OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
CZy masz juz zaurusa czy moze chcesz jakiegos?
CZy masz juz zaurusa czy moze chcesz jakiegos?
Mam 860. [ 3 ] ** [13.04%]
Mam 760. [ 2 ] ** [8.70%]
Mam 750. [ 0 ] ** [0.00%]
Mam 700. [ 1 ] ** [4.35%]
Mam 6000. [ 0 ] ** [0.00%]
Mam 5600. [ 3 ] ** [13.04%]
Mam 5500. [ 13 ] ** [56.52%]
Mam 5000. [ 0 ] ** [0.00%]
Nie mam ale sie zastanawiam nad kupnem jednego. [ 0 ] ** [0.00%]
Mam dwa. [ 1 ] ** [4.35%]
Total Votes: 12
Guests cannot vote 
piotr
post May 17 2004, 12:50 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 69
Joined: 9-May 04
Member No.: 3,210



Drodzy uzytkownicy zaurusow - wpisujcie sie. Zobaczymy jaki rynek stanowimy dla Sharpa i czy jest nasz duzo......... ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
skiera
post May 18 2004, 10:39 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-December 03
From: Szczecin/Wałcz, Poland
Member No.: 1,292



Ja mam Zaurusa 5600 (tylko jednego) :wink:
Pozdrowienia
Skiera
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edi800
post May 18 2004, 11:19 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 30
Joined: 6-February 04
From: Wroclaw
Member No.: 1,736



Ja mam SL-C760
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mistermarcin
post May 18 2004, 12:14 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 9
Joined: 4-April 04
Member No.: 2,666



Mam SL-5500 i jestem bardzo zadowolony.
moj nastepny bedzie z serji C
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Izydorr
post May 19 2004, 10:34 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 46
Joined: 24-October 03
Member No.: 711



mam 5500 i jeśli będę zmieniał, to na pewno tez na jakiegoś Z
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post May 21 2004, 01:09 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



Posiadam SL-5500 i w ramach OpenEmbedded zajmuję się uruchomieniem na nim OpenZaurusa 3.5 (którego jeszcze nie ma :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cdarek
post May 21 2004, 06:24 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 6
Joined: 23-February 04
From: Warsaw, Poland
Member No.: 938



Mam c760, zero wiedzy na temat linuxa ale jestem bardzo zadowolony :-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theo_Z
post May 24 2004, 11:06 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 6
Joined: 21-April 04
Member No.: 2,942



Ja mam Zaurusa 700 i jestem z niego zadowolony z cacko 1.21

Theo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wred
post Nov 2 2004, 09:09 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 28
Joined: 1-November 04
Member No.: 5,306



Czesc wszystkim :)
Wlasnie od kilku dni mam juz mojego SL-5500 i narazie sie "wgryzam" :)

Mam pytanko do "wyjadaczy" czy OZ 3.5.1 celowo jest taki ubogi standardowo ?
wiem, ze duzo programow mozna sobie sciagnac w paczuszkach ze stronki openzaurusa lub innych, czytalem, ze to wynika ze zmiany gcc na nowe i braku kompatybilnosci wstecz, ale ogladajac screeny z OZ 3.2 (notabene - mozna skads to jeszcze pobrac???, moze macie w zbiorach...) widzialem tam o wiele wiecej programow juz gotowych w dystrybucji... beda stopniowo dodawane do OZ 3.5.1 ?

I jeszcze jedno, czy do chwilowego powrotu do Sharpowego Romu (np. zeby sobie wyciagnac Opere jako paczuszke) wystarczy wgrac na CF plik "Ospack" - bo cos mi sie nie chce tak flashowac, ale moze tak byc bo troche mieszalem z systemem plikow na mojej wiekszej CF, i cos nie potrafie poprawnie spowrotem zrobic na niej Fat16 (mimo zanstalowania "dosfstools", zobi mi namietnie FAT32... ale co tam, za pare dni wraca z naprawy moj cyfrak to sobie na nim "sformatuje" karte :).

