OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Zaurus C3100 And Monitor
nicologic
post Aug 29 2006, 07:04 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 19
Joined: 1-July 06
Member No.: 10,292



Hello,

I purchased a Zaurus C3100.
Now I'd link to link it to an external monitor.
Do you know how is it possible to perform this operation please?
Furthermore, can this model be linked also to a the TV?
Many thanks for the help.

Best,
Nic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel3000
post Aug 29 2006, 07:44 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,002
Joined: 28-April 05
From: Germany
Member No.: 7,027



This is only possible using the IODATA XGA CF card. This card has VGA and TV outputs, but it doesn't output in realtime. Just once or twice a second the Zaurus screen is mirrored to the external screen (using the special software available for download at Trisoft homepage)

Without special software, only the "Presentation" app on the Zaurus is able to use that card, and only to output images, not the entire screen.

daniel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jfv
post Aug 29 2006, 07:48 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 438
Joined: 24-June 03
Member No.: 202



I don't know if it works on the C3100, but for the older Zaurus there is a card, CFXGA, made by IO-Data, that displays the Zaurus screen on a monitor. It can also display slideshows on a TV but not mirror the screen. Unfortunately this card is no longer manufactured but there may be some still for sale. But, like I said, I don't know if it works on the C3100.

There may be some USB-to-VGA gadget you can try, but I don't really know.

Felipe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TRIsoft
post Aug 30 2006, 04:49 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 332
Joined: 6-June 04
From: Hannover, Germany
Member No.: 3,587



Hi all,
the IOData CFXGA card is a good solution and works like
a charm in all Zauri.

Unfortunately, the card is out of production since last year
and we took all the stock they had together with Streamlinecpus.
Actual count is: Only two cards are left on stock !
So, if you really want one of them, you shouldn't wait too
long laugh.gif

///TRIsoft

Marc Stephan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicologic
post Sep 4 2006, 12:47 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 19
Joined: 1-July 06
Member No.: 10,292



Hi Marc,

Thanks for the message.
If the card works well (it is to say, if with this card I can display the whole Zaurus screen on the big monitor) I'm interested in buying it.
In the case, how much does it cost and how can I order it?
Thanks.

All the best,
Nic

QUOTE(TRIsoft @ Aug 30 2006, 04:49 AM)
Hi all,
the IOData CFXGA card is a good solution and works like
a charm in all Zauri.

Unfortunately, the card is out of production since last year
and we took all the stock they had together with Streamlinecpus.
Actual count is: Only two cards are left on stock !
So, if you really want one of them, you shouldn't wait too
long  laugh.gif

///TRIsoft

Marc Stephan
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zedkatuf2
post Sep 4 2006, 02:06 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 155
Joined: 6-March 05
Member No.: 6,578



QUOTE(TRIsoft @ Aug 30 2006, 01:49 PM)
Hi all,
the IOData CFXGA card is a good solution and works like
a charm in all Zauri.

Unfortunately, the card is out of production since last year
and we took all the stock they had together with Streamlinecpus.
Actual count is: Only two cards are left on stock !
So, if you really want one of them, you shouldn't wait too
long  laugh.gif

///TRIsoft

Marc Stephan
*


Hi Marc - I've just received mine today from Trisoft, but when I do:
CODE
insmod ./memory_cs.o


..I get errors saying that the module was compiled against 2.4.18 kernel & I am using a 2.4.20 kernel.

Even trying:

CODE
insmod -f ./memory_cs.o

....isn't successful sad.gif

I've connected it to my monitor, but of course, as I don't have the kernel module insmodded, I get no output.

I have downloaded the source code & have tried compiling the km on my zaurus using the loop gcc from Meanie, but I get errors like:

CODE
pcmcia/version.h: No such file or directory


..this is because I don't have the kernel source (yet) for my zaurus...I can get it easily enough from Tetsu, as I am using his kernel.......*but*....perhaps I am going about all of this the long way around????

..You mentioned that the CFXGA card works for all the Sharp zaurii.


..since I am not using OZ, I would think I should be able to get the card working, yes?

Best regards,

zedkatuf

(Running 3200 Terrier)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fushnchupsh
post Sep 4 2006, 05:12 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 143
Joined: 9-October 05
Member No.: 8,282



You asked about a tv connection. I have yet to try it but the blaze psp to tv adapter could easily be hacked for use on the zaurus.

I am thinking about getting one soon to try it.

--fish
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zedkatuf2
post Sep 4 2006, 10:00 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 155
Joined: 6-March 05
Member No.: 6,578



QUOTE(zedkatuf2 @ Sep 4 2006, 11:06 PM)
QUOTE(TRIsoft @ Aug 30 2006, 01:49 PM)
Hi all,
the IOData CFXGA card is a good solution and works like
a charm in all Zauri.

