OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Wifi stupidity: "The signal level is low."
orthogonal
post Apr 12 2004, 07:27 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 34
Joined: 11-April 04
Member No.: 2,808



(Zaurus 5600 special ROM v1.3 based on Sharp ROM)

I'm having a frustrating time with wifi; specifically, I want to be able to turn off the wifi card (Ambicom WL1100C) when I'm out of range of my base station.

1. manually turning off the wifi via the network applet doesn't always work; sometimes it reports that "Network device is busy", but once it reports this, it no longer shows network status as "Connected", which means I can't disconnect.

2. cardctl suspend physically turns off the wifi card's light, but rather than resulting in a disconnection, the network icon turns red and the system bar periodically gets overwritten with the "helpful" message: "The signal level is low." Worse yet, when this message comes up, stylus or keyboard input is ignored for several seconds, and the "helpful" message repeats every few seconds.


Yes, I KNOW the signal level is low -- don't freeze the entire machine TELLING me! How do I turn off this ridiculous misfeature??
3. cardctl scheme default or cardctl scheme CardSuspend gives results similar to that in 1), above.

All I want to do is to turn of the physical connection when I'm (going to be) out of range, and preferably I'd like any software processes using the connection to see the failure and deal with it accordingly. Instead, I get my entire system hung up over this spurious "emergency", making what should be an inconvenience -- losing the network -- into a full-fledged denial of all use, usually requiring a reboot.

What can I do?

Can anyone help me?

Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
totaln00b
post Jun 6 2006, 10:36 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 104
Joined: 4-May 04
From: Lancaster, UK
Member No.: 3,142



Is there any kind of workaround for this signal strength too low problem in cacko? I saw something in another post that appeared similar, only it was for opie- something to do with the zaurus expecting smaller length packets?

I have a dlink dcf 660W and this happens within minutes of getting online, which is pretty frustrating. At the moment it has locked up my zaurus completely, so I can't even tell you what dmesg says about it.

Aargh

Jo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
charlesa
post Aug 2 2006, 01:24 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 89
Joined: 23-April 04
From: Thailand
Member No.: 2,967



QUOTE(totaln00b @ Jun 7 2006, 01:36 AM)
I have a dlink dcf 660W and this happens within minutes of getting online, which is pretty frustrating. At the moment it has locked up my zaurus completely, so I can't even tell you what dmesg says about it.
*


I have the same prob. Ref: http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=20772

There is some dmesg stuff in there.

Still trying to fix it...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
orthogonal   Wifi stupidity: "The signal level is low."   Apr 12 2004, 07:27 PM
Synfin0   I don't know how much help it is, but since it was...   Apr 12 2004, 11:10 PM
ChanSecodina   I agree with Synfin0. CODEcardctl eject will shut...   Apr 13 2004, 12:44 AM
orthogonal   eject does work, if nothing is using the netwirk. ...   Apr 13 2004, 03:17 AM
jdv   Try starting a console session and typing: ifconf...   Apr 13 2004, 03:23 AM
orthogonal   Great!   Apr 13 2004, 11:15 AM
ernestjw   Re: Great!   Apr 13 2004, 01:21 PM
carric   Similar Problem   Apr 18 2004, 07:59 AM
carric   Ooops!! Forgot - the card is the Linksys WCF12, an...   Apr 18 2004, 08:00 AM
dz   carric, i have the same exact card and problem.. ...   Apr 18 2004, 09:02 AM
carric   I have looked for other people having this problem...   Apr 18 2004, 09:13 PM
Mickeyl   Didn't I already explain the cause for the signal-...   Apr 19 2004, 02:04 AM
carric   When I do a search for "signal-low", all that come...   May 4 2004, 01:49 PM
slickcat   I have the same issue and have searched the archiv...   May 11 2004, 07:55 AM
Mickeyl   Bummer. Can't find it no longer myself. Ok, once a...   May 11 2004, 08:46 AM
carric   Ahh.. OK. Thanks much for the update Mickey.. I wa...   May 11 2004, 08:10 PM
orthogonal   Back again, same issue. For a while, jdv's sugges...   May 23 2004, 11:48 PM
dlichterman   Was there ever a fix to this stupid issue......? ...   Nov 28 2005, 10:01 PM
totaln00b   Is there any kind of workaround for this signal st...   Jun 6 2006, 10:36 AM
cvmiller   QUOTE(totaln00b @ Jun 6 2006, 10:36 AM)I have...   Jun 17 2006, 10:21 AM
charlesa   QUOTE(totaln00b @ Jun 7 2006, 01:36 AM)I have...   Aug 2 2006, 01:24 AM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 08:35 AM