OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Larger Sdhc Cards On Sharp Rom, >= 2 GB
koan
post Apr 25 2010, 06:47 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 328
Joined: 25-February 04
From: UK
Member No.: 2,025



I found this SDHC driver for the Sharp ROM on a blog called "Puchi no izu":
http://petit-noise.net/download/sdhc-driver

The author (bucchi) says that he has experienced good stability but, as always, try at your own risk. The driver supports up to 32 GB. I installed it on my SL-C750 with Sharp ROM.

Mounted and accessed files, no problems:
2 GB SanDisk (Class 2)
8 GB SanDisk Ultra 2 (Class 4)

I didn't do any speed tests or any writing.

I also tried an 8 GB SanDisk Ultra (Class 4) - would not mount, but dmesg showed the partitions were found. The automounter only looks for VFAT I guess and the VFAT partition is one of the extended partitions. All the others are ext2. I will look into mounting this one manually.

This driver is much better packaged than the C-guys one.

If you try it, please reply to this thread with your results. Thanks.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mjiba
post Apr 25 2010, 10:31 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 13
Joined: 2-August 07
Member No.: 18,754



I just backed up my Cacko/Zubuntu setup and installed the new driver.
Rebooted Cacko and inserted Kingston 4gb sdhc. It automounted! Was able to access and play mp3 files I stuck on there just to see if it would work.

This is an amazing update for Z!!! Think of all the files I can carry around and still keep my CF slot open for wifi.

Thanks for letting us know about this driver...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
uriahgreer
post Apr 26 2010, 05:07 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 15
Joined: 3-March 10
Member No.: 64,496



Backed up both Z and SD (better safe than sorry).

(Imagine Smash Bros Announcer here:)
"SUCCESS!"

3200 Cacko 1.23 Full (thinking of flashing to lite later)
8 GB SanDisk SDHC

*sniffle* My terrier's all grown up...

Oh, I Babelfished the blog (works better than Live translate, seems) and I was wondering, did the dude-guy say on there to uninstall any previous SD drivers before installing these ones? Did just be sure.

Still can't wrap my head around the possibilities now...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ntw1103
post Apr 26 2010, 07:41 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 20
Joined: 8-January 07
Member No.: 13,785



I tried installing it on my sl-c860, but the ipk wouldn't install, said something went wrong.
I tried uninstalling the sdmmc-module I had installed that let me use the 4gb sd card, and tried installing again but it still failed. any suggestions?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cybersphinx
post Apr 26 2010, 08:06 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 70
Joined: 24-May 04
From: Germany
Member No.: 3,406



You need the original Sharp SD module, since the package patches that.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Apr 27 2010, 02:48 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



Amazing, so far this driver is working great on 2gig cards that I was never able to use before with the regular sharp driver (had a limit of 1gig). Copied files to it until it was practically full then read them again. Going to test a 4gig one when I get chance.

Thanks! Great find!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duo
post Apr 27 2010, 10:37 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 39
Joined: 20-August 08
Member No.: 22,227



Tested on my Akita with Cacko 1.23

4GB Non-HC SD works
4GB SDHC works
16GB Class 10 SDHC works

Awesome find, some other good stuff on that blog also Google Maps downloader and a couple of gps apps.

@nwt1103 I uninstalled the sdmmc module from cacko, rebooted, then installed the sdhc driver and it rebooted. after that everything was golden.

Now i use a SDHC card for both 2.4 and 2.6 distros. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefb
post Apr 30 2010, 10:39 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 19
Joined: 22-April 08
From: Germany
Member No.: 21,662



Today is Xmas smile.gif

I have a Fujifilm 4GB SD card and it was not possible to use this card with C1000 (ROM 1.01JP) and tetsu-SD-Driver 1.0. When i tried the zaurus fell in a endless loop and a soft reset was required.

Now with bucchi 2.1 SDHC-Driver the card is recognized!

Thank you very much!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gojira
post May 2 2010, 06:02 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 124
Joined: 16-January 05
Member No.: 6,248



QUOTE(duo @ Apr 28 2010, 05:37 AM) *
Awesome find, some other good stuff on that blog also Google Maps downloader and a couple of gps apps.


thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post May 6 2010, 08:52 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



Thank you! smile.gif
I was under the impression that Cacko would never utilize 4GB and up SDHC cards.
After installing this, my Sandisk Ultra2 4GB card loaded just fine under Cacko.
BTW, smaller SD cards are becoming rare these days.
Local brick and mortar stores only carry 2GB and larger cards now.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post May 6 2010, 05:53 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



I have had three hard locks on resume since installing this driver but I'm not convinced this driver is the fault. On every occasion I had my 4gig SD card inserted and Grisbi from pdaxqtrom running when I had suspended the Zaurus. I'll do more testing and update this post if I discover anything else. At the very least I can hopefully just remove the SD card before suspending the Zaurus. This driver enables too great a feature to remove now.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
keef
post May 9 2010, 10:28 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 124
Joined: 31-January 04
Member No.: 1,634



hi all,

anyone tell me how to uninsatall the old sd card driver so i can
install the new one. I do have tree explorer file manger.



Thanks in advance,



ps i am running cacko on c860.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tux
post May 9 2010, 02:49 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 450
Joined: 12-August 03
From: Leeds, UK
Member No.: 346



QUOTE(keef @ May 9 2010, 07:28 PM) *
hi all,

anyone tell me how to uninsatall the old sd card driver so i can
install the new one. I do have tree explorer file manger.



Thanks in advance,



ps i am running cacko on c860.


If you have the standard Cacko modules then you simply apply the ipk. If like me you had used the ipk, from pelrun?, that broke the 1GB barrier just remove it with the uninstall option and install the new ipk. You do need a reboot or two along the way. The installer prompts you.

Since you have the 860 you need to download the specific ipk from the link in the earlier post for the 860. The ipks have English titles.

Cheers
Go to the top of the page
 
+Quote Post
keef
post May 9 2010, 03:51 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 124
Joined: 31-January 04
Member No.: 1,634



QUOTE(tux @ May 9 2010, 02:49 PM) *
QUOTE(keef @ May 9 2010, 07:28 PM) *
hi all,

anyone tell me how to uninsatall the old sd card driver so i can
install the new one. I do have tree explorer file manger.



Thanks in advance,



ps i am running cacko on c860.


If you have the standard Cacko modules then you simply apply the ipk. If like me you had used the ipk, from pelrun?, that broke the 1GB barrier just remove it with the uninstall option and install the new ipk. You do need a reboot or two along the way. The installer prompts you.

Since you have the 860 you need to download the specific ipk from the link in the earlier post for the 860. The ipks have English titles.

Cheers




Hi,

I am running the regular sd driver that is installed with Cacko.
Whe I try and install the new ipk I get the message ' sorry something went wrong"
then it prompts me to reboot.
I am sure i have got the right ipk.
not sure what to try now.

keef
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post May 9 2010, 04:38 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



Have you tried any large SD cards(>2GB)? That is the best way to see if it worked.

You can also try installing it from the console to see what errors it is giving you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th December 2014 - 06:59 PM