Unfortunately, the card is out of production since last year
and we took all the stock they had together with Streamlinecpus.
Actual count is: Only two cards are left on stock !
So, if you really want one of them, you shouldn't wait too
long  laugh.gif

///TRIsoft

Marc Stephan
*


Hi Marc - I've just received mine today from Trisoft, but when I do:
CODE
insmod ./memory_cs.o



...ahhh! I think I know the problem: I'm using the old memory_cs.o that is downloadable from the iodata website, but I ssuspect the memory_cs.o in /lib/modules/2.4.20/pcmcia/ is for 2.4.20

...only problem is, I've overwritten it with the 2.4.18 version sad.gif sad.gif

Can someone copy their memory_cs.o onto the forum for me to download?

zedkatuf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Sep 5 2006, 01:36 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(zedkatuf2 @ Sep 5 2006, 01:00 AM)
Can someone copy their memory_cs.o onto the forum for me to download?

zedkatuf
*

zedkatuf,
I have a C3100 running Cacko Lite 1.23
My memory_cs.o is located here: (this is the actual file)
/lib/modules.rom/2.4.20/kernel/drivers/char/pcmcia/

It is symlinked to other locations as below:
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/char/pcmcia/
and
/lib/modules/2.4.20/pcmcia/
and
/lib/modules.rom/2.4.20/pcmcia/

I attached it in a *.zip file. This forum won't let me attach the file in it's original form.
Attached File(s)
Attached File  memory_cs.zip ( 5.55K ) Number of downloads: 43
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
derekp
post Sep 8 2006, 11:16 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 153
Joined: 16-January 04
Member No.: 1,464



A while back, I saw some pcmcia vga cards (intended for laptops). I would think that you could combine this with a cf -> pcmcia adapter, and as long as the card is using a standard chipset you should be able to get X11 going on it.
Two problems that you could run into, is:
1) the CF slot only has 3v, whereas pcmcia also has 5v. Some cf -> pcmcia adapters have an additional power plug to provide 5v though.
2) I can't tell if the currently shipping pcmcia vga cards are the older pc card spec (which matches up with cf slots), or if they are cardbus. From what I understand, pc card is equivilant to an ISA bus, where cardbus is more like a PCI bus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zedkatuf2
post Sep 8 2006, 11:59 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 155
Joined: 6-March 05
Member No.: 6,578



QUOTE(Jon_J @ Sep 5 2006, 10:36 PM)
QUOTE(zedkatuf2 @ Sep 5 2006, 01:00 AM)
Can someone copy their memory_cs.o onto the forum for me to download?

zedkatuf
*

zedkatuf,
I have a C3100 running Cacko Lite 1.23
My memory_cs.o is located here: (this is the actual file)
/lib/modules.rom/2.4.20/kernel/drivers/char/pcmcia/

It is symlinked to other locations as below:
/lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/char/pcmcia/
and
/lib/modules/2.4.20/pcmcia/
and
/lib/modules.rom/2.4.20/pcmcia/

I attached it in a *.zip file. This forum won't let me attach the file in it's original form.
*




Hi Jon - many thanks for doing this.

In the end, shortly after posting my worried cry for help, I ended up using the NAND Trisoft backup, then re-installed Testu's kernel & then did a restore from backup of my system (which I *did* remember to do before my hacking smile.gif )

It sounds painful, but it only took about 30 minutes before I was up & running again, and the VGA adapter works finr smile.gif smile.gif

Basically, the memory_cs.o that ships with the Trisoft NAND backup works fine, and I shouldn't overwritten it with the one I downloaded from the iodata website sad.gif

It's quite hard to do that actually, as I had to remount / as rw....not something you do accidentally.

Anyway, no harm done, card works great & thanks again for posting you kernel module.

Cheers,

zedkatuf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kurochka
post Sep 25 2006, 01:48 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 303
Joined: 6-February 04
Member No.: 1,740



Where exactly is the software for IODATA's card on Trisoft website? I can't find it. I have 3100.

I need the software urgently.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jfv
post Sep 25 2006, 04:31 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 438
Joined: 24-June 03
Member No.: 202



QUOTE(kurochka @ Sep 25 2006, 04:48 PM)
Where exactly is the software for IODATA's card on Trisoft website?  I can't find it.  I have 3100.

I need the software urgently.
*


IO-DATA webpage. The link to download the drivers is at the bottom of the page.

Felipe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Sep 25 2006, 06:48 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(jfv @ Sep 26 2006, 10:31 AM)
QUOTE(kurochka @ Sep 25 2006, 04:48 PM)
Where exactly is the software for IODATA's card on Trisoft website?  I can't find it.  I have 3100.

I need the software urgently.
*


IO-DATA webpage. The link to download the drivers is at the bottom of the page.

Felipe
*



The driver on the iodata site won't work for the C3100. Cacko has the required driver pre-installed and the application if not already preinstalled already is available from the cacko feed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kurochka
post Sep 30 2006, 04:00 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 303
Joined: 6-February 04
Member No.: 1,740



QUOTE(Meanie @ Sep 25 2006, 06:48 PM)
QUOTE(jfv @ Sep 26 2006, 10:31 AM)
QUOTE(kurochka @ Sep 25 2006, 04:48 PM)
Where exactly is the software for IODATA's card on Trisoft website?  I can't find it.  I have 3100.

I need the software urgently.
*


IO-DATA webpage. The link to download the drivers is at the bottom of the page.

Felipe
*



The driver on the iodata site won't work for the C3100. Cacko has the required driver pre-installed and the application if not already preinstalled already is available from the cacko feed.
*



My experience with the preinstalled driver on Cacko is disappointing. It freezes all the time. Is there a better driver? Trisoft?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2014 - 03:27 AM