OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Sl-7500c 128m Flash Upgrade Failed!, Is there still hope?
wrc4
post Sep 18 2006, 07:05 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 114
Joined: 12-May 06
Member No.: 9,848



Last week I opened my Zaurus SL-7500C and replaced the Flash chip with a K9F1G08UOM. (My original chip is also K9F... the only difference is the capacity).

I carefully checked the pins to make sure they are properly connected. Then I booted to the Service Menu using Fn+D+M. The up-right corner of Sevice Menu shows "SL-C760". But the chip wasn't properly recognized. Clicking on the version list gave me the following information:

CPU: PXA255 A0
Board: c760
Serial No: 00000b0d
ROM Checksum: bca1
RAM Size: 65536KB
NAND modules(0MB)
unknown[unknown]

I tried all the NAND Flash related command (NAND restore and NAND Full Erase) in the service menu and they all gave me an "Error -2". Restoring NAND backup or installing U-Boot didn't work either.

I can't put back my original chip because I damaged it when I removed it. (There must be some glue under the chip.) So basically my 7500 is dead.

I heard that somebody has successfully upgraded their Flash chip. So maybe he can share his experience with me. I'd be very appreciated.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Hrw
post Sep 19 2006, 04:10 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



wrc4: you probably need to use same chip as the one in c760/c860 because sharp bootloader (which initialize chip) has it hardcoded rather.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wrc4
post Sep 19 2006, 05:08 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 114
Joined: 12-May 06
Member No.: 9,848



QUOTE(Hrw @ Sep 19 2006, 04:10 AM)
wrc4: you probably need to use same chip as the one in c760/c860 because sharp bootloader (which initialize chip) has it hardcoded rather.
*


That's what I'm afraid of: If the code is in the EEPROM. there will be no way to upgrade it. That would also mean the bootloader in my 7500C is the same or at least very similar to that of a C760. (The most confusing part is the Service Menu says my Zaurus is a C760, but the only thing I changed is the Flash chip).

Does anyone want to open his/her C760 and tell me the exact model of the Flash chip? I really wonder what is the difference between the SAMSUNG chips (K9K, K9F, etc.). Is there a way to trick one model into another? I heard that the Flash of some Windows CE PDAs (like the iPaq hx4700) can be easily upgraded.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
wrc4   Sl-7500c 128m Flash Upgrade Failed!   Sep 18 2006, 07:05 PM
Reaper   I'm going to upgrade my C3000 and the first th...   Sep 18 2006, 08:33 PM
wrc4   QUOTE(Reaper @ Sep 18 2006, 08:33 PM)I'm ...   Sep 19 2006, 12:11 AM
Hrw   wrc4: you probably need to use same chip as the on...   Sep 19 2006, 04:10 AM
wrc4   QUOTE(Hrw @ Sep 19 2006, 04:10 AM)wrc4: you p...   Sep 19 2006, 05:08 AM
wrc4   I found a same 64MB chip as the previous one and s...   Sep 22 2006, 01:50 AM
chyang   Wow, so cool. I even asked the maker on this repai...   Sep 22 2006, 02:08 AM
pelrun   What was the full code on the original chip? When ...   Sep 22 2006, 05:36 AM
wrc4   pelrun, The full code is: K9F1G08UOM YCBO I wil...   Sep 22 2006, 04:52 PM
pelrun   No, I meant the original chip from your Z, you alr...   Sep 22 2006, 07:49 PM
wrc4   QUOTE(pelrun @ Sep 22 2006, 07:49 PM)No, I me...   Sep 23 2006, 12:54 AM
pelrun   From the datasheets, the K9F1208UOM ID is 76C0, bu...   Sep 23 2006, 08:04 AM
wrc4   QUOTE(pelrun @ Sep 23 2006, 08:04 AM)From the...   Sep 23 2006, 04:36 PM
pelrun   How would you replace the firmware if you need the...   Sep 23 2006, 06:30 PM
wrc4   QUOTE(pelrun @ Sep 23 2006, 06:30 PM)How woul...   Sep 23 2006, 07:37 PM
guylhem   The easiest way is to fill up the new chip with a ...   Sep 25 2006, 03:58 AM
speculatrix   is it possible to put a jtag interface on the Z an...   Sep 26 2006, 12:59 AM
albertr   I belive that JTAG is available on the Zaurus, At ...   Sep 26 2006, 08:33 AM
guylhem   The P2ROM is where the FN+D+M menu is stored, but ...   Sep 28 2006, 07:02 AM
Hrw   http://www.hrw.one.pl/2006/08/09/sharp-zaurus-jtag...   Sep 28 2006, 11:20 PM
albertr   Hrw, your link must be for old Zaurii models, like...   Sep 30 2006, 03:15 PM
Hrw   albertr: iirc there was infos that cxx00 serial i/...   Oct 1 2006, 02:34 AM
scholbert   QUOTE(Hrw @ Oct 1 2006, 11:34 AM)albertr: iir...   Nov 28 2006, 02:55 PM
albertr   QUOTE(scholbert @ Nov 28 2006, 05:55 PM)In an...   Nov 30 2006, 06:19 PM
scholbert   QUOTE(albertr @ Dec 1 2006, 03:19 AM)QUOTE(sc...   Dec 1 2006, 06:28 AM
Reaper   My old (and bricked due to KB cable/connector prob...   Oct 1 2006, 08:35 AM
guylhem   Hrw - I didn't see that in the 3xxx service ma...   Oct 4 2006, 01:25 AM
Reaper   Thank you very much for advice. I'll try it as...   Oct 4 2006, 09:59 AM
Hrw   Hmm. checked in 3100sm and there is UART connected...   Nov 28 2006, 04:23 PM
scholbert   QUOTE(Hrw @ Nov 29 2006, 01:23 AM)Hmm. checke...   Nov 29 2006, 07:14 AM
guylhem   According to the datasheets, there are JTAG lines ...   Dec 1 2006, 04:32 AM
albertr   No problem, I just wanted to set the record streig...   Dec 1 2006, 11:13 AM
pelrun   The 3100 schematic definitely provides for JTAG wi...   Dec 1 2006, 06:32 PM
scholbert   Hi pelrun, great information. I thought it would ...   Dec 3 2006, 02:10 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 11th July 2014 - 08:35 PM