OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> C-860 & Ambicom Wifi Card, Why is it zapping my battery ???
pdahero
post Jun 4 2007, 05:06 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 14
Joined: 26-December 06
From: Japan
Member No.: 13,435



A few months back I picked up an Ambicom WiFi card for my Zaurus. It works great - just plug it in and connect. I'm pretty sure it's this guy: http://www.ambicom.com/products/wave2net/wl1100c-cf.html

The problem is that it kills my battery - I can get about an hour of surf time before my battery goes yellow then I get the "connect to AC power" message. I'm on a pretty new battery too; I just got it this February and have only charged it about 5 times.

I can use AC power but I don't want to kill the battery prematurely. Is there some way to throttle the power consumption?

Thanks for any advice!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Capn_Fish
post Feb 27 2008, 03:19 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,350
Joined: 30-July 06
Member No.: 10,575



Yes, it matters very much. For WPA, set up /etc/wpa_supplicant.conf (google for a how-to), then do something like:

CODE
wpa_supplicant wlan0 &
dhcpcd wlan0


After the iwconfig commands (minus the "key YOURKEY" part).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th September 2014 - 01:38 PM