OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Options
Options
Personal Statement
dbsears doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
dbsears
Age Unknown
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 11-January 07
Profile Views: 481*
Last Seen: 16th February 2007 - 11:29 PM
Local Time: Dec 25 2014, 08:04 AM
6 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

dbsears

Members


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
26 Jan 2007
I have an SL-5000D running OZ 3.5.4 GPE and I'm having WiFi network problems. I've included a description below of how I setup the WiFi cards (an SMC2642W and a Netgear MA701) and what /etc/network/interfaces looks like.

The card is recognized and the driver is loaded.

utilities>PC/CF card info
state: ready
device: wlan0
driver: hostap_cs
type: network

The output of cardctl ident for socket 0 looks just like the entry in /etc/pcmcia/hostap_cs.conf.

The signal strength in the Wireless Monitor applet is 87% and it seems to see the correct ESSID. I have WEP security disabled while I'm getting it setup.

But ping 192.168.1.1 (router) hangs. It doesn't display the number of dropped packets -- it just hangs.

So what have I done wrong?

--Dan


Setup:

1. Remove the orinoco driver:

ipkg remove -recursive *orinoco*

2. Replace /etc/pcmcia/hostap_cs.conf with the following:

device "hostap_cs"
class "network" module "hostap", "hostap_cs"

card "SMC 2642W 11Mbps WLAN Card"
manfid 0xd601, 0x0005
bind "hostap_cs"

card "NETGEAR MA701 Wireless CF Card"
manfid 0xd601, 0x0002
bind "hostap_cs"

3. Add /etc/resolv.conf. The file in the ROM is a dead link.

rm /etc/resolv.conf
echo "nameserver 192.168.1.1" > /etc/resolv.conf

4. Run utilities>network setup:

global tab
DNS server: 192.168.1.1

wlan0 tab
select static
address: 192.168.1.103
netmask: 255.255.255.0
broadcast: 192.168.1.255
gateway: 192.168.1.1
check WiFi device
configure
ESSID: deco
mode: ad-hoc
channel: 5

Here's what /etc/network/interfaces looks like:

# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(8), ifdown(8)

# The loopback interface
auto lo
iface lo inet loopback

# Wireless interfaces
iface wlan0 inet static
wireless-mode ad-hoc
wireless-essid deco
wireless-key off
wireless-channel 5
gateway 192.168.1.1
broadcast 192.168.1.255
netmask 255.255.255.0
address 192.168.1.103
wireless_key off
wireless_channel 5
wireless_mode ad-hoc
wireless_essid deco
iface atml0 inet dhcp

# Wired or wireless interfaces
iface eth0 inet dhcp
iface eth1 inet dhcp

# Ethernet/RNDIS gadget (g_ether)
# ... or on host side, usbnet and random hwaddr
iface usb0 inet static
address 192.168.0.202
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
gateway 192.168.0.200


# Zaurus 2.4 Lineo net_fd; obsