OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 1.1.0beta2 For Cxxxx, Anyone tried already ?
scheck.r
post Mar 5 2006, 11:16 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 320
Joined: 5-December 04
From: Paris, France
Member No.: 5,776



I am surprised no one posted something about it already

Here we go:

1.1.0beta2

Unstable version for beta testers

For Zaurus SL-C1000/C3100
New mmc/sd driver need testers.
Installation files: kathrin-1.1.0beta2-akita.zip
Feed: http://mail.pdaxrom.org/1.1.0beta2/Zaurus-C1000-C3100/feed/
More applications you can install from Zaurus SL-C7x0 feed.

PhyCORE-PXA270(info)
Rootfs for unpack to CF card: rootfs.tar.bz2
Kernel: zImage.bin
Feed: http://mail.pdaxrom.org/1.1.0beta2/PhyCORE-PXA270/feed/
More applications you can install from Zaurus SL-C1000/C3100 or SL-C7x0 feeds.

pdaXrom-builder
pdaXrom-builder-05.30_04.03.06.tar.bz2

Changelog builder
xmms-mad plugin updated
Added Integrator CP target (qemu-system-arm for testing)
Added PowerMac liveCD target (qemu-system-ppc for testing)
gimp updated
added mtPaint
updated dosfstools
updated util-linux
updated hostap stuffs
pilot-link added
j-pilot added
openssl updated
openssh updated
PlayStation2 target configs added
Phycore PCM027/022 target configs added
dia added
XFree Kdriver now building without builtin X_LOCALE
hostap-drivers - LinkSys WCF12 moved to firmware config

Changelog SL-C7x0
fixed unresolved symbol in hostap module
kernel updated to 2.4.20
new MMC/SD driver
kernel updated with cacko patches

Changelog SL-C1000/C3100
kernel updated with cacko patches
cpuoverclock - 104,208,312 MHz added
new MMC/SD driver
spacer
content
lastupdate spacer

See www.pdaxrom.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antikx
post Mar 5 2006, 12:13 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,156
Joined: 5-January 05
From: Winnipeg, Manitoba
Member No.: 6,127



I'm tempted since I have to re-flash anyways.

Does this Beta fix the suspend/resume problems? Is that what "kernel updated with cacko patches" means?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Mar 5 2006, 03:14 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



104 million megaherz? wouldn't it be easier to just throw it in a fire? smile.gif

seriously, though what do the new sd drivers do?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Mar 5 2006, 03:37 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(adf @ Mar 6 2006, 09:14 AM)
104 million megaherz?  wouldn't it be easier to just throw it in a fire? smile.gif

seriously, though what do the new sd drivers do?
*


The new SD driver supposed to allow you to use 2GB SD cards and possiby the 4GB ones as well. I am still waiting for my new SD card to arrive to test this.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
donallen
post Mar 5 2006, 06:21 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 6
Joined: 1-January 06
Member No.: 8,827



I just flashed beta2 on my akita. While I haven't used it much yet, I did test my wireless card, a D-Link Air DCF-660W that I reported as not working in beta1. It seems to work fine in beta2. I'll report again after I've used the new beta release more extensively, but so far looks like good work.

/Don Allen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Martin
post Mar 6 2006, 12:48 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 138
Joined: 5-October 04
From: konstanz, germany
Member No.: 4,874



I you have a 2GB SD :-) ... now waiting for a Beta2 to my c860 ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Xromer
post Mar 6 2006, 02:18 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 178
Joined: 25-February 06
From: Rome Italy
Member No.: 9,229



Flashed and waiting tonight to cross compile all GPE PIM stuff and new ver. of GPSDRIVE to test the new GTK+ packaging.
Suspend and resume seems to work better.
The only problem is the poor battery power, that for a PDA with internal HD is a very big hassle!!!
BYEZ!!
laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gromituk
post Mar 6 2006, 02:27 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 207
Joined: 22-June 04
Member No.: 3,783



QUOTE(Xromer @ Mar 6 2006, 02:18 AM)
Suspend and resume seems to work better.

Does this mean you no longer need to sit around while it restarts the window manager after being switched off for a while?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danboid
post Mar 6 2006, 05:35 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 682
Joined: 26-December 05
From: Rochdale, Lancashire
Member No.: 8,789



What I really want to know is are the kde dev packages available for this new beta? Well, more to the point, as I'm really not that bothered about being able to compile my own pdaxrom KDE apps (although it would be very good) I just want a kword package for pdaxrom! Surely I'm not the only one wanting something better than HancomWord on the Z? Last time I tried pdaxrom (beta1 for C3000) Abiword was very buggy and damn slow so I'm hoping kword will be better (I WOULD NOT run it under KDE, of course- KDE + 64MB RAM = yuk! )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Xromer
post Mar 6 2006, 11:03 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 178
Joined: 25-February 06
From: Rome Italy
Member No.: 9,229



QUOTE(gromituk @ Mar 6 2006, 11:27 AM)
QUOTE(Xromer @ Mar 6 2006, 02:18 AM)
Suspend and resume seems to work better.

