OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Playing Vga Video On A C750/c760/c860, 640x352@25 fps, with 500 kbps
guylhem
post Nov 30 2006, 04:51 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



Hello

Thanks to the generous loan of a C750, I could start experimenting with software "enhancements".

After some research on the forums, I found there were many discussion about video playback on the C7/8x0, with most people using 320x240 only. Well, looks like you can do much better than that ! Maslovsky and kfetisov reported vga playback at 248 kbps with mono audio, but that too can be improved.

After some tests, I could succesfully achieve 640x352@25 fps, with 500 kbps and stereo 64 kbps audio. You simply have to overclock with CCCR=163 (edit /home/zaurus/Settings/freqchange.conf to add a line above the "Overclocked"/162 entry with "Max overclocking" and 163)

Here's the script I used for encoding, along with the command line for playback. I recommand mplayer-w100_1.0pre5.2-1_arm.ipk.

I put the files on a 1GB CF, so the space constraint is not existant. I will now try to reproduce that on a 2.6 kernel, which I patched to add overclocking support.

Guylhem
Attached File(s)
Attached File  mencoder.txt ( 1.43K ) Number of downloads: 68
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
guylhem
post Dec 3 2006, 09:49 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



Thanks for the pointer - didn't notice it. I will have to test ati-w100 kdrive on oe first, to see how it currently works.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th August 2014 - 10:50 PM