OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Pdaxii13v2 Gui Config, issues after upgrade from pdaXii13 Akita
walkman
post Sep 29 2007, 02:54 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 76
Joined: 26-September 07
Member No.: 20,757



Hi,
after upgrade from PdaXii13 Akita Sally to PdaXiiv2 I encountered some issues with matchbox GUI config:

1.- some packages do not appear in the menu and the corresponding folder. For example links. It seems as if the way of configuring this changed (I see that there some unused entries in /usr/apps/Internet/links/ however /usr/share/applications/links.desktop does not exist)

2.- Some applets are installed/ but cannot be activated. e.g. powercontrol. I guess/ the problem is similar as with links package (*.desktop file missing)...

3.- When wifi-radar is launched from app launcher menu/ or from the folder Internet. it works properly. The same when launched mnually from the command line. However, when I add a launcher forit to the menu, it hangs.

4. Cellwriter app launcher has no icon and thus cannot be added to the taskbar.


Finally, I tried to fix the problem myself by editing the *.desktop files, but I did not succeed. Well, I added links.desktop which launches the program, but 1) it has no proper icon (where to get it?), and 2) even though links appears in the correct folder, it doesn't in the app launcher menu sad.gif.

Any comments, hints? I am willing to fix the stuff myself, but I need a bit of support. E.g. how do I package such a fix (e.g. few *.desktop files).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Oct 1 2007, 04:19 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(walkman @ Sep 30 2007, 08:54 AM) *
Hi,
after upgrade from PdaXii13 Akita Sally to PdaXiiv2 I encountered some issues with matchbox GUI config:

1.- some packages do not appear in the menu and the corresponding folder. For example links. It seems as if the way of configuring this changed (I see that there some unused entries in /usr/apps/Internet/links/ however /usr/share/applications/links.desktop does not exist)

2.- Some applets are installed/ but cannot be activated. e.g. powercontrol. I guess/ the problem is similar as with links package (*.desktop file missing)...

3.- When wifi-radar is launched from app launcher menu/ or from the folder Internet. it works properly. The same when launched mnually from the command line. However, when I add a launcher forit to the menu, it hangs.

4. Cellwriter app launcher has no icon and thus cannot be added to the taskbar.


Finally, I tried to fix the problem myself by editing the *.desktop files, but I did not succeed. Well, I added links.desktop which launches the program, but 1) it has no proper icon (where to get it?), and 2) even though links appears in the correct folder, it doesn't in the app launcher menu sad.gif.

Any comments, hints? I am willing to fix the stuff myself, but I need a bit of support. E.g. how do I package such a fix (e.g. few *.desktop files).


1. the new packages are missing desktop files and icon images. i will need to repackage a few of them.
2. same problem as 1. missing icons...
3. the launcher in the taskbar is a foreground process and uses up more memory than when launched from the menu.
4. same as 1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
walkman
post Oct 1 2007, 01:19 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 76
Joined: 26-September 07
Member No.: 20,757



QUOTE(Meanie @ Oct 1 2007, 02:19 PM) *
QUOTE(walkman @ Sep 30 2007, 08:54 AM) *
Hi,
after upgrade from PdaXii13 Akita Sally to PdaXiiv2 I encountered some issues with matchbox GUI config:

1.- some packages do not appear in the menu and the corresponding folder. For example links. It seems as if the way of configuring this changed (I see that there some unused entries in /usr/apps/Internet/links/ however /usr/share/applications/links.desktop does not exist)

2.- Some applets are installed/ but cannot be activated. e.g. powercontrol. I guess/ the problem is similar as with links package (*.desktop file missing)...

3.- When wifi-radar is launched from app launcher menu/ or from the folder Internet. it works properly. The same when launched mnually from the command line. However, when I add a launcher forit to the menu, it hangs.

4. Cellwriter app launcher has no icon and thus cannot be added to the taskbar.


Finally, I tried to fix the problem myself by editing the *.desktop files, but I did not succeed. Well, I added links.desktop which launches the program, but 1) it has no proper icon (where to get it?), and 2) even though links appears in the correct folder, it doesn't in the app launcher menu sad.gif.

Any comments, hints? I am willing to fix the stuff myself, but I need a bit of support. E.g. how do I package such a fix (e.g. few *.desktop files).


1. the new packages are missing desktop files and icon images. i will need to repackage a few of them.
2. same problem as 1. missing icons...
3. the launcher in the taskbar is a foreground process and uses up more memory than when launched from the menu.
4. same as 1


Thanks for explanation. Actually as I said, I am prepared to give a helping hand with such small things. I am learning quickly ;-). Yesterday I wrote an IrDA keyboard driver plugin for zkbdd :-). Let's see what the zkbdd author will say to it.

Basically my post was also about trying to find out where can I get e.g. Links icon. I tried to google around, without any result. I still did not try to unpack the old ipkg packages to see whether it's there. If you could send it to me, I can in turn send you back the *.desktop file smile.gif.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 1 2007, 01:25 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I found links.xpm in meanies full pdaxii13 version, I also attached it converted to *.png
Links.zip contains links.xpm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
walkman
post Oct 1 2007, 02:57 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 76
Joined: 26-September 07
Member No.: 20,757



Thanks guys. Here attached config file.

Actually it took me 1.5 hour to upload the stuff only :-(. It seems to me that wifi-radar makes problems :-|. It looses connection every now and then. Manually starting the supplicant is more stable... And then unfortunately this board uses some Javascript for upload :-(. Links/Dillo unfriendly :-(. And Firefox is unable to live without a swapfile. Moreover, it always crashed on my system after an attempt to click to the combobox "Manage Current Attachments" in reply form :-(.

Question:
- how can I activate a swapfile on an SD card right after boot? What is the best technique for that?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd April 2014 - 11:10 PM