OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Angstrom 2007.12-r14 - No Wpa Connection, WPA with NetGear MA401RA
Mainframe-junkie
post Apr 6 2008, 05:40 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 15
Joined: 9-March 08
From: Ebbelwoi-Town
Member No.: 21,482



Hello friends,

i have installed the new stable image Angstrom-X11-2007.12-R14 from 1.April.
The first test showed an wrong script under /etc/network/if-pre-up.d/wpasupplicant (from Ubuntu, it fails with sed of busybox not knowing --quite) get called.
So i just linked wpa-supplicant to wpasupplicant.
When i try to connect to my WPA-WLAN with an NetGear MA-401RA (Firmware PRI v1.1.1, STA v1.8.2), it will get no connection.
The cards is ok, under simpad i can connect to an open WLAN.
My interfaces looks like
CODE
root@simpad:~$ cat /etc/network/interfaces
# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(8), ifdown(8)

# The loopback interface
auto lo
iface lo inet loopback


# Wireless interfaces
#
#
iface wlan0 inet static
     address 192.168.2.7
     netmask 255.255.255.0
     network 192.168.2.0
     broadcast 192.168.2.255
     wpa-conf /etc/wpa_supplicant.conf
     wpa-driver hostap
#
#


and the content of wpa_supplicant.conf is

CODE
root@simpad:~$ cat /etc/wpa_supplicant.conf
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0
eapol_version=1
ap_scan=1
fast_reauth=1
network={
    ssid="BlueZone"
    key_mgmt=WPA-PSK
    pairwise=TKIP
    group=TKIP
    psk="01234567890123"
    priority=1
}
network={
    ssid="carioca"
    key_mgmt=NONE
    priority=2
}


I can see my WLAN with iwlist scan :

CODE
wlan0     Scan completed :
          Cell 01 - Address: 00:04:0E:D4:F4:B1
                    ESSID:"BlueZone"
                    Mode:Master
                    Frequency:2.422 GHz (Channel 3)
                    Signal level=-68 dBm  Noise level=-89 dBm
                    Encryption key:on
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s
                    Extra:bcn_int=100
                    Extra:resp_rate=10
                    IE: WPA Version 1
                        Group Cipher : TKIP
                        Pairwise Ciphers (1) : TKIP
                        Authentication Suites (1) : PSK


In /var/log/messages i only found :

CODE
....
Apr  6 13:54:14 simpad user.debug kernel: prism2: wlan0: operating mode changed 3 -> 2
Apr  6 13:54:14 simpad user.info kernel: NET: Registered protocol family 17
Apr  6 13:54:14 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 13:54:14 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 13:54:15 simpad user.notice root: Checking for WLAN association...
Apr  6 13:54:15 simpad user.notice root: Found association!
Apr  6 13:54:15 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 13:54:15 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 13:54:15 simpad user.debug kernel: wlan0: Trying to join BSSID 00:04:0e:d4:f4:b1
Apr  6 13:54:15 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: Joining mDNS multicast group on interface wlan0.IPv4 with address 192.168.2.7.
Apr  6 13:54:15 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: New relevant interface wlan0.IPv4 for mDNS.
Apr  6 13:54:15 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: Registering new address record for 192.168.2.7 on wlan0.IPv4.
Apr  6 13:54:15 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=6 (Association failed)
....


My router is an Fritz!Box and another embedded linux device, my iLiad (e-book from iRex) is working fine with WPA-WLAN.
I'm shure my psk is ok, because it contains only digits [0-9] like above ... wink.gif

Attached is an log of the session with output of various commands (iwconfig, ifconfig, iwscan, lsmod etc.) and more content of /var/log/messages

Did anyone run succsessfully WPA with Angstrom 2007.12 on simpad ?
Or any guesses what else to try/check/do ...???

