OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Zubuntu 2.0 Released, spitz and akita owners, start your downloads!
cortez
post Aug 29 2009, 12:45 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 376
Joined: 18-March 04
From: The Netherlands
Member No.: 2,380



Zubuntu v2.0 is available and can be downloaded here. The image is intended for spitz devices (SL-C3000, SL-C3100 and SL-C3200) but after a quick check most seems to work on the Akita (SL-C1000) as well.

Things I need to check on the Akita are suspend/resume (white screen, doesn't suspend) and the irda driver bails out with an error.
More info can be found on my blog. Please be so kind to give your feedback, report problems, share fixes, enhancements etc.

Have fun!

Cheers,
cortez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
koan
post Jan 6 2010, 01:26 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 328
Joined: 25-February 04
From: UK
Member No.: 2,025



Hi, I just installed zubuntu 2.0 on my spitz: I put it on an SD card because I want to dual boot with the Sharp ROM. I seem to have a number of problems though.

1. I put a Sharp zImage.bin in a spare ext2 partition on the SD, along with a cmdline and nfo file but the kexec booter does not see it at all; it doesn't appear as an option in the boot menu. How can I get kexec to see it ?

2. When starting up from a shutdown it appears that kexec spends a long time looking at the second NAND partition before deciding it is not bootable. Is there any way I can get it to skip this bit ?

3. I don't seem to be the only one to get caught out by kexec resetting the device date to 1970. I don't understand why it needs to do this. The trick is to make sure the AC adaptor is disconnected because boot using battery power only causes fsck to be skipped. @cortez, you might like to add a note about that.

4. There are no battery monitor aps etc for LXDE status bar although some empty directories in the fs - work in progress or something missing ?

5. Stylus calibration seems to be very poor, especially at the edges of the screen. I tried recalibrating many times but I couldn't improve the accuracy.

6. Very, very slow. I added a 100 MB swap partition on the SD and it's faster but a bit too slow still.

7. Fennec = unusably slow.

8. Font settings need to be made larger and menu key set up definitely needed for X (especially if you forget to calibrate the stylus like me).

9. >800 MB for base install seems high... I would rather delete Fennec, add scim, anthy, zbedic, mplayer, some inkscape-like drawing program, etc. and aim for 500 MB if at all possible.

10. It seemed sensible to create a local user but every time I login I get asked to change my password.

OK, that's all for now smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tux
post Jan 9 2010, 12:55 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 450
Joined: 12-August 03
From: Leeds, UK
Member No.: 346



QUOTE(koan @ Jan 6 2010, 09:26 PM) *
Hi, I just installed zubuntu 2.0 on my spitz: I put it on an SD card because I want to dual boot with the Sharp ROM. I seem to have a number of problems though.

1. I put a Sharp zImage.bin in a spare ext2 partition on the SD, along with a cmdline and nfo file but the kexec booter does not see it at all; it doesn't appear as an option in the boot menu. How can I get kexec to see it ?

2. When starting up from a shutdown it appears that kexec spends a long time looking at the second NAND partition before deciding it is not bootable. Is there any way I can get it to skip this bit ?

3. I don't seem to be the only one to get caught out by kexec resetting the device date to 1970. I don't understand why it needs to do this. The trick is to make sure the AC adaptor is disconnected because boot using battery power only causes fsck to be skipped. @cortez, you might like to add a note about that.

4. There are no battery monitor aps etc for LXDE status bar although some empty directories in the fs - work in progress or something missing ?

5. Stylus calibration seems to be very poor, especially at the edges of the screen. I tried recalibrating many times but I couldn't improve the accuracy.

6. Very, very slow. I added a 100 MB swap partition on the SD and it's faster but a bit too slow still.

7. Fennec = unusably slow.

8. Font settings need to be made larger and menu key set up definitely needed for X (especially if you forget to calibrate the stylus like me).

9. >800 MB for base install seems high... I would rather delete Fennec, add scim, anthy, zbedic, mplayer, some inkscape-like drawing program, etc. and aim for 500 MB if at all possible.

