OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Battery Charging Problem?
ptoki
post Oct 7 2012, 12:56 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 90
Joined: 1-April 08
From: Silesia
Member No.: 21,583



I had netwalker unused for a while. After plugging it to charger and booting it started to behave oddly.

Netwalker works fine but charging led (the one on netwalker) blinks and unit will not charge more than 70%.

When booted from halt witch charger unplugged it shows 10-12%. After just plugging charger and unplugging charge jumps to 70%.

I had left it charging (with blinking) for over 24h but it behaves the same.

Can any one suggest what happened?

I wanted to use it as small home media center for music and internet radio and for email but now I dont know how it will behave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
ptoki
post Oct 24 2012, 10:58 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 90
Joined: 1-April 08
From: Silesia
Member No.: 21,583



Deluxe, thanks for suggestion but i think that cells are fine.
Netwalker was running long on batteries till some time ago.
Then was unused and then it started behave oddly.
So I think that cells are fine. But thats just my unprofessional opinion.

The way I thinked out is that I will buy external battery for 12V with charger.
I will plug it other way around so netwalker will be without battery and this new battery will be plugged as main power.
I think thats most safe and unproblematical way.

But first I will try to ask for advice guy which pointed by ArchiMark.
Just to ensure what might failed and how much would it cost to repair it.

Thank You both for constructive suggestions.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th December 2014 - 08:28 PM