OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> 2-byte Problem Affecting Emacs Under X
ShiroiKuma
post Dec 1 2006, 01:20 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 902
Joined: 22-May 04
Member No.: 3,385



I'm using GPE 3.5.4.1 on an SL-C3200.

I've compiled Emacs23 from CVS. It has an annoying problem on the Z under X when displaying multibyte characters, and that is that it always displays one, in this instance Kanji, and leaves the second one in a row blank, and thus alternates.

However if you move the cursor through the whole text, it all appears on screen. But if you switch to another buffer or ap, then switch back, the screen is updated again, with the characters displayed alternating.

I've found a reference to this problem on the openzaurus-ja Japanese site too. They simply refer to it as the "2-byte problem".

It's not a GPE problem though, because I had the same issue when I compiled emacs for XQt.

And it's not an Emacs23 problem, because I use the same one compiled from CVS under debian on my notebook without a prob.

I've searched the web for references to this, and how this could be fixed, however didn't find anything to lead me to the solution.

Does anyone know what this is caused by? How it could be remedied?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
asm-nai
post Dec 1 2006, 04:44 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 29
Joined: 30-June 05
Member No.: 7,497



Hi.

Kamiki's web page

Please refer to this site.

In short, it is the following codes.

CODE
--- Xlib.h~    Thu Oct 17 05:14:38 2002
+++ Xlib.h    Tue Jun 17 01:06:01 2003
@@ -1059,7 +1059,7 @@
typedef struct {  /* normal 16 bit characters are two bytes */
    unsigned char byte1;
    unsigned char byte2;
-} XChar2b;
+}  __attribute__ ((packed)) XChar2b;

typedef struct {
    XChar2b *chars;  /* two byte characters */


But...when I builded X11 ,two byte problem was not solved. (It might be my mistake. ) sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ShiroiKuma
post Dec 1 2006, 07:03 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 902
Joined: 22-May 04
Member No.: 3,385



QUOTE(asm-nai @ Dec 1 2006, 01:44 PM)
Hi.

Kamiki's web page

Please refer to this site.
*

Thank you very much for this. I'll try to rebuild X in OpenEmbedded using this patch. If I'll succeed, do you know if I'll have to recompile Emacs23 as well again under the rebuilt X, or should it already work?

Or has someone rebuilt X in OZ with this patch already?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 9th July 2014 - 09:06 PM