OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> X/qt Jumbo Cramfs, which model are you running it on?
which Z model did you get it working on
which Z model did you get it working on
C3x00 [ 8 ] ** [25.00%]
C1000 [ 11 ] ** [34.38%]
C8x0 [ 3 ] ** [9.38%]
C7x0 [ 5 ] ** [15.62%]
6000 [ 3 ] ** [9.38%]
5x00 [ 2 ] ** [6.25%]
Total Votes: 32
Guests cannot vote 
qx773
post Jan 1 2006, 06:17 PM
Post #31





Group: Members
Posts: 219
Joined: 10-February 04
Member No.: 1,807



It seems that the attached xmodmaprc file works better than the default one on my C760. I changed two lines:

keycode 69 = semicolon
keycode 71 = comma slash

You have to unzip and rename the xmodmaprc file so that it has a period in front of the name, such as:

mv /mnt/card/xmodmaprc /home/zaurus/.xmodmaprc

After I restarted XQt, the KeyHelper key mappings seemed to take over.
Attached File(s)
Attached File  xmodmaprc.zip ( 1.04K ) Number of downloads: 63
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jfv
post Jan 1 2006, 07:46 PM
Post #32





Group: Members
Posts: 438
Joined: 24-June 03
Member No.: 202



I haven't succeeded in finding out how to fix the resolution on a 5x00. All apps overflow the screen. Anybody has any ideas?

Felipe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
qx773
post Jan 2 2006, 03:50 PM
Post #33





Group: Members
Posts: 219
Joined: 10-February 04
Member No.: 1,807



I know that X Windows is capable of displaying a large virtual screen that is tiled into smaller physical screens, but I do not know the details of which configuration files need to be modified to make that happen.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
qx773
post Jan 2 2006, 03:50 PM
Post #34





Group: Members
Posts: 219
Joined: 10-February 04
Member No.: 1,807



Here is the error message that I get when running the java-setup script on my C760 with Sharp ROM:

java applications configured and ready.
/home/root/usr/lib/jre/bin/armv5tel/native_threads/java: error while loading shared libraries: libBrokenLocale.so.1: cannot load shared object file: No such file or directory
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jfv
post Jan 2 2006, 05:23 PM
Post #35





Group: Members
Posts: 438
Joined: 24-June 03
Member No.: 202



QUOTE(qx773 @ Jan 2 2006, 06:50 PM)
I know that X Windows is capable of displaying a large virtual screen that is tiled into smaller physical screens, but I do not know the details of which configuration files need to be modified to make that happen.
*


The file is .fluxbox/init and the variable is called something like session.screen0.workspaces. It's set to four. Fluxbox is the default window manager in Meanie's XQt, and this setting provides four virtual desktops, that's fine. My problem is that because of the different resolution of the 5x00 screen part of each desktop is not visible and, as far as I know, I can't get to the invisible part by moving the mouse. When I launch an app, for example a terminal, part of it is off screen. I guess I could reduce the default size of each app, but this would be a pain after a while. The best solution would be to shrink everything to fit the screen but I don't know how to do that.

Felipe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miami_Bob
post Jan 2 2006, 07:10 PM
Post #36





Group: Members
Posts: 483
Joined: 10-April 04
From: Miami FL
Member No.: 2,781



QUOTE(jfv @ Jan 2 2006, 09:23 PM)
My problem is that because of the different resolution of the 5x00 screen part of each desktop is not visible and, as far as I know, I can't get to the invisible part by moving the mouse. When I launch an app, for example a terminal, part of it is off screen. I guess I could reduce the default size of each app, but this would be a pain after a while. The best solution would be to shrink everything to fit the screen but I don't know how to do that.

Felipe
*

I know, Felipe, that some windows in fluxbox can be resized if you can get to one of the two bottom corners.

RXVT & xterm, for example, can be resized & repositioned and will stay that way on subsequent launchings.

Some apps seem to shrink their contents to fit the smaller size window but some will not. Some apps (abiword comes to mind) can be sized & positioned by geometry statements, either in their own ini files or in the main fluxbox ini.

Some windows, like bochs, will not resize at all nor reposition on the next launch of the program, no matter what you do.

YMMV.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ludo
post Jan 19 2006, 06:36 PM
Post #37





Group: Members
Posts: 53
Joined: 9-December 05
Member No.: 8,688



QUOTE(qx773 @ Jan 3 2006, 07:50 AM)
Here is the error message that I get when running the java-setup script on my C760 with Sharp ROM:

java applications configured and ready.
/home/root/usr/lib/jre/bin/armv5tel/native_threads/java: error while loading shared libraries: libBrokenLocale.so.1: cannot load shared object file: No such file or directory
*

I got that in the past also, this is most probably because your links are not setup properly or your missing a library.
Go to www.users.on.net/_hluc/myZaurus/custom.html#java to check what you need, or just install the java.cramfs

Ludo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ludo
post Jan 19 2006, 06:46 PM
Post #38





Group: Members
Posts: 53
Joined: 9-December 05
Member No.: 8,688



Firefox won't start!

I have installed the jumbo package as well as mozilla, all from cramfs.

They are on a CF card.

I installed them using ./xqt-install.sh as su

But when I click on the firefox icon in XQt I got:
Unable to find this application 'runfirefox'. Please confirm the Installed media.

So I've tried:
su -
#xlauncher firefox

It's doing something, saying:
starting X and firefox - please wait a moment

But then I got a gray screen with an x in the middle that disapears after few seconds. Then nothing. Tried to reboot and do the same, no success neither.
Besides, when I click on startX, nothing happens.

I didn't find any explanation and what I understood from Meanie web site is that the mozilla.cramfs should just need to be installed with xqt-install... Is there anything else I should do, and why is X not starting?

By the way, I have got a message mentionning that my zaurus has a /home partition of 4MB and that I was strongly advised to run ... something but couldn't remember what!

Sorry for this noobie type of questions...

Any help on this problems?

edit: I have cleaned-up everything (using xqt-cleanup) and reinstalled
xqt-gtk-jumbo.cramfs
xqt-apps.cramfs
xqt-mozilla.cramfs

Eveything seemed to install correctly, but in the XQt pane, I have no more icon for firefox. I have some from the apps, but they won't run neither, I have the same message (example if I try gnumeric): "Unable to find this application 'rungnumeric'. Please confirm the Installed media.

Meanie, or any good soul, would you have any idea?

Ludo
C3000 sharp ROM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 03:54 PM