OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Is Your Z "dead" After Trying To Install Pdaxrom?, Dead as in software-wise, NOT hardware
Capn_Fish
post Jun 14 2007, 03:47 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 2,350
Joined: 30-July 06
Member No.: 10,575



Issue: Installing uBoot fails (got flashing lights). Charge light doesn't come on.

Solution: The three Rs: Reformat the card (FAT16, under Linux, mkfs.vfat -F 16 /dev/CARDDEVICE), redownload the uBoot files, and retry the process.

Issue: pdaXrom won't find the install files when trying to install the ROM.

Solution: Boot into the emergency system and check to see that the card is mounted (type 'df' to see. If /dev/hdx1 or /dev/mmcblk0p1 is listed, it's mounted). Then, cd to the directory with the install files, for CF installs:

CODE
cd /mnt/cf


For SD:

CODE
cd /mnt/card


Then execute this:

CODE
sh autoboot.sh ./


The install should run fine.

Issue: My Z won't boot after trying to install pdaXrom. I want to go back to ROM xyz.

Solution: Do a NAND restore. Download the correct file from here (select your Z model on the right):

http://www.trisoft.de/en_downloads.htm

and put the SYSTCXXX.DBK file on an SD/CF card (FAT16 formatted). remove all power from the Z (battery and AC), then hold Fn+D+M and insert the adapter. YOu should get a diagnostics menu. Go to the third page and select NAND restore. Note that you should only have one card (either SD or CF in the Z at this point).

If it doesn't see the file, 1, make sure the name is in all caps, and 2, see below.

You can then install ROM xyz normally.

Issue: After formatting a card, I can't get a NAND restore/other FAT16-sensitive action to work.

Solution: Make sure the system ID is set correctly. fdisk your card:

for SD:

CODE
fdisk /dev/SDDEVICE


for CF:

CODE
fdisk /dev/CFDEVICE


Then set the partition's ID to 6 by typing 't' for type, then the patition's number (1), then '6' for FAT16. Reformat your card:

CODE
mkfs.vfat -F 16 /dev/CARDDEVICE


then put the necessary files on the card and retry the action.

Issue: My card isn't found when trying to do a NAND restore or I get the "SYSxxx.DBK: file not exist" error when I try to restore my Z.

Solution: Make sure you have the DBK file on the root of the card, and that the card is FAT16-formatted and the System ID is set correctly (see above). For SD, make sure there isn't a CF card in the CF slot as well.

I feel like I'm missing other common issues, if so, please post them.

If this thread could be stickied, that would be great. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
dominate
post Jun 20 2007, 06:27 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 10
Joined: 19-August 05
Member No.: 7,906



I'm confused... I tried to install u-boot... now my Z doesn't have a charge light, i can't get into any of the menu's to try any of these recoveries... what do i do?

k
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Capn_Fish
post Jun 20 2007, 07:23 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 2,350
Joined: 30-July 06
Member No.: 10,575



QUOTE(dominate @ Jun 20 2007, 09:27 AM)
I'm confused... I tried to install u-boot... now my Z doesn't have a charge light, i can't get into any of the menu's to try any of these recoveries... what do i do?

k
*

You can always get into the Fn+D+M menu.

Remove the battery and AC from your Z, hold down Fn, D, and M, then insert the power cable.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dominate
post Jun 20 2007, 07:57 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 10
Joined: 19-August 05
Member No.: 7,906



QUOTE(Capn_Fish @ Jun 20 2007, 09:23 AM)
QUOTE(dominate @ Jun 20 2007, 09:27 AM)
I'm confused... I tried to install u-boot... now my Z doesn't have a charge light, i can't get into any of the menu's to try any of these recoveries... what do i do?

k
*

You can always get into the Fn+D+M menu.

Remove the battery and AC from your Z, hold down Fn, D, and M, then insert the power cable.
*



cool, thx. I thought it was just D+M, not Func+D+M.

k
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nauj27
post Aug 9 2007, 10:30 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 7
Joined: 19-July 05
Member No.: 7,625



QUOTE(Capn_Fish @ Jun 20 2007 @ 09:23 AM)
You can always get into the Fn+D+M menu.

Remove the battery and AC from your Z, hold down Fn, D, and M, then insert the power cable.
*


Great! I only found until now D+M but not Fn. I'll try later and hope it works laugh.gif

Thank you for the information!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Capn_Fish   Is Your Z "dead" After Trying To Install Pdaxrom?   Jun 14 2007, 03:47 PM
ghostshadow   Question : If it's dead, how do you get it t...   Jun 15 2007, 11:25 AM
Capn_Fish   What did you do/try to do? EDIT: This only covers...   Jun 15 2007, 11:44 AM
ghostshadow   Phew Awesome! it worked, A mod can delete my p...   Jun 15 2007, 02:15 PM
pelrun   If you format the card device instead of the parti...   Jun 15 2007, 05:12 PM
Capn_Fish   Thanks for pointing that out. I was under the impr...   Jun 15 2007, 06:00 PM
gromituk   Thank you very much for this thread - I thought I...   Jun 16 2007, 06:23 AM
dominate   I'm confused... I tried to install u-boot... n...   Jun 20 2007, 06:27 AM
Capn_Fish   QUOTE(dominate @ Jun 20 2007, 09:27 AM)I...   Jun 20 2007, 07:23 AM
dominate   QUOTE(Capn_Fish @ Jun 20 2007, 09:23 AM)QUOTE...   Jun 20 2007, 07:57 AM
nauj27   QUOTE(Capn_Fish @ Jun 20 2007 @ 09:23 AM)You...   Aug 9 2007, 10:30 PM
adf   I tried to install U-Boot. It seemed to work- I go...   Dec 1 2007, 01:54 PM
ZDevil   To boot into the uboot emergency mode, you need to...   Dec 1 2007, 01:59 PM
adf   QUOTE(ZDevil @ Dec 1 2007, 12:59 PM) To b...   Dec 1 2007, 02:36 PM
adf   QUOTE(adf @ Dec 1 2007, 01:36 PM) QUOTE(Z...   Dec 1 2007, 02:40 PM
ZDevil   QUOTE(adf @ Dec 1 2007, 11:40 PM) QUOTE(a...   Dec 1 2007, 04:00 PM
gmad   This is better place to my ask, so I ask again.......   Dec 3 2007, 01:39 PM
Capn_Fish   Try doing a NAND restore without the NAND erase, i...   Dec 3 2007, 02:42 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th December 2014 - 02:05 AM