OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Load Image Didn't Work, Need Advice
zafo
post Jun 29 2008, 03:35 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 7
Joined: 23-November 04
Member No.: 5,588



I picked up a nice SIMpad SL4 at a garage sale and was happy to see a Linux distribution for it. I successfully upgraded the bootloader to 2.5.3 and then to the hh.org version. I then tried to load the root distribution (Angstrom-x11-image-glibc-ipk-2007.12-r14-simpad.rootfs.jffs2) but am getting errors trying to run it.

I used the Cutecom graphical terminal program rather Minicom. It worked fine for uploading the bootloaders. After typing load root, I clicked on the "Send File" button and specified the image. The Cutecom window seemed to lock up (no display), but I could hear the computer's hard drive accessing and eventually the window came back and the prompt returned.

It seems to load OK, but eventually starts showing some errors:
vfat_find_file_entry: fname='/simpad-rootfs.jffs2'
dirname=''
basename='SIMPAD-ROOTFS.JFFS2'
Could not find file.vfat_file_open: file not found errno=00000016
Could not open source hda1:/simpad-rootfs.jffs2
partition <throwaway_bootldr_partition> deleted
RXSTAT error: 000000FF
booting jffs2...
booting boot/zImage from partition >root<
find_inode failed for name=zImage
Failed to find inode
loaded file of size = 0x00000000 at location 0xC0008000
kernel partition base C0008000
kernel_magic=20746573
kernel_region_words[9]=6F6C6264
Unrecognized kernel image
boot command failed, entering monitor
boot>

If anyone can tell me where I went wrong and where to go from here, I would appreciate it. I have been running Linux on several computers for years and I understand the basics but am not a programmer.

Thanks in advance.

Rod
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
tml
post Jun 29 2008, 05:16 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 105
Joined: 3-August 05
Member No.: 7,766



QUOTE(zafo @ Jun 29 2008, 12:35 PM) *
It seems to load OK, but eventually starts showing some errors:
vfat_find_file_entry: fname='/simpad-rootfs.jffs2'
dirname=''
basename='SIMPAD-ROOTFS.JFFS2'
Could not find file.vfat_file_open: file not found errno=00000016
Could not open source hda1:/simpad-rootfs.jffs2


It's quite some time that I tried this so I might be totally wrong with this but IIRC with the new bootloader the image should be on a CF and loaded from there. I think hda1 refers to the CF disk. Or maybe not?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd November 2014 - 05:32 AM