OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

21 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Watapon ROM, New custom ROM, for the 5600
Chaos
post Oct 22 2004, 06:32 PM
Post #61





Group: Members
Posts: 197
Joined: 11-August 04
From: BC, Canada
Member No.: 4,255



An update on 1.6... Not coming out this weekend, as originally planned, as I've fallen in love with the KDEPIM/Pi suite, and am integrating it. Expect a beta version (1.5.x) though, with KO-KA-OM/Pi integrated. Unfortunately, I'll probably have to take out the QPDF2, and QT/Opie Reader to fit them... But they're so nice that it'll be worth it.

Also might have some issues with the first boot configuration... as that works with the DTM-based address book for adding in the owner info. Although there's a good chance it'll just skip that step if it can't find the original address book.

So look forward to that on (probably) Sunday.

And the final 1.6? Dunno when, exactly, as it'll be largely dependant on when the 2.0 of KDEPIM/Pi comes out. tongue.gif The version that should have all the (possibly) nasty bugs squashed.

Although when using 1.9.7, I haven't noticed anything except that the trio is a huge fast-load memory hog...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_tapjpa_*
post Oct 22 2004, 06:49 PM
Post #62





Guests






Chaos- Just let us know when you have something ready. I'll be more than willing to test it out for you.
Really like the idea of the KDEPIM/Pi suite.

Jim
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chaos
post Oct 22 2004, 09:17 PM
Post #63





Group: Members
Posts: 197
Joined: 11-August 04
From: BC, Canada
Member No.: 4,255



I've got an initrd built with KDEPIM/Pi suite in it, but of course it's almost a megabyte too large. Also removed the Text Editor, since it uses the DTM, which I removed.

So my plans are to remove the HancomSheet to an IPK (it's an over 2 MB application ohmy.gif - more than enough extra room), and throw in a nice text editor. Maybe another application if I have the room for it (something small, like again throwing in Opie Reader). Anyone else got an opinion? Good idea? Bad idea?

So expect a nice beta late tomorrow or sometime Sunday.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
loji
post Oct 23 2004, 07:52 AM
Post #64





Group: Members
Posts: 130
Joined: 11-May 04
Member No.: 3,244



w00t! biggrin.gif

Thanks Chaos!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_tapjpa_*
post Oct 23 2004, 08:13 AM
Post #65





Guests






QUOTE(Chaos @ Oct 22 2004, 11:17 PM)
I've got an initrd built with KDEPIM/Pi suite in it, but of course it's almost a megabyte too large. Also removed the Text Editor, since it uses the DTM, which I removed.

So my plans are to remove the HancomSheet to an IPK (it's an over 2 MB application ohmy.gif - more than enough extra room), and throw in a nice text editor. Maybe another application if I have the room for it (something small, like again throwing in Opie Reader). Anyone else got an opinion? Good idea? Bad idea?

So expect a nice beta late tomorrow or sometime Sunday.

Why not just rip out Hancom Word to IPK also. That would really open up some room for you to put some more apps in wink.gif
Never much cared for Text Editor anyhow no loss to me.

I'll be looking out for the beta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Greg2
post Oct 23 2004, 08:13 AM
Post #66





Group: Members
Posts: 790
Joined: 28-October 03
From: USA
Member No.: 792



QUOTE(Chaos @ Oct 23 2004, 12:17 AM)
So my plans are to remove the HancomSheet to an IPK (it's an over 2 MB application ohmy.gif - more than enough extra room), and throw in a nice text editor. Maybe another application if I have the room for it (something small, like again throwing in Opie Reader). Anyone else got an opinion? Good idea? Bad idea?

First of all... your Watapon rom v1.4 works great and looks good.(although I still use the Special kernel v1.3 with it)

I think that making Hancom Sheet an optional ipk is a good idea and I like the Opie Reader.

Chaos, I always hate to ask anyone that is donating so much free time to do anything else... but since you ask... lardman has made a usb-storage module and 2 scripts that work with it on a 5600 when installed manually but the ipk does not work properly. Ahhh... usb-storage, that would (and maybe could) be a very nice feature for your rom.

