OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Titchy On All Clamshell-models, It just works !
Chero
post Oct 2 2007, 10:56 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 1,141
Joined: 22-April 04
From: Belgium
Member No.: 2,962



Hi,

I was wondering :
Since
- titchy seems to use the Angstrom kernel
- Angstrom supports altboot

What if I
- created a .tar.gz of my root on the C3100
- flashed angstrom and installed altboot on my C1000
- used the .tar.gz of the C3100 to create a loopback image on an SD to use with altboot on the C1000

Would it be possible ?

Thoughts and comments are welcome.

Chero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Oct 2 2007, 11:22 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(Chero @ Oct 3 2007, 04:56 PM) *
Hi,

I was wondering :
Since
- titchy seems to use the Angstrom kernel
- Angstrom supports altboot

What if I
- created a .tar.gz of my root on the C3100
- flashed angstrom and installed altboot on my C1000
- used the .tar.gz of the C3100 to create a loopback image on an SD to use with altboot on the C1000

Would it be possible ?

Thoughts and comments are welcome.

Chero.


a lot of things are possible, but it needs someone to implement and test...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dromede
post Oct 3 2007, 02:07 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 156
Joined: 10-December 06
From: Croatia
Member No.: 13,288



QUOTE(Chero @ Oct 3 2007, 07:56 AM) *
Hi,

I was wondering :
Since
- titchy seems to use the Angstrom kernel
- Angstrom supports altboot

What if I
- created a .tar.gz of my root on the C3100
- flashed angstrom and installed altboot on my C1000
- used the .tar.gz of the C3100 to create a loopback image on an SD to use with altboot on the C1000

Would it be possible ?

Thoughts and comments are welcome.

Chero.

i had the same idea and a partial success doing it. i didn't use titchy's rootfs or it's kernel though. i used an armel debian rootfs on an sd card and a custom compiled 2.6.22 kernel with ck patches applied. i managed to get it up to X with xfce4 running, usb networking, touchscreen support etc. i had some major problems though, like my rootfs corrupting a lot, the repos were somewhat broken and the whole thing seemed somewhat slow.but the choice of software was overwhelming and that's what made me try it in the first place. first i tried stuffing the whole thing in nand. i managed to do it but C1000's nand is simply too small for a thing like debian. and let me tell you, debian eats a LOT of space. you can find detailed instructions on the following thread:

http://www.oesf.org/forum/index.php?showto...9&hl=debian

i thought of putting all the essential stuff on the nand and then use unionfs on sd for the rest of the stuff but i wasn't sure if that would work so i couldn't be bothered even trying it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chero
post Oct 5 2007, 02:07 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,141
Joined: 22-April 04
From: Belgium
Member No.: 2,962



Up and running on a C1000. stop.
Details later. stop.

Chero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZDevil
post Oct 5 2007, 03:33 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 2,003
Joined: 16-April 04
From: the Netherlands && /dev/null
Member No.: 2,882



Congrats! Waiting for the details to start.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chero
post Oct 5 2007, 03:55 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 1,141
Joined: 22-April 04
From: Belgium
Member No.: 2,962



In short :

1) Install a 2.6.21-kernel based angstrom image to nand

2) prepare the SD :
- create a linux partition on the SD (I created a big linux partition and a 256Mb swap partition on a 4Gb card )
- format the partition : mkfs.ext3 /dev/mmcblk0p1
- get the rootfs from http://www.bigbridgezau.sakura.ne.jp/dev/debian/
- untar it to the root of the SD (tar -xzpfv ?)
Now you need to put the kernel-modules on the SD as well :
- copy /lib/modules from your nand to the same location on the SD (/media/card/lib/modules)
The debian boot process looks for init.sysvinit instead of init, so :
- cd /media/card/sbin and "ln -s init init.sysvinit"
You need to change the mounted root from the standard /dev/hda1 (Microdrive) for titchy to /dev/mmcblk0p1 (SD-card)
- cd /media/card/etc and edit fstab to make /dev/mmcblk0p1 mount to / and make it bootable. (Also disable the /dev/hdaX entries because you don't have a microdrive)

3) Still in Angstrom : Connect to the net, do an "ipkg update" and then "ipkg install altboot"

4) reboot and hit the "any" key when asked to launch altboot then choose "boot from SD"
(the "any" key is the 35th key counting diagonal from the lower left corner or maybe some other key)

Notes :
You'll have to edit network settings before you can reach your network (/etc/resolv.conf contains some kuro-specific-things)

Root password : kuroadmin ?
I didn't know this when I first installed it, so I edited /media/card/etc/shadow while running Angstrom and removed the password for root (remove everything between the first ":" and the second ":" on the line beginning with "root")

I don't think udev is installed by default -> first time fiddle with modprobe to load the correct drivers (modprobe orinoco_cs or modprobe hostap_cs), configure your network and then "apt-get install udev"

You'd better edit /etc/apt/sources.list as well if you don't want to download everything from a japanese server and affect internet speed everywhere between you and Japan or if you want to upgrade to Lenny.

