OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Used Zaurus, Password Unknown, Zaurus c860 with pdaXrom, need to reset user/password
zoomy
post Apr 13 2008, 03:16 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 11
Joined: 13-April 08
Member No.: 21,624



Hi,

I have a customer who has given me a great challenge. He picked up a Zaurus c860 off eBay, but the seller doesn't remember the login. I have scoured the internet, and found the user's manual; from there I was able to perform the hard reset, but it still boots to a username/password prompt.

Can anybody help me with this?

Thanks,
Tim.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
tovarish
post Apr 14 2008, 09:48 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 299
Joined: 27-October 04
Member No.: 5,233



just a hard reset wont do, you need to install a rom again. google for cacko rom and install it on your client's zaurus. cacko rom provides the best compatibility to the original sharp rom with lots of new features.
alternately you can do a nand restore. you can get the nand restore file here http://downloads.conics.net/pda/zaurus-sl-...iginal-backups/

Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoomy
post Apr 14 2008, 03:22 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 11
Joined: 13-April 08
Member No.: 21,624



QUOTE(tovarish @ Apr 14 2008, 10:48 AM) *
just a hard reset wont do, you need to install a rom again. google for cacko rom and install it on your client's zaurus. cacko rom provides the best compatibility to the original sharp rom with lots of new features.
alternately you can do a nand restore. you can get the nand restore file here http://downloads.conics.net/pda/zaurus-sl-...iginal-backups/


Thanks very much for the info. I found the "cacko rom" page, but couldn't find anything compatible with the c860. so I went to the other link you provided, downloaded the ROM update, and copied it to the SD card (I have no idea if this is the correct procedure, I should mention).

Now, not sure what I am doing exactly, but here are the steps I took:

1. Removed battery, then put it back
2. Plugged in power, then held down OK key and power button simultaneously
3. On the screen presented, chose option 4 (Flash/Update) as per PDF manual I am using
4. Chose the SD option, then went ahead with the update. Seemed to be going as expected, but...
5. AAARRGGHH! Boots to user login again, no change.

Please help me! I have never used one of these things, and I have been hired to fix it, but finding no joy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th July 2014 - 07:10 AM