OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Fat16 Partition On Cf Card Not Recognized?, FAT: bogus # of reserved sectors - VFS: Can't find valid FAT files
ArchiMark
post May 7 2008, 10:25 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 1,027
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



More wackyness here....hope someone can please advise...goin' nutz over this....

blink.gif

I need to get CF card setup so that I can use it to install Linux on my Jornada 728.... but need to do this with my Zaurus as it has CF slot...

Got my 32GB CF Card partititioned into 3 partitions:

/dev/hdc1 - supposed to be FAT16

/dev/hdc2 - ext2

/dev/hdc3 - swap


Having problem with system recognizing the FAT16 partition correctly, the other 2 partitions are working OK.


When I did checked fdisk partition table for /dev/hdc1 I see:

CODE
#fdisk /dev/hdc
#p
Disk /dev/hdc: 32.4 GB, 32480690176 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 3948 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x0000000

   Device  Boot        Start        End       Blocks        Id   System
/dev/hdc1   *                1           2        16033+      6    FAT16
/dev/hdc2                     3        3922    31487400   83    Linux
/dev/hdc3               3923         3948      208845    82    Linux Swap / Solaris



When I do mount I get:
CODE
#mount -t vfat /dev/hdc1 /mnt/cf
FAT: bogus number of reserved sectors
VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev hdc1



When I do dmesg | tail I get:

CODE
#dmesg | tail
FAT: bogus number of reserved sectors
VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev hdc1
  hdc:  hdc1  hdc2  hdc3
  hdc:  hdc1  hdc2  hdc3



Again, hdc2 and hdc3 are working fine, no problems....


Any suggestions as to how to get FAT partition working/recognized???

Thanks!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post May 7 2008, 01:43 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,027
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



UPDATE:
OK, finally got this fixed.....

I shutdown Debian EABI and rebooted into emergency console (D+B keys)....

Used fdisk there and did 'mkfs.msdos /dev/hdc1', then mount command and voila!, partition was now recognized and I was able to copy over the files that I needed to that partition.

Maybe this info will save someone else some time in the future...

rolleyes.gif


Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th December 2014 - 07:42 PM