OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> 4gb Cf Card Mounts Ro, Bogus Directories
Retief
post Jan 27 2007, 12:08 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 14
Joined: 2-February 04
Member No.: 1,666



I'm having a bit of a problem with a 4GB CF card on my Zaurus (SL-C860, Sharp ROM 1.40 JP, with tweaks for English).

Files written to the card on a Windows system appear ok on the Z, but so do a myriad of empty directories with bizarre names like "", "....", "fghijlkm.nop", and many with non-ASCII characters. I cannot remove them because the card gets mounted read-only, according to "mount".

I figured I'd reformat the card as Fat16 on the Z, but that's not going well:

CODE
: su
: mkfs.vfat -F 16 /dev/hda1
mkfs.vfat: /dev/hda1 contains a mounted file system
: umount /dev/hda1
umount: /dev/hda1: Device or resource busy
: umount -f /dev/hda1
umount: forced umount of /dev/hda1 failed!

Mind you, the only app running is Qkonsole, and the cwd is /, so why it's "busy" I'm not sure.

Ok, now what? Is there any point in editing /etc/fstab to force the mount to be rw? Or maybe I need to comment out the /mnt/cf entry in /etc/fstab, reboot, reformat, uncomment, reboot?

Surely there's a better way...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd September 2014 - 10:20 PM