OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Sd Card Not Seen Or Mounted
deluxe
post Oct 3 2008, 10:57 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 184
Joined: 24-December 05
Member No.: 8,780



I have a sl-c1000 with cacko heavy. It works just fine with a variety of 1, 2 and 4 GB SD cards from Sandisk, Transcend and PQI. (I have the SD driver update installed and working that allows greater than 1GB SD cards to be used.

The issue: I have a 4GB SD card I bought off Ebay a while back. It is SD, *not* SDHC, and I have formatted it both Fat and FAT32 in a Vista laptop, the laptop recognizes the card no matter how it is formatted and I can read from, and write to, it successfully.

However, when I insert it into the sl-c1000 I get nothing. It doesn't mount, and it doesn't show in the file manager at all.

A different, plain SD, 4GB card works just fine in the zaurus and the laptop too.

What can/should I do??

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
pelrun
post Oct 3 2008, 01:49 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 369
Joined: 6-September 04
From: Brisbane, Australia
Member No.: 4,488



"Officially", it's true, SD only supports 2GB. But it's possible to get to 4GB and many devices support it. The original zaurus driver prior to the 3100's didn't, but I released modified versions for the 6000 and c7xx a while back smile.gif

4GB SD cards aren't discontinued, they're just far rarer than the SDHC sort. Heck, I just bought one new a few weeks ago! biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 06:24 AM