OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Sound Out Trouble With Slc1000, Speaker's in and out on my c1000
sstrungis
post Aug 11 2006, 10:23 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 36
Joined: 12-November 05
Member No.: 8,527



Hi folks,

Lately I have noticed that my speaker is intermittently on and off when I use my Z. If I press a bit with my thumb right next to the speaker grille the sound comes back. When I let up, it's gone again.

I get the feeling that there's a loose connection at the speaker itself, probably something that just needs a good crimp. Is disassembly a pain for this? Am I on the right diagnostic track here?

I'd hate to be soundless. The headphone jack works great. Without the speaker I can't use my Z as a reliable alarm clock or pager pest.

Thanks,

Scott
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cresho
post Aug 11 2006, 03:12 PM
Post #2





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



the speaker sits snuggly into a circular slot in the bottom of the case. it is not connected by any wires to the motherboard. Most likely, the connections are tarnished in some way. I suggest you open the z up, wipe with alcohol pads but make sure you dont touch anything else. rub the ends till it showes cleanliness. that is what i can gather. I opened my c 3200 once just to change the internal hardisk.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd August 2014 - 01:53 AM