The 2.6.22 kernel (latest Angstrom) has troubles with altboot, so don't use it for now unless you know how to solve the problems.

Hope I didn't forget anything

This probably works for c7x0-860 as well, somebody ready to test ?
edit : it does work !!!

Chero.

This post has been edited by Chero: Oct 21 2007, 10:52 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chero
post Oct 5 2007, 11:13 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 1,141
Joined: 22-April 04
From: Belgium
Member No.: 2,962



Hi,

I edited the post above to give more detail.
Anybody jumped into it ?

I already upgraded to lenny, installed titchy, gnumeric, ...

Seems to work like it should.

Chero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Oct 6 2007, 12:21 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



QUOTE(Chero @ Oct 5 2007, 11:13 PM) *
Hi,

I edited the post above to give more detail.
Anybody jumped into it ?

I already upgraded to lenny, installed titchy, gnumeric, ...

Seems to work like it should.

Chero.

Interesting. it might provide 2 ways around my 16G cf issue; either running from SD as you are, or possibly altboot will not choke on the card the way the standard titchy does. Of course, I just got pdaxii13v2a set up happily again...

Thanks, though-- this has some real potential
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZDevil
post Oct 6 2007, 04:20 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 2,003
Joined: 16-April 04
From: the Netherlands && /dev/null
Member No.: 2,882



Ok, I will see if this method can wake up my 860 from deep slumber.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZDevil
post Oct 7 2007, 03:15 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 2,003
Joined: 16-April 04
From: the Netherlands && /dev/null
Member No.: 2,882



Alas. Flashing Angstrom to 860 is a funny nightmare ...

The 070829 image seems broken. I downloaded and flashed it three times but it failed to bring me to X.

The 070803 image for C7x0 turns out to be for e680 (what? the motorola phone? what?)

I can't even reach step 2). Need to use more patience...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chero
post Oct 7 2007, 03:36 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 1,141
Joined: 22-April 04
From: Belgium
Member No.: 2,962



Hi,

I first flashed the most recent image for C1000, then I only flashed a 2.6.21 kernel (the modules were in the place I found the kernel).
Maybe you could try to go that way. Or is it the kernel that's broken ?

Chero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZDevil
post Oct 7 2007, 03:48 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 2,003
Joined: 16-April 04
From: the Netherlands && /dev/null
Member No.: 2,882



Thanks. I think this is the only way out. Now trying ...
The Angstrom website is seriously underdeveloped. There is not even a single line describing what's inside each image folder, not to mention how to install (and rename the files before installing) and what is broken.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZDevil
post Oct 7 2007, 04:52 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 2,003
Joined: 16-April 04
From: the Netherlands && /dev/null
Member No.: 2,882



Update on installing Angstrom on 860:
The 071003 image still fails to bring to X. So i need to set up network connection without the GUI.
I edited /etc/network/interfaces and deleted all the devices except lo and added eth0. /etc/resolv.conf is also there.
But my Spectrum 24 fails to connect to the network. The Ambicom card support seems broken as expected.
Is there any difference in the content/format in the /etc/network/interfaces between Debian and Angstrom?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
plcg
post Oct 7 2007, 05:36 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 68
Joined: 17-October 04
From: France
Member No.: 5,057



Chero,

Could you explain how you did the first step ?
You said that you've flashed angstrom most recent image (20071004 ?) and then a 2.6.21 kernel.
Where did you find this kernel and how to just flash a kernel ?
When I tried a 2.6.21 kernel-based image, ext3 was not supported. So SD card couldn't be mounted.

Another problem : I've noticed that there's only one image in http://www.angstrom-distribution.org/unstable/images/akita/ : 20071004
The other images have disappeared since yesterday!

Thank you
plcg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZDevil
post Oct 7 2007, 05:42 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 2,003
Joined: 16-April 04
From: the Netherlands && /dev/null
Member No.: 2,882



@plcg:
The Angstrom images did not disappear yesterday, because I was still downloading them today. I think some Angstrom people saw this thread and removed all the old files from the feeds.
If you need the 2.6.21 kernel I can bring it here.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd July 2014 - 03:54 AM