Best regards and thanks to all which work on Angstrom for Simpad

Oliver

Attached File  Simpad_04.06.135001.txt ( 31.8K ) Number of downloads: 1

Edit : changed Topic description
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Mainframe-junkie
post Apr 6 2008, 07:09 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 15
Joined: 9-March 08
From: Ebbelwoi-Town
Member No.: 21,482



Hello mrdata,

changed the wpa_supplicant.conf but the result remains the same .... sad.gif

CODE
Apr  6 17:03:42 simpad user.notice kernel: pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
Apr  6 17:03:42 simpad user.notice kernel: pcmcia: registering new device pcmcia0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: DEV: registering device: ID = '0.0'
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: PM: Adding info for pcmcia:0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: bus pcmcia: add device 0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: pcmcia: Matched Device 0.0 with Driver hostap_cs
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: pcmcia: Probing driver hostap_cs with device 0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: DEV: registering device: ID = 'wifi0'
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: PM: Adding info for No Bus:wifi0
Apr  6 17:03:42 simpad user.info kernel: hostap_cs: Registered netdevice wifi0
Apr  6 17:03:42 simpad user.warn kernel: hostap_hw.c: INTERRUPT BEFORE DEVICE INIT!
Apr  6 17:03:42 simpad user.info kernel:
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_hw_init: initialized in 200 ms
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: NIC: id=0x800c v1.0.0
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.1
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: STA: id=0x1f v1.8.2
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: DEV: registering device: ID = 'wlan0'
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: PM: Adding info for No Bus:wlan0
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: wifi0: registered netdevice wlan0
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: bound device '0.0' to driver 'hostap_cs'
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: pcmcia: Bound Device 0.0 to Driver hostap_cs
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_download: dl_cmd=5 start_addr=0x003f0c01 num_areas=3
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_hw_init: initialized in 90 ms
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_hw_init: initialized in 30 ms
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: NIC: id=0x800c v1.0.0
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.1
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: STA: id=0x1f v1.7.4
Apr  6 17:03:46 simpad user.debug kernel: prism2: wlan0: operating mode changed 3 -> 2
Apr  6 17:03:46 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:46 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.notice root: Checking for WLAN association...
Apr  6 17:03:47 simpad user.notice root: Found association!
Apr  6 17:03:47 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: Joining mDNS multicast group on interface wlan0.IPv4 with address 192.168.2.7.
Apr  6 17:03:47 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: New relevant interface wlan0.IPv4 for mDNS.
Apr  6 17:03:47 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: Registering new address record for 192.168.2.7 on wlan0.IPv4.
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wlan0: Trying to join BSSID 00:04:0e:d4:f4:b1
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=6 (Association failed)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:58 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:58 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:4


Best regards

Oliver
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mister_data
post Apr 6 2008, 07:37 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 21
Joined: 1-March 06
From: Leipzig, Germany
Member No.: 9,257



