Joined: 10-February 04
From: Virginia, USA
Member No.: 1,794



Md5sum for rc4?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 28 2005, 10:37 AM
Post #49





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



QUOTE(the_oak @ Oct 28 2005, 10:29 AM)
Md5sum for rc4?
*


Hello

Cant calculate it right now. Hopefully the image is good since rip succeeded.
Could you please (if you still have the sharp rom) do the following for me on your Zaurus:

tar zcvf /mnt/cf/etc0.tar.gz /opt/Qtopia/etc/
tar zcvf /mnt/cf/etc1.tar.gz /etc/
tar zcvf /mnt/cf/etc2.tar.gz /home/etc/
tar zcvf /mnt/cf/etc3.tar.gz /home/zaurus/

It will create 4 files on your CF. Replace "cf" by "card" for a SD. Then please post each etc.tar.gz here.

That will help me fix both the install and the network icon bug by comparing my settings to sharp defaults
Go to the top of the page
 
+Quote Post
the_oak
post Oct 28 2005, 10:54 AM
Post #50





Group: Members
Posts: 426
Joined: 10-February 04
From: Virginia, USA
Member No.: 1,794



I'll do it right now. Just a few minutes please.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
the_oak
post Oct 28 2005, 11:11 AM
Post #51





Group: Members
Posts: 426
Joined: 10-February 04
From: Virginia, USA
Member No.: 1,794



Getting message:

tar: creation of compressed not internally supported by tar, pipe to busybox gunzip

If I add | busybox gzip to end of command, it says the same thing, but to use -f to force. Adding -f to tar or to busybox gzip does not seem to help.

Suggestions?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 28 2005, 11:35 AM
Post #52





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



i confirm, just downloaded and renamed to system0006.dbk.
nand restore and GO. all good.

do you need me to do any functions to help?

here are my impressions:

added:
-qpdf2
-kapi
-kopi

made it slooooow and crashed!
removed kapi/kopi, runs better but seems to keep slower than pdaxrom or default rom. even in medium speed.
opening a .doc with justreader is really slow, took me almost 10 second to have the hand on it.

will try to load opera 8.55 (multimodal) lightened.
still can't surf in wifi, don't know how to use scripts (and my home network has fixed ip adress and wep key.
pagedown/pageup , hardware buttons are working ok. will continue testing
Go to the top of the page
 
+Quote Post
speculatrix
post Oct 28 2005, 03:10 PM
Post #53





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



QUOTE(the_oak @ Oct 28 2005, 07:29 PM)
Md5sum for rc4?
*


for windows people who need MD5 utility, here's a good one:
http://www.whitsoftdev.com/md5/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
the_oak
post Oct 28 2005, 05:14 PM
Post #54





Group: Members
Posts: 426
Joined: 10-February 04
From: Virginia, USA
Member No.: 1,794



Actually, I was looking for the md5sum for rc4, not an md5sum program. I just like to check it because sometimes downloads get corrupted, or a flakey CF card may corrupt the file. Anyway, for those who don't yet have an md5sum program, Thanks!

I have not been able to get a tar.gz of the files asked for. Can someone give me another way to do that other than the way Guylhem posted above. I just keep getting the above-mentioned errors. (tar: creation of compressed not internally supported by tar, pipe to busybox gunzip). I have not yet installed rc4, as Guylhem wanted those tarred-up directories from the Sharp rom (/etc, /home/etc, /home/zaurus, and /opt/Qtopia/etc.) to work on the network icon bug.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
orodriguez
post Oct 29 2005, 05:16 AM
Post #55





Group: Members
Posts: 19
Joined: 17-October 04
Member No.: 5,065



MD5SUM of Guylhem's RC4 (I flashed it flawlessly):

610dfbe8556526f07e94d5c212fbf4b6 syst0006.dbk-1-0rc4

For the tar files, this should work:

tar cv /opt/Qtopia/etc/ | busybox gzip > /mnt/cf/etc0.tar.gz
tar cv /etc/ | busybox gzip > /mnt/cf/etc1.tar.gz
tar cv /home/etc/ | busybox gzip > /mnt/cf/etc2.tar.gz
tar cv /home/zaurus/ | busybox gzip > /mnt/cf/etc3.tar.gz

