OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio


Welcome Guest ( Log In | Register )

> Build Familiar Gpe-image Failed With Gconf_dbus
post Nov 8 2007, 01:16 PM
Post #1

Group: Members
Posts: 2
Joined: 8-November 07
Member No.: 20,916

I tried to build Familiar 0.8.4 which uses Open Embedded. But it gaves the following error when trying to build gpe-image. Anyone knows how to fix this? Thanks.

| checking for GCONF_DBUS... configure: error: You need either ORBit or D-BUS for IPC
| FATAL: oe_runconf failed
NOTE: Task failed: /root/familiar-build/build-ipaq-pxa270-gpe/tmp/work/arm-linux/gconf-dbus-0.0cvs20051212-r10/temp/log.do_configure.30646
NOTE: package gconf-dbus-0.0cvs20051212-r10: task do_configure: failed
ERROR: TaskFailed event exception, aborting
NOTE: package gconf-dbus-0.0cvs20051212: failed
ERROR: Build of gpe-image failed
Go to the top of the page
+Quote Post
Start new topic
post Nov 9 2007, 03:13 AM
Post #2

Group: Members
Posts: 1,497
Joined: 12-November 03
From: Germany
Member No.: 907

Groucho referred to config.log in the source directory of gconf-dbus. You may look there for more information why this particular autoconf test has been failed. Again, I advise using upstream OpenEmbedded instead of the forked and outdated Familiar version...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:


RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th November 2015 - 06:09 AM