OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Probs With Oz 3.5.4 On Collie Sl-5500?
Xplorer
post May 31 2006, 07:57 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 10
Joined: 20-May 06
Member No.: 9,924



Hi,

I have an SL-5500, originally with Sharp ROM. Then I reflashed it with Cacko, worked OK. I tried pdaXrom, did not work OK, never got past the "empty folders" stage. Now I tried to flash it with OZ 3.5.4.

The installation process worked OK. The system came up and everything was fine until I started to install other software on my machine. The stage called "Linking packages installed in: sd" (I install on the SD) gives me following errors:
Error linking '/media/card/packages/opt/QtPalmtop/opera/start/index.html' to '/opt/QtPalmtop/opera/start/index.html'

This is not just one error, but _LOADS_ of them! Probably one such error for every file copied to SD while installing Opera.

How do I proceed from here? I tried and retried installing OZ over and over again, the errors remain. I tried to install some other ipk's with the result that the standard menus got foobar, up to the point when I had duplicate entries and almost none of the apps on the menus worked anymore.

Any suggestions will be appreciated.

Thanks /ZJ
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
gamsa
post Jul 17 2006, 05:07 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 3
Joined: 23-June 06
Member No.: 10,230



I had similar problems. The reason for mine was that my SD card was formatted FAT. When I converted it to a linux partition - no linking problems. However, my 5500 doesn't work well with OpenZaurus; the clock forgets the time on shutdown and the unit often freezes on shut down (only way to recovery is a reboot). Not very helpful! Also, I didn't manage to get the IntelliSync software to work despite trying fairly hard.

Adam

QUOTE(Xplorer @ May 31 2006, 03:57 PM)
Hi,

I have an SL-5500, originally with Sharp ROM. Then I reflashed it with Cacko, worked OK. I tried pdaXrom, did not work OK, never got past the "empty folders" stage. Now I tried to flash it with OZ 3.5.4.

The installation process worked OK. The system came up and everything was fine until I started to install other software on my machine. The stage called "Linking packages installed in: sd" (I install on the SD) gives me following errors:
Error linking '/media/card/packages/opt/QtPalmtop/opera/start/index.html' to '/opt/QtPalmtop/opera/start/index.html'

This is not just one error, but _LOADS_ of them! Probably one such error for every file copied to SD while installing Opera.

How do I proceed from here? I tried and retried installing OZ over and over again, the errors remain. I tried to install some other ipk's with the result that the standard menus got foobar, up to the point when I had duplicate entries and almost none of the apps on the menus worked anymore.

Any suggestions will be appreciated.

Thanks /ZJ
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrisl
post Jul 30 2006, 09:41 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 87
Joined: 19-June 06
Member No.: 10,198



QUOTE(gamsa @ Jul 17 2006, 07:07 AM)
I had similar problems. The reason for mine was that my SD card was formatted FAT. When I converted it to a linux partition - no linking problems. However, my 5500 doesn't work well with OpenZaurus; the clock forgets the time on shutdown and the unit often freezes on shut down (only way to recovery is a reboot). Not very helpful! Also, I didn't manage to get the IntelliSync software to work despite trying fairly hard.

Adam

QUOTE(Xplorer @ May 31 2006, 03:57 PM)
Hi,

I have an SL-5500, originally with Sharp ROM. Then I reflashed it with Cacko, worked OK. I tried pdaXrom, did not work OK, never got past the "empty folders" stage. Now I tried to flash it with OZ 3.5.4.

The installation process worked OK. The system came up and everything was fine until I started to install other software on my machine. The stage called "Linking packages installed in: sd" (I install on the SD) gives me following errors:
Error linking '/media/card/packages/opt/QtPalmtop/opera/start/index.html' to '/opt/QtPalmtop/opera/start/index.html'

This is not just one error, but _LOADS_ of them! Probably one such error for every file copied to SD while installing Opera.

How do I proceed from here? I tried and retried installing OZ over and over again, the errors remain. I tried to install some other ipk's with the result that the standard menus got foobar, up to the point when I had duplicate entries and almost none of the apps on the menus worked anymore.

Any suggestions will be appreciated.

Thanks /ZJ
*

*



There are several posts on the OZ/OPIE and OZ/Common threads that address OZ installation issue for folks with collies (just look for posts by myself or snappy). I just recently got my collie up and running using a loop-file with 3.5.4.1 and Hentges card file system (hentges.net). With this current arrangement, I have had very few problems, only a few quirks.

Regarding applications, opie-writer produces an html document that most word processors can use. Opie-sheet is a nice spreadsheet and konqueror isn't a bad browser. I have also installed a blackdown jvm that actually starts up for me. I found a note posted on a website stating the guy actually was able to run basic swing-based java programs on his collie. I am also experiementing with xqt2 to see if I can get Firefox and abiword going.

Chris--
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Xplorer   Probs With Oz 3.5.4 On Collie Sl-5500?   May 31 2006, 07:57 AM
lardman   QUOTEError linking '/media/card/packages/opt/Q...   May 31 2006, 08:08 AM
Xplorer   QUOTE(lardman @ May 31 2006, 06:08 PM)QUOTEEr...   May 31 2006, 08:38 AM
Xplorer   QUOTE(Xplorer @ May 31 2006, 06:38 PM)QUOTE(l...   May 31 2006, 09:43 AM
lardman   Hmm, I can't see why it wouldn't link the ...   Jun 1 2006, 05:20 AM
koen   QUOTE(lardman @ Jun 1 2006, 01:20 PM)The _7QS...   Jun 1 2006, 05:29 AM
x86Daddy   QUOTE(koen @ Jun 1 2006, 07:29 AM)QUOTE(lardm...   Jun 6 2006, 12:09 PM
zedkatuf2   QUOTE(koen @ Jun 1 2006, 02:29 PM)QUOTE(lardm...   Jun 22 2006, 05:29 AM
alee16   Hrw, are there any QT compatible good word process...   Jun 29 2006, 09:48 AM
koen   QUOTE(alee16 @ Jun 29 2006, 05:48 PM)Hrw, are...   Jun 29 2006, 09:58 AM
alee16   QUOTE(koen @ Jun 29 2006, 01:58 PM)QUOTE(alee...   Jun 29 2006, 10:51 AM
lardman   Good point (I've not used them for a long whil...   Jun 1 2006, 06:18 AM
hakujin   I was getting alot of linking errors too whenusing...   Jun 21 2006, 11:16 AM
Snappy   3.5.4.1 is released ... Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Fi...   Jun 21 2006, 04:16 PM
Hrw   Snappy: its Hentegs 3.5.4.1 not OZ.   Jun 21 2006, 11:15 PM
Snappy   QUOTE(Hrw @ Jun 22 2006, 03:15 PM)Snappy: its...   Jun 22 2006, 01:50 AM
lardman   QUOTENo more ZFCEU, Opera, Hancom, ZEthereal, Jeod...   Jun 22 2006, 01:59 AM
Hrw   X86Daddy: http://www.hrw.one.pl/2006/06/08/users-a...   Jun 22 2006, 02:36 AM
gamsa   I had similar problems. The reason for mine was th...   Jul 17 2006, 05:07 AM
chrisl   QUOTE(gamsa @ Jul 17 2006, 07:07 AM)I had sim...   Jul 30 2006, 09:41 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th July 2014 - 10:45 PM