10. It seemed sensible to create a local user but every time I login I get asked to change my password.

OK, that's all for now smile.gif

That was a problem I had with the Debian set up. It turns out that if you alter the security settings, where exactly I don't remember, the problem disappears. Default setting asks for a password change after a period of time calculated from the date/time settings. You can turn this off. The reason it causes a problem is something to do with the Zaurus and system time. Hope that helps.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
cortez   Zubuntu 2.0 Released   Aug 29 2009, 12:45 AM
Wildherb   Thanks Cortez, I'm downloading the image files...   Aug 29 2009, 04:20 AM
scottlfa   Downloading now, reporting back soon.   Aug 29 2009, 06:36 AM
scottlfa   No nano on default install -gasp-, aslactrl errors...   Aug 29 2009, 08:08 AM
cortez   QUOTE(scottlfa @ Aug 29 2009, 06:08 PM) N...   Aug 29 2009, 09:19 AM
scottlfa   Alsa error seemed to go away after first boot. Lo...   Aug 29 2009, 10:35 AM
YoG   QUOTE(cortez @ Aug 29 2009, 11:45 AM) The...   Aug 29 2009, 11:00 AM
scottlfa   Redid the whole installation, kept the nano and rc...   Aug 29 2009, 01:38 PM
Capn_Fish   @Scottfla: Did you check your MD5SUMs? Small amoun...   Aug 29 2009, 07:51 PM
scottlfa   Yepa, its all good seeings as its meant for the 3x...   Aug 29 2009, 09:51 PM
scottlfa   apt-get install xfce4 ... ended up updating the sa...   Aug 29 2009, 11:28 PM
Fatty   Thank you Cortez! Installed but no go for my ...   Aug 30 2009, 09:39 AM
cortez   QUOTE(Fatty @ Aug 30 2009, 07:39 PM) Than...   Aug 30 2009, 10:18 AM
Fatty   QUOTE(cortez @ Aug 31 2009, 02:18 AM) Ple...   Aug 30 2009, 10:34 AM
scottlfa   Could you post the kernel zimage and updater.sh fo...   Aug 30 2009, 06:31 PM
cortez   QUOTE(scottlfa @ Aug 31 2009, 04:31 AM) C...   Aug 30 2009, 09:11 PM
scottlfa   Yeah found that out Iys all good, holding with t...   Aug 31 2009, 02:09 AM
cortez   QUOTE(scottlfa @ Aug 31 2009, 12:09 PM) Y...   Aug 31 2009, 09:36 AM
Wildherb   QUOTE(cortez @ Aug 31 2009, 06:36 PM) QUO...   Sep 1 2009, 12:48 PM
cortez   QUOTE(Wildherb @ Sep 1 2009, 10:48 PM) QU...   Sep 1 2009, 01:45 PM
scottlfa   Yeah I mentioned that in an earlier post with a li...   Aug 31 2009, 11:53 PM
Wildherb   Thanks Cortez. Got a busy week ahead but hope to f...   Sep 1 2009, 02:05 PM
scottlfa   Be careful about any updates, there are a suprisin...   Sep 1 2009, 11:55 PM
ptoki   Cortez, is there a another version of kdrive than ...   Sep 2 2009, 05:55 AM
brontoZaurus   any chance of using this kernel with Zubuntu 1.0 ?...   Sep 7 2009, 07:55 AM
Wildherb   I did the flash a few days ago but found Zubuntu w...   Sep 7 2009, 02:22 PM
Wildherb   OK, I'm gonna need some help here. Copied roo...   Sep 8 2009, 01:33 PM
qaz   QUOTE(Wildherb @ Sep 8 2009, 10:33 PM) .....   Sep 17 2009, 06:30 AM
liberated   QUOTE(qaz @ Sep 17 2009, 03:30 PM) QUOTE(...   Nov 3 2009, 08:18 AM
scottlfa   boot onto the sd card, mount the internal hdd, cd ...   Sep 16 2009, 10:20 PM
brontoZaurus   Will anyone has battery problems with Zubuntu?? M...   Nov 3 2009, 08:51 AM
cortez   QUOTE(brontoZaurus @ Nov 3 2009, 05:51 PM...   Nov 3 2009, 10:09 PM
brontoZaurus   QUOTE(cortez @ Nov 4 2009, 08:09 AM) QUOT...   Nov 4 2009, 12:20 AM
OSS542   Once Zubuntu 2.0 is installed, is it possible to u...   Dec 5 2009, 01:17 AM
matthis   Hi, pulled out my Z after a long time to try Zubun...   Dec 8 2009, 06:42 AM
OSS542   The "illegal instruction" error is appar...   Dec 8 2009, 04:09 PM
matthis   Thanks for the explanation! ... guess I'm ...   Dec 10 2009, 06:04 AM
wrc4   QUOTE(cortez @ Aug 29 2009, 12:45 AM) Zub...   Dec 22 2009, 01:35 AM
koan   Hi, I just installed zubuntu 2.0 on my spitz: I pu...   Jan 6 2010, 01:26 PM
tux   QUOTE(koan @ Jan 6 2010, 09:26 PM) Hi, I ...   Jan 9 2010, 12:55 AM
nontrivial   I just got around to installing Zubuntu 2.0 on my ...   Aug 23 2010, 07:15 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st August 2014 - 07:54 AM