BTW, RC4 is working almost fine for me. I had a couple of random hangs installing and removing software but they were almost harmless. Also tab-editor is not working properly, it cannot delete elements though strangely enough it is able to create them (workaround is hand-deleting unwanted files in /opt/Qtopia/apps/)

For me, this one is usable enough. Thank you very much Guylhem! smile.gif

Regards.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rip
post Oct 29 2005, 07:45 AM
Post #56





Group: Members
Posts: 80
Joined: 7-October 04
Member No.: 4,916



are you able to install ipks in sd or cf?
i'm not
although did you managed to have it synchronised? i still can't.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
the_oak
post Oct 29 2005, 08:46 AM
Post #57





Group: Members
Posts: 426
Joined: 10-February 04
From: Virginia, USA
Member No.: 1,794



orodriguez: Thanks, those commands worked. Resulting files are 0 bytes though. I guess they are maybe all symlinks? Anyway here they are:

Edit: The attachments are not showing in my post. (Because they are 0 byte?) I will try uploading them elsewhere and posting links.

etc0.tar.gz
etc1.tar.gz
etc2.tar.gz
etc3.tar.gz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
orodriguez
post Oct 29 2005, 09:45 AM
Post #58





Group: Members
Posts: 19
Joined: 17-October 04
Member No.: 5,065



QUOTE(the_oak @ Oct 29 2005, 04:46 PM)
orodriguez: Thanks, those commands worked. Resulting files are 0 bytes though. I guess they are maybe all symlinks? Anyway here they are:

Edit: The attachments are not showing in my post. (Because they are 0 byte?) I will try uploading them elsewhere and posting links.

etc0.tar.gz
etc1.tar.gz
etc2.tar.gz
etc3.tar.gz
*


Even if they are symlinks, tar files should store them (just the links so If one untar those files he won't get the files pointed to). Maybe busybox tar differs more than expected from GNU's or there is something wrong in my command line.

I am flashing right now with the original stock rom (I did a NAND backup almost just when I bought it) so I'll make a snapshot of the whole tree, and post those files here (hope I am luckier wink.gif ).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
orodriguez
post Oct 29 2005, 10:13 AM
Post #59





Group: Members
Posts: 19
Joined: 17-October 04
Member No.: 5,065



QUOTE(rip @ Oct 29 2005, 03:45 PM)
are you able to install ipks in sd or cf?
i'm not
although did you managed to have it synchronised? i still can't.
*


No I didn't installed anything in sd or cf because I prefer leaving those only for data, OTOH menu options for that are disabled so it may not be possible right now.

Also I do not use windows nor qtopia desktop (just using KOPi and downloading .ics files to my computer).

I never tried it but I remember having read that sync is performed running a Samba Server in the Z and opening a conection from the desktop, because of that you have to clean root password prior syncing with qtopia and maybe your problem is related to Samba auth or something like that. Is there any log in qtopia desktop? Maybe there is something useful in there.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
orodriguez
post Oct 29 2005, 11:05 AM
Post #60





Group: Members
Posts: 19
Joined: 17-October 04
Member No.: 5,065



Here is a copy of etc files and home/zaurus of the original Sharp Rom (ver 1.5.4)

/opt/Qtopia links to /home/QtPalmtop
/etc links to /home/etc

I have made a copy of the whole tree If you need any other files.

the_oak: I had trouble using busybox gzip (sharp rom version) so maybe that is the problem you had when archiving those directories. At last I tarred the files on the Z and used gzip on my desktop.
Attached File(s)
Attached File  home_QtPalmtop_etc.tar.gz ( 27.65K ) Number of downloads: 39
Attached File  home_etc.tar.gz ( 147.21K ) Number of downloads: 40
Attached File  home_zaurus.tar.gz ( 20.38K ) Number of downloads: 39
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th December 2014 - 11:17 PM