OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> C760 Problems, boot, service and reflash fail
louigi600
post Jun 24 2006, 08:15 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 474
Joined: 21-May 06
Member No.: 9,928



I just recieved today (from a user on this forum) a c760 that I was planning to use for developement/testing but I'm having a few problems:

The device did turn on (and was running cacko 1.22 or 1.23) but when I followed the procedure (ok+on) to flash xpdarom I noticed that the power led did not light when I inserted the wall charger.
I attempted anyway the procedure but it did not boot into the flash menu.
I then attempted a normal boot but that failed too.
Next I tried the service menu procedure (D+M)but that failed too.
So I then tried to see if I could get the power led to light with a sync/charge cable but still no luck.
I also tried with a fully charged battery from my c860 but still no luck.

Anyone have any ideas ?

Regards
David
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
louigi600
post Jun 24 2006, 11:19 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 474
Joined: 21-May 06
Member No.: 9,928



I found somewhere on this forum a description that got my Z to go into service menu (all other descriptions failed on my device):
Take out the batery and leave it out,
Take at least a 5 second pause,
Press and keep holding D and M keys on keypoard,
Push in the power chord while pressing the keys,
Let the keys go and wait a few seconds the service menu should come up shortly,
Put the battery back in close cover and lock.

I then attempted to restor original nand flash backup that can be downloaded from
http://trisoft.de/en_slc760.htm

But after having nand flash restored the device it still fails to boot.

I restarted the service menu to do a flash cksum only to finf out that :
ROFLSYS is in state NG
PRESET is in state NG

Anyone have any ideas how to fix this ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miami_Bob
post Jul 20 2006, 01:54 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 483
Joined: 10-April 04
From: Miami FL
Member No.: 2,781



QUOTE(louigi600 @ Jun 24 2006, 03:19 PM)
............

I restarted the service menu to do a flash cksum only to finf out that :
ROFLSYS is in state NG
PRESET is in state NG

Hopefully that "ROFLsys" is a typo. Otherwise your machine might be making funny at you (G).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th December 2014 - 06:18 PM