W swoich zabawach uzywalem zarowno OPIE i GPE, oba sa ciekawe chociaz GPE chyba ma wiecej bledow i jest wolniejszy.

Mam jeszcze jedno pytanie - ile Wam trzyma bateria na SL5500 ?

To tyle moich "3 groszy" na poczatek, pozdrawiam wszystkich
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Nov 2 2004, 01:34 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



hmm.. powiadasz, ?e OZ 3.5.1 jest "ubogi"... Mo?esz to sprecyzowa?? Bo u?ywam OZ 3.5.x od czerwca (najpierw 3.5.1-pre, teraz 3.5.2-rc) i jako? nie zauwa?am problemu... No i jak ci czego? brakuje to ?mia?o - zabierz si? za dodanie tego do OpenEmbedded a wszyscy na tym zyskaj?.

Starsze wersje OpenZaurusa nie s? wspierane i nie b?d? przez nas (OZ devteam) udost?pniane. Jak kto? wystawi to na necie (s? tacy) to my "umywamy r?ce".

GPE jest m?odszym projektem ni? OPIE i nie by? wcze?niej udost?pniany dla Zaurusów. Poza tym nie wszystkie pakiety z GPE s? dodane do OpenEmbedded (w przeciwie?stwie do OPIE).

Bateria trzyma za krótko wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wred
post Nov 5 2004, 01:59 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 28
Joined: 1-November 04
Member No.: 5,306



pomocy...

cos robie nie tak, ale nie wiem co

testowalem rozne wersje OZ i teraz nie moge sflashowac Zauruska... a chce juz docelowo na OZ3.5.1 razem z OPIE

mam 2 karty 16 i 128M, obie sformatowalem na fat16 (przy pomocy mojego aparatu), wgralem na nie pliki initrd.bin i zImage (z op3.5.1), na 16M karcie obie diody zapalaja sie na ok sek i potem jest cisza, na 128M karcie obie zaczynaja pulsowac... sad.gifsad.gifsad.gif

co jest nie tak ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Nov 5 2004, 05:59 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



sprawd? czy zaurus potrafi te pliki odczyta? bez problemów ("md5sum initrd.bin zImage" b?dzie ok) - objawy wskazuj? na ?le formatni?t? kart? lub tego typu objawy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wred
post Nov 5 2004, 06:04 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 28
Joined: 1-November 04
Member No.: 5,306



nie da rady...

sad.gif

ostatni inird.bin jaki wgralem to OZ3.2 ale zImage wzialem z 3.5.1...

szlag...

i teraz mam na zaurusie kernel 2.4.18 a OZ wymaga 2.4.6 i nie moze znalezc modulow cf_ide sad.gif nie widze CF... nie mam tez konunikacji... mam nadzieje ze to sie da przefleshowac...

obie karty formatowalem juz wiele razy pow winda i pod Slackiem... i pod aparatkiem tez sad.gif

szlag...

dlugo sie nie pobawilem... sad.gif

mozna to odkrecic ?
Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wred
post Nov 5 2004, 06:20 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 28
Joined: 1-November 04
Member No.: 5,306



aha i jeszcze jedno.... (sorki ze tu pisze, wiem, ze to nie ten topic)
jak startuje obecnie Z (bo jeszcze dziala o dziwo tongue.gif) to na poczatku leci kilka ekranow bledow:

jffs2_scan_empty() Empty block at 0x ... ends at 0x ... (with 0x ...) Marking dirty

leci tego dosyc duzo, potem oczywiscie problemy z modulami... ale wstaje... - moze te bledy powoduja, ze nie mozna przefleshowac?, mozna je jakos naprawic ? (fsck ?)

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Nov 5 2004, 06:27 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



OpenZaurus WYMAGA kernela i filesystemu od TEJ samej wersji - inaczej b?dzi? syf.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th September 2014 - 05:40 PM