OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio


Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Problem getting tun.o (for vpn) to work on SL-6000
post May 31 2004, 07:06 AM
Post #1

Group: Members
Posts: 6
Joined: 5-May 04
Member No.: 3,147

I have been working towards getting vpnc runing on my SL-6000, and
I've run into a show-stopper. I'm looking for advice. The problem
I'm having is in getting the tun.o module working.

First I set up a gcc 2.95 cross compiler that seems to work fine. I've
been able to compile some simple arm apps no problem.

Then I found the embedix kernel source that matches the SL-6000 version:


(The only difference is that I see that my z has ROM 1.12 rather than

Using the kernel source I compiled the tun.o module and put it on the
zaurus. I have no problem modprobing it ... everything seems to go
fine. To generate the device files I do:

mkdir /dev/net
mknod /dev/net/tun c 10 200

After all this, when vpnc tries to read the device I get:

vpnc: reading `/dev/net/tun': File descriptor in bad state
(Same problem if I just do a "cat /dev/net/tun")

This is the same problem I had when trying to use other tun.o modules
that did not exactly match the kernel I am running.

Does anyone have any advice for how I go about solving this? Would it have anything to do with getting the kernel configuration right?

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:


RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th November 2015 - 12:59 PM