QUOTE(Mainframe-junkie @ Apr 6 2008, 04:09 PM) *
Hello mrdata,

changed the wpa_supplicant.conf but the result remains the same .... sad.gif

CODE
Apr  6 17:03:42 simpad user.notice kernel: pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
Apr  6 17:03:42 simpad user.notice kernel: pcmcia: registering new device pcmcia0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: DEV: registering device: ID = '0.0'
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: PM: Adding info for pcmcia:0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: bus pcmcia: add device 0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: pcmcia: Matched Device 0.0 with Driver hostap_cs
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: pcmcia: Probing driver hostap_cs with device 0.0
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: DEV: registering device: ID = 'wifi0'
Apr  6 17:03:42 simpad user.debug kernel: PM: Adding info for No Bus:wifi0
Apr  6 17:03:42 simpad user.info kernel: hostap_cs: Registered netdevice wifi0
Apr  6 17:03:42 simpad user.warn kernel: hostap_hw.c: INTERRUPT BEFORE DEVICE INIT!
Apr  6 17:03:42 simpad user.info kernel:
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_hw_init: initialized in 200 ms
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: NIC: id=0x800c v1.0.0
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.1
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: STA: id=0x1f v1.8.2
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: DEV: registering device: ID = 'wlan0'
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: PM: Adding info for No Bus:wlan0
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: wifi0: registered netdevice wlan0
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: bound device '0.0' to driver 'hostap_cs'
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: pcmcia: Bound Device 0.0 to Driver hostap_cs
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_download: dl_cmd=5 start_addr=0x003f0c01 num_areas=3
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_hw_init: initialized in 90 ms
Apr  6 17:03:43 simpad user.debug kernel: prism2_hw_init: initialized in 30 ms
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: NIC: id=0x800c v1.0.0
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.1
Apr  6 17:03:43 simpad user.info kernel: wifi0: STA: id=0x1f v1.7.4
Apr  6 17:03:46 simpad user.debug kernel: prism2: wlan0: operating mode changed 3 -> 2
Apr  6 17:03:46 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:46 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.notice root: Checking for WLAN association...
Apr  6 17:03:47 simpad user.notice root: Found association!
Apr  6 17:03:47 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: Joining mDNS multicast group on interface wlan0.IPv4 with address 192.168.2.7.
Apr  6 17:03:47 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: New relevant interface wlan0.IPv4 for mDNS.
Apr  6 17:03:47 simpad daemon.info avahi-daemon[2702]: Registering new address record for 192.168.2.7 on wlan0.IPv4.
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wlan0: Trying to join BSSID 00:04:0e:d4:f4:b1
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=6 (Association failed)
Apr  6 17:03:47 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:44:44
Apr  6 17:03:58 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus=2 (Disconnected)
Apr  6 17:03:58 simpad user.debug kernel: wifi0: LinkStatus: BSSID=44:44:44:44:4


Best regards

Oliver


Hi,

the only thing i can see is, that your STA: id=0x1f v1.8.2 is
overwritten with STA: id=0x1f v1.7.4.

Please copy /lib/firmware/rf010704.hex to other place and then delete this file in /lib/firmware/ .

Then this firmware-upload should go away.

Regards,
mrdata
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Mainframe-junkie   Angstrom 2007.12-r14 - No Wpa Connection   Apr 6 2008, 05:40 AM
mister_data   QUOTE(Mainframe-junkie @ Apr 6 2008, 02...   Apr 6 2008, 06:48 AM
Mainframe-junkie   Hello mrdata, changed the wpa_supplicant.conf but...   Apr 6 2008, 07:09 AM
mister_data   QUOTE(Mainframe-junkie @ Apr 6 2008, 04...   Apr 6 2008, 07:37 AM
Mainframe-junkie   Hello mrdata, moved the file away, but still no c...   Apr 6 2008, 09:21 AM
Capn_Fish   There's been some talk on the mailing list abo...   Apr 6 2008, 10:04 AM
Mainframe-junkie   Thanks Capn_Fish, i found the thread about ...   Apr 6 2008, 11:46 AM
mr_nice   QUOTE(Mainframe-junkie @ Apr 6 2008, 11...   Apr 6 2008, 01:28 PM
Mainframe-junkie   Hello mr_nice, after insertion of my WLAN-Card an...   Apr 6 2008, 01:56 PM
ofels   QUOTE(Mainframe-junkie @ Apr 6 2008, 11...   Apr 6 2008, 11:14 PM
mr_nice   Can you try to use the card on another device like...   Apr 8 2008, 06:41 AM
Mainframe-junkie   Hello mr_nice, i took an Knoppix 5.3 (DVD from c...   Apr 9 2008, 07:45 AM
hafu   I also have a Netgear MA401 and I can confirm that...   May 26 2008, 08:38 AM
mr_nice   QUOTE(hafu @ May 26 2008, 08:38 AM) I als...   May 28 2008, 02:05 PM
hafu   I can confirm that Netgear MA401 is working with W...   Jun 4 2008, 04:59 AM
mr_nice   Glad to hear that . Which firmware release did you...   Jun 7 2008, 02:50 AM
hafu   used firmware: with the r15, it works immediately ...   Jun 7 2008, 12:52 PM
mr_nice   QUOTE(hafu @ Jun 7 2008, 12:52 PM) one mo...   Jun 10 2008, 07:11 AM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th July 2014 - 07:11 AM