OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Partition Sd 4gig - Hmmm, sandisk Ultra II 4gig
loji
post Oct 25 2006, 08:38 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 130
Joined: 11-May 04
Member No.: 3,244



I just got a new 4 gig card YAY!! now I want to partition it, so I have a vfat partition, and an ext2 partition ...

I'm using fdisk as shipped with pdaXrom beta3 - I have replaced the SD driver with the newer tetsu/cresho one (from the newer 3200 series)

I fdisk /dev/mmcda

and create two new partitions. (at cylinders 1600 and 2407)

This should give me two partitions roughly 3 gigs and 1 gig .. or close enough.

then I use the type option to set primary partition 1 to type 6 (fat16) and primary partition 2 to type 83 (linux)

Then I do mkfs.msdos /dev/mmcda1
and a mkfs.ext2 /dev/mmcda2

mkdir /mnt/ext2

a mount -t ext2 /dev/mmcda2 /mnt/ext2 fails with a generic error .. wrong fs, too many mounted file systems ... etc ... Not sure why this is happening. . .

And when I put the SD card into my windows machine, it only reconizes 1 gig. (.99 to be exact) I figured this was because of choosing fat16 and a limitation. so I chose hex option b (fat32) the next time I fdisked the card ... and still the same problem.


I have since re-built the partition info, and formatted in windows to get the full 4gigs in vfat. However -- I don't like that it didn't work ... I followed all the instructions I've found perfectly, and I understand what it is doing and how it's happening ... but I don't see where my error is occuring.

Anyone else have some input that might help me out on this? I would like to install GIMP + extra brushes on the SD card since I don't have enough room for it internally.


Thanks! biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
loji
post Oct 26 2006, 12:26 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 130
Joined: 11-May 04
Member No.: 3,244



it's only creating two partitions ... I was originally going to do 3 and use swap at the end of the drive ... but /dev/mmcda3 wasn't being crated, so I said screw it.

Also is using fdisk going through the SD driver? I suppose it would have to be. . . I could change it back to the pdax_mmc and try that I suppose ... but I find it very strange that i can't get the partitions created correctly . . . I thought maybe I use using outdated tools or something. .


or do you mean to keep my explination simple? I was writing a tutorial as I was working, so I can post each and every keystroke if nessacary. . . I'm driving cross country in a couple days .. so I'm not sure how much time I'll have to play .. but I'll try to track down what's going on. thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 08:36 PM