OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> No Connection At All, cant connect wifi
geeko
post Nov 23 2007, 09:11 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 27
Joined: 8-November 07
Member No.: 20,914



Hello, i just got my c-1000 and its very nice , however the wireless network doesnt seem to work at all!

I am running cacko rom, the network card, AMBICOM WL1100C, is recognized correctly. I set up the network using the GUI, and entered all the informations for my network correctly(with WEP).
However when i tried to connect it just said "initializing" and then "network offline"
I then tried to open op my wireless router(linksys wrt54gl) so that everyone can access it, but it still did the same thing with "initializin" and "network offline".

I also tried the "connect to any network" setting, but exactly the same happened.

Does anyone have any idea whats going on?
And a simpler question: Is there any kind of applications which i can use to test my card, and see what signals it is receiving?

thanks in advance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
sdjf
post Nov 25 2007, 08:47 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 454
Joined: 17-November 05
Member No.: 8,551



Yeah, well if it happens again, it's a lot easier to just check for a lock file and remove it. On Sharp ROM, lock files are in /var/lock.

On a Sharp ROM Collie, the lock files that I know of are /var/lock/LCK..ttyS3 and /var/lock/LCK..ttyS0

But, here's also some links that might be helpful for generic connectivity issues. All my work is on Sharp ROM using an sl5500 but ttyS3 is still ttyS3, so some of this stuff may be of use for wireless and on other models.

How to disonnect from online if GUI already says disconnected

http://www.sdjf.esmartdesign.com/scripts/qstop.html

How to halt respawning of ttyS0 if that is your problem:

http://www.sdjf.esmartdesign.com/respawn.html

Tool for resetting connectivity (only tested on ROM 2.38 dialup, respawning of ttyS0 must be disabled)

http://www.sdjf.esmartdesign.com/scripts/qreset.html

And we had a long discussion about connectivity issues with C3100 user Barry Samuels in the "Start A Network Connection From The Command Line" thread:

http://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=21828

sdjf
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th December 2014 - 03:37 PM