OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Mounting A Usb Drive, Mounting USB memory stick
MrStaypuft
post Jun 5 2008, 09:42 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 63
Joined: 17-July 06
Member No.: 10,437



Hi Everyone,

I know threads like this are everywhere but trust me I have searched and tried MANY commands and I can't get this memory stick to work.

I am running Sharprom with an updated Kernel and meanies automounter-c3000_0.5.0_arm.ipk

I have mounted USB hard drives many times in the past but after trying a few different drives (formatted as FAT16 and FAT32) i keep getting a similar error.

If I look in system info under device-USB-* USB MASS STORAGE

I get vendor, product, class and ID information however under Driver I get
"Driver: (none)".

Obviously the drive is not showing up anywhere - i can't do fdisks on sda, sda1, sdb, sdb1, etc as they aren't there.

I know I have probably missed something which makes me look stupid but what is it?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
MrStaypuft
post Jun 22 2008, 06:08 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 63
Joined: 17-July 06
Member No.: 10,437



In answer to an earlier question - I have a C3200 and don't really want to do a full OS reinstall.

Thanks Jon_J for those instructions and packages - I installed the latest kernel (V18j) just to see if it had any dual booting stuff that would effect me and it didn't - it just booted straight up and runs fine. Your packages were a great help in that I felt I had somewhere to go if V18j didn't work so thanks! My external USB storage is working again - I've tried all the devices and they are all fine.

I feel like such a fool - I installed a kernel and should have remembered to go back to that thread and read through it and I would have seen Meanie diagnosing that it didn't work properly with external USB drives....

Thanks everyone for your help!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
MrStaypuft   Mounting A Usb Drive   Jun 5 2008, 09:42 PM
Capn_Fish   What does dmesg say?   Jun 6 2008, 06:28 AM
MrStaypuft   dmesg says this: NETDEV WATCHDOG: usbd0: transmit...   Jun 8 2008, 09:15 PM
the_oak   You have probably already tried this, but in case ...   Jun 10 2008, 01:16 PM
case   Hi, I had a similiar problem with an SD card moun...   Jun 18 2008, 01:59 PM
case   Hi, My post is still there....here is link you ca...   Jun 18 2008, 02:05 PM
MrStaypuft   Thanks for the info, unfortunately none of these t...   Jun 18 2008, 03:00 PM
Jon_J   I would first try an external USB hard drive. (One...   Jun 18 2008, 03:18 PM
case   Hi, I just wanted to point out that I had similia...   Jun 18 2008, 04:05 PM
MrStaypuft   Hi everyone - firstly thanks for all your help. C...   Jun 19 2008, 02:47 PM
Capn_Fish   Did you do a "modprobe ohci-hcd" (may ha...   Jun 19 2008, 04:31 PM
case   Ok... I understand. Can you mount cf and s...   Jun 19 2008, 05:11 PM
MrStaypuft   QUOTE(case @ Jun 20 2008, 11:11 AM) Ok......   Jun 19 2008, 05:18 PM
MrStaypuft   just tried the "sudo modprobe ohci-hcd" ...   Jun 19 2008, 05:17 PM
Capn_Fish   QUOTE(MrStaypuft @ Jun 19 2008, 08:17 PM)...   Jun 19 2008, 07:25 PM
MrStaypuft   QUOTE(Capn_Fish @ Jun 20 2008, 01:25 PM) ...   Jun 19 2008, 07:49 PM
MrStaypuft   OK I think i worked out what my problem is - see t...   Jun 19 2008, 09:54 PM
Capn_Fish   Why not just use Cacko? Does it not run on the C30...   Jun 20 2008, 07:21 AM
Jon_J   QUOTE(MrStaypuft @ Jun 20 2008, 12:54 AM)...   Jun 20 2008, 06:17 PM
MrStaypuft   In answer to an earlier question - I have a C3200 ...   Jun 22 2008, 06:08 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th August 2014 - 08:30 AM