Greg smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chaos
post Oct 23 2004, 10:35 AM
Post #67





Group: Members
Posts: 197
Joined: 11-August 04
From: BC, Canada
Member No.: 4,255



Ack, double posted a wrong message by accident...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chaos
post Oct 23 2004, 10:45 AM
Post #68





Group: Members
Posts: 197
Joined: 11-August 04
From: BC, Canada
Member No.: 4,255



tajipa, I'll take your suggestion. Hancom Word, to an IPK. smile.gif

Greg2, point me to the files and I'll see what I can do.

On another note, does ANYONE, EVER use the help files? Because if not, then they go bye-bye, for a little more space.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike151
post Oct 23 2004, 11:10 AM
Post #69





Group: Members
Posts: 34
Joined: 28-June 04
Member No.: 3,849



My vote goes for Bye-Bye help files smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike151
post Oct 23 2004, 01:09 PM
Post #70





Group: Members
Posts: 34
Joined: 28-June 04
Member No.: 3,849



How about adding a Reboot button to the Qt Menu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
darkpadden
post Oct 23 2004, 01:29 PM
Post #71





Group: Members
Posts: 33
Joined: 15-July 04
Member No.: 4,017



i been using your 1.4 rom for 2 weeks now and been happy with it (keep up the good work) goahead and rip out the help i dont use it
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_tapjpa_*
post Oct 23 2004, 02:00 PM
Post #72





Guests






Make Help go away!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Greg2
post Oct 23 2004, 02:39 PM
Post #73





Group: Members
Posts: 790
Joined: 28-October 03
From: USA
Member No.: 792



QUOTE(Chaos @ Oct 23 2004, 01:45 PM)
Greg2, point me to the files and I'll see what I can do.

OK... great!

Here's a link to the original thread of lardmans, and a link to the thread of maslovskys that has an ipk that works on a 5500 with sharp based rom for comparison.
http://www.oesf.org/forums/inde...wtopic=1996&hl=

http://www.oesf.org/forums/inde...&hl=usb+storage

I just found out that the attachments are gone in lardmans thread so here's a link to his site with the ipk to remove the module and scripts to use.(Sharp pxa ipk)
http://sgp.zaurii.net/binaries/

Let me know if you need anything else or if I could explain anything better.(or test)

Thanks

Greg smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chaos
post Oct 23 2004, 02:41 PM
Post #74





Group: Members
Posts: 197
Joined: 11-August 04
From: BC, Canada
Member No.: 4,255



Help gone, and I built an initrd.bin, and tested it...

But ERRORS popped up on the bootup after a format. A hell of a lot of errors.

From what little I can read (as it scrolls by FAST) it appears to be tar errors, possibly resulting from the new busybox. That would fit with the later errors complaining about not finding a file that should get untarred into /home... I'm thinking I did something wrong with busybox, or it just randomly didn't work. So I'll play with it some more, and if all else fails, back to the Sharp-default busybox... :/

Anyone else got some ideas, maybe? It's all linked properly, and everything, just it seems to spit out lots of errors...

Addition: Thanks, Greg2. I'll work on that as soon as I get this busybox stuff sorted out.

Later addition: I think I may be the stupidest person who's ever compiled busybox... I was looking through the config, and guess what wasn't in there? MOUNT AND UMOUNT! And those *are* busybox-handled on the Zaurus... Well, I'm re-compiling, and I think this should fix my idiocy.

Another addition: After much pain and suffering, I still have not gotten my Zaurus to fully boot, probably because removing ash, which sh linked to, screwed up stuff. So I added it back in, and I have yet to test this new version because I'm getting a headache from sitting here working on it too long. I'll try it later tonight or sometime tomorrow. If it boots into Qtopia properly, I'll release it for general testing... Even if some stuff doesn't work. Because one person testing something is rarely enough.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
radioz
post Oct 23 2004, 07:32 PM
Post #75





Group: Members
Posts: 102
Joined: 11-October 04
Member No.: 4,962



Chaos, thanks for all the work on this rom. I just installed it and it on my 5600 and it looks great.
I noticed that it comes up as the root user. Is this intentional? Is there some way that I can have it come up as zaurus instead? I always get nervous running as root.

Thanks,
radioz
Go to the top of the page
 
+Quote Post

21 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th October 2014 - 08:55 AM