Does this mean you no longer need to sit around while it restarts the window manager after being switched off for a while?
*



Yes it means this, i found it more responsive and faster in resuming.

QUOTE(danboid @ Mar 6 2006, 02:35 PM)
What I really want to know is are the kde dev packages available for this new beta? Well, more to the point, as I'm really not that bothered about being able to compile my own pdaxrom KDE apps (although it would be very good) I just want a kword package for pdaxrom! Surely I'm not the only one wanting something better than HancomWord on the Z? Last time I tried pdaxrom (beta1 for C3000) Abiword was very buggy and damn slow so I'm hoping kword will be better (I WOULD NOT run it under KDE, of course- KDE + 64MB RAM = yuk! )


I' m sorry danboid but i didn' t use KDE on Desktop because i find it too slow, i will sure not keep it on the Zauri.
I tried to install KDE with all the QT on the Zauri last month was terrifiing!! Too slow! I don' t really know how you can use it with a thing that u have to bring with yourself in car or while moving.
Just starting thunderbird is too slow for me, think that.
BYEZ!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danboid
post Mar 6 2006, 11:27 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 682
Joined: 26-December 05
From: Rochdale, Lancashire
Member No.: 8,789



QUOTE
I' m sorry danboid but i didn' t use KDE on Desktop because i find it too slow, i will sure not keep it on the Zauri.
I tried to install KDE with all the QT on the Zauri last month was terrifiing!! Too slow! I don' t really know how you can use it with a thing that u have to bring with yourself in car or while moving.
Just starting thunderbird is too slow for me, think that.
BYEZ!


Yes, I know KDE would be unusable on a Z (unless, maybe, you're lucky enough to have a modded Z w/128MB RAM) but you don't need to run KDE to run KDE programs like kword, you just need the kdelibs installed. I was told the reason that kword hasn't been ported to pdaxrom yet is because the kde dev packages for the last beta never got released so I just want to know if this has changed and if KDE has been updated to 3.5.1?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jerrybme
post Mar 6 2006, 01:54 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 639
Joined: 4-September 03
From: Chicago
Member No.: 401



I flashed today to the Beta 2 and found the orinoco drivers from my Socket WiFi card are working. dmesg shows a firmware error:
CODE
spectrum_cs 0.15rc2HEAD (Pavel Roskin <proski@gnu.org>, David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au>, et al)
spectrum_cs: Cannot find firmware: symbol_sp24t_prim_fw
spectrum_cs: Firmware download failed
wlan0: failed to initialize firmware (err = -16)
spectrum_cs: register_netdev() failed


I may try and recompile the kernel as I did for last version but was hoping the orinoco drivers were already patched for the monitor mode issue...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scheck.r
post Mar 6 2006, 02:58 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 320
Joined: 5-December 04
From: Paris, France
Member No.: 5,776



QUOTE(jerrybme @ Mar 6 2006, 11:54 PM)
I flashed today to the Beta 2 and found the orinoco drivers from my Socket WiFi card are working. dmesg shows a firmware error:
CODE
spectrum_cs 0.15rc2HEAD (Pavel Roskin <proski@gnu.org>, David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au>, et al)
spectrum_cs: Cannot find firmware: symbol_sp24t_prim_fw
spectrum_cs: Firmware download failed
wlan0: failed to initialize firmware (err = -16)
spectrum_cs: register_netdev() failed


I may try and recompile the kernel as I did for last version but was hoping the orinoco drivers were already patched for the monitor mode issue...
*

Same here, my Symbol Spectrum24 CF LA4137 doesn't wotk under beta2, no light whatsoever.
Same dmesg message as you.
It worked under beta1 out of the box except in monitor mode.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jerrybme
post Mar 6 2006, 02:58 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 639
Joined: 4-September 03
From: Chicago
Member No.: 401



OK, I found that simply copying the orinoco modules from Chris Bryden fixes the problem.

Simply
CODE
# cd /
# tar xzvf /location-of-file/orinoco-modules.tar.gz

Then pop in your card and away you go.

To get the card to go into monitor mode for kismet, you'll need to
CODE
# iwconfig eth0 mode monitor


Cheers,
Jerry
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scheck.r
post Mar 6 2006, 03:09 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 320
Joined: 5-December 04
From: Paris, France
Member No.: 5,776



QUOTE(jerrybme @ Mar 7 2006, 12:58 AM)
OK, I found that simply copying the orinoco modules from Chris Bryden fixes the problem.

Simply
CODE
# cd /
# tar xzvf /location-of-file/orinoco-modules.tar.gz

Then pop in your card and away you go.

To get the card to go into monitor mode for kismet, you'll need to
CODE
# iwconfig eth0 mode monitor


Cheers,
Jerry
*

You are my saviour

Thnak you so much

I confirm that it's faster to resume now, no more redrawings twice like I had with beta1 especially using ROX-desktop.

Thanks Pdax Team
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd December 2014 - 09:08 PM