OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Battery Charging Problem?
ptoki
post Oct 7 2012, 12:56 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 90
Joined: 1-April 08
From: Silesia
Member No.: 21,583



I had netwalker unused for a while. After plugging it to charger and booting it started to behave oddly.

Netwalker works fine but charging led (the one on netwalker) blinks and unit will not charge more than 70%.

When booted from halt witch charger unplugged it shows 10-12%. After just plugging charger and unplugging charge jumps to 70%.

I had left it charging (with blinking) for over 24h but it behaves the same.

Can any one suggest what happened?

I wanted to use it as small home media center for music and internet radio and for email but now I dont know how it will behave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
deluxe
post Oct 23 2012, 10:25 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 184
Joined: 24-December 05
Member No.: 8,780



If the charging circuit has fried, then complete battery replacement sounds like your only option. But if just the cells have expired, then it's usually fairly easy and cheap to replace them.
If it were my device, I would pull the battery carefully apart, replace the cells, and charge it up. For about $10 for two new cells it's an experiment that would be well worth it IMO. If it fails, you can then start sourcing a whole new battery.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th October 2014 - 08:25 PM