OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Getting the right Wireless card
post Sep 12 2003, 03:46 PM
Post #1





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



I have the Zaurus 5500 with the latest BIOS (3.1). I have the Netgear Compact Flassh 802.11b Wireless (MA701). I've tried setting up my wireless connection at home (without encryption). It appears to try and work, but then ends up not to, and without much indication of what is wrong.

Basically, will this card work, or do I need a specific card?

Thanks,

Hans
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stmpynode
post Sep 12 2003, 06:09 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 19
Joined: 19-May 03
From: Phoenix, Arizona
Member No.: 10



I've seen quite a few posts about this card on zaurus.com/dev/board. http://www.zaurus.com/dev/board/index.php?...c=5180&hl=ma701 It seems as if it's a bit of a challenge with the new rom.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
engwar
post Aug 5 2004, 09:59 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 24
Joined: 14-January 04
Member No.: 1,441



I also am interested in choosing the right wireless card. I have a 5500 with the Sharp ROM 3.10 and I'm not looking for the cheapest wireless card but the one that works best ie has great range, ease of use etc.

Anyone have a suggestion?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dmilligan
post Aug 5 2004, 10:25 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 21
Joined: 3-March 04
Member No.: 2,142



I use this one on my 5600:

http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP....ories_clearance

Its WL100 which is an Intel chip I believe. Works well with my Belkin router. I have used it all over the house in my pda without any issues. I had to do a little searching and editting of files to get it to work but once you have it set up it works well. I have encryption turned on without any issues.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
engwar
post Aug 12 2004, 07:45 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 24
Joined: 14-January 04
Member No.: 1,441



Although it hasn't gotten the best reviews I'm going to try the Netgear MA701 as a friend of mine has one he doesn't need.

Next question is, uh, how to I go about using it? I'm a newbie to both Linux and the Z so I'm not sure what to do next.

I assume I need some sort of driver for the card and then I would need to adjust some settings.

FYI my desktop machine is a Win2k box and I have a 5500 with the Sharp 3.10 ROM.

Can anyone point in the right direction with instructions written very plainly for this newbie?

Thanks in advance.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th October 2014 - 01:24 PM