OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sd Card Not Recognized In Pdaxii13 But In Pdaxrom Beta1
jawa
post Nov 3 2007, 11:11 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 4
Joined: 29-October 07
Member No.: 20,875



Hello all,

im trying to figure out what went wrong with my fresh installation of pdaxii13 regarding the sd card not getting recognized on my c-860 running pdaxii13 build 5.4.9.

To confirm that one of my sd card (the one with 1gb) works correctly, I flashed back to pdaxrom beta 1 and the card worked as it should. Upgrading to pdaxii13 renders the sd card useless. The card is not recognized on insert. Also manually trying to mount does not work.

dmesg shows that sharp_mmcsd_0.21 from 27 September 2002 is loaded.

Is there a config file to edit to get the sd service to work correctly on a c-860?

Thank you for your help

jawa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kkazakov13
post Nov 4 2007, 09:27 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 409
Joined: 3-December 06
Member No.: 13,063



Can you provide more info, like make, size, log messages
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jawa
post Nov 4 2007, 10:30 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 4
Joined: 29-October 07
Member No.: 20,875



QUOTE(kkazakov13 @ Nov 4 2007, 09:27 AM) *
Can you provide more info, like make, size, log messages


The 1GB SD Card is a Lexar Card (I originally intended to use a Traveler 2GB SD Card which was working on Cacko Lite 1.23 with Driver update).

What log messages do you mean? dmesg gives (after insert)

CODE
pxa_sd_wait_id_response: card removed (cmd=07)
[SD]-clustsize = 4000


I hope this can help in finding a solution for my problem.

jawa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kkazakov13
post Nov 5 2007, 07:08 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 409
Joined: 3-December 06
Member No.: 13,063



Well, Meanie should respond to this ... I cannot see anything unusual. Have you tried plain pdaxrom beta3 ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jawa
post Nov 5 2007, 07:42 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 4
Joined: 29-October 07
Member No.: 20,875



QUOTE(kkazakov13 @ Nov 5 2007, 07:08 AM) *
Well, Meanie should respond to this ... I cannot see anything unusual. Have you tried plain pdaxrom beta3 ?


No, i tried beta 1 (because it explicit supports c860) and the upgrade path also describes using beta 1 for c860?

jawa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jawa
post Nov 8 2007, 09:08 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 4
Joined: 29-October 07
Member No.: 20,875



To make things a bit more complicated I tried to get hold of a version of pdaxrom beta3 for c860 which I found but didnīt work out with pdaxii13 custom.

So I decided to go back to beta 1 from pdaxrom.org and by analyzing the pdaxii update script I took the corgi/sharp_mmsc_o driver and replaced the original pdaxrom driver. With this driver in place and a reboot my traveler 2 gb sd card works just fine.

My question now is how to adjust the pdaxii13 update script to just update all other things but the sd part? Is anyone able to help?

jawa

QUOTE(jawa @ Nov 5 2007, 07:42 AM) *
QUOTE(kkazakov13 @ Nov 5 2007, 07:08 AM) *
Well, Meanie should respond to this ... I cannot see anything unusual. Have you tried plain pdaxrom beta3 ?


No, i tried beta 1 (because it explicit supports c860) and the upgrade path also describes using beta 1 for c860?

jawa

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Nov 15 2007, 07:07 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(jawa @ Nov 9 2007, 03:08 AM) *
To make things a bit more complicated I tried to get hold of a version of pdaxrom beta3 for c860 which I found but didnīt work out with pdaxii13 custom.

So I decided to go back to beta 1 from pdaxrom.org and by analyzing the pdaxii update script I took the corgi/sharp_mmsc_o driver and replaced the original pdaxrom driver. With this driver in place and a reboot my traveler 2 gb sd card works just fine.

My question now is how to adjust the pdaxii13 update script to just update all other things but the sd part? Is anyone able to help?

jawa

QUOTE(jawa @ Nov 5 2007, 07:42 AM) *
QUOTE(kkazakov13 @ Nov 5 2007, 07:08 AM) *
Well, Meanie should respond to this ... I cannot see anything unusual. Have you tried plain pdaxrom beta3 ?


No, i tried beta 1 (because it explicit supports c860) and the upgrade path also describes using beta 1 for c860?

jawa



I updated the upgrade script so hopefully it will not break the SD scripts any more for c7x0/c8x0.

To update it yourself, you can simply modify install-fix-beta3.sh before running it smile.gif

The latest should be pdaXii13 5.4.9-3

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st October 2014 - 04:15 AM