OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Help! I can't ftp to the Z
blabla_69
post Jun 2 2004, 08:09 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 1
Joined: 2-June 04
Member No.: 3,535



I can telnet from my linux-box to the zaurus (5500G with ROM 2.38G), both via USB or IR, but whenI try ftp zaurus 4242 all I get is "connection refused"
So I can't sync, too. I suppose this is related.
Any ideas anyone?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bredroll
post Aug 25 2004, 04:59 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 44
Joined: 18-June 04
From: Essex, UK
Member No.: 3,744



hi,

the 4242 port is intended for syncing,

if you can telnet, you could always install a ftp server on your desktop, then telnet to your z and 'get' the files from the pc

Ian
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tumnus
post Aug 25 2004, 11:14 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 1,176
Joined: 3-October 03
From: UK
Member No.: 547



The port 4242 definitely has an FTP server on it in the 2.x ROMs. See this FAQ: http://www.zaurususergroup.com/modules.php...ing&parent_id=0

Are you sure you are connecting to port 4242 with your FTP app? Some versions require the port to be specified differently. Try going to the URL ftp://zaurus:4242 from a web browser (or use the IP address of your Zaurus if you haven't got it in your /etc/hosts file).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Aug 26 2004, 01:37 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



Remeber to specify the user too (root).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
partner_uno
post Sep 1 2004, 10:53 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 4
Joined: 1-September 04
Member No.: 4,437



Hi everyone! biggrin.gif

How can I specify the user?

I do an ssh to my PDA in the 4242 port
and this is the response:

220 Qtopia 1.0.2 FTP Server

Can you help me? blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Sep 1 2004, 10:59 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



The Qtopia ftp server lives at port 4242 not ssh.

for ftp:

ftp root@192.168.129.201:4242 might work

for ssh:

ssh -l root 192.168.129.201


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
partner_uno
post Sep 1 2004, 11:10 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 4
Joined: 1-September 04
Member No.: 4,437



doesn't work sad.gif

D:\>ftp root@158.97.83.244:4242
Unknown host root@158.97.83.244:4242
ftp>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
partner_uno
post Sep 1 2004, 12:11 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 4
Joined: 1-September 04
Member No.: 4,437



How can I get my root password? blink.gif

I tryed this

In ssh (PUTTY) using a RAW conection and my IP adress and the port 4242:

220 Qtopia 1.0.2 FTP Server


after I use :

USER root

But this happen

331 User name ok, need password
rootme
530 Please login with USER and PASS


So? anyone knows the password? or How ca I login?
Thanks! cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blakeyez
post Sep 1 2004, 12:24 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 90
Joined: 5-June 04
Member No.: 3,580



By default, you probably don't have a root pw... try just typing 'PASS' then hitting enter...

Dave
Go to the top of the page
 
+Quote Post
partner_uno
post Sep 1 2004, 12:39 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 4
Joined: 1-September 04
Member No.: 4,437



Thanks! it works!! biggrin.gif

but I have another problem blink.gif

my pda show me a message:

Sync Conection

An unauthorized system is requesting access to this device.
if you are using a version of Qtopia Desktop older than 1.5.1, please upgrade.

[Deny]
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th November 2014 - 05:28 PM