OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> C-860 & Ambicom Wifi Card, Why is it zapping my battery ???
pdahero
post Jun 4 2007, 05:06 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 14
Joined: 26-December 06
From: Japan
Member No.: 13,435



A few months back I picked up an Ambicom WiFi card for my Zaurus. It works great - just plug it in and connect. I'm pretty sure it's this guy: http://www.ambicom.com/products/wave2net/wl1100c-cf.html

The problem is that it kills my battery - I can get about an hour of surf time before my battery goes yellow then I get the "connect to AC power" message. I'm on a pretty new battery too; I just got it this February and have only charged it about 5 times.

I can use AC power but I don't want to kill the battery prematurely. Is there some way to throttle the power consumption?

Thanks for any advice!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
pelrun
post Sep 4 2007, 07:48 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 369
Joined: 6-September 04
From: Brisbane, Australia
Member No.: 4,488



Roughly 1.5 hours or so on wifi from a full battery has always been my experience. I certainly expect a wifi card to be more powerhungry than the CPU.

BTW don't cycle Z batteries; LiIon/LiPoly batteries don't need it or like it - and they really *hate* "full drain". The only case where it serves a purpose is with smart batteries that need occasional recalibration to show an accurate battery level, and the Z battery isn't one of those.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st August 2014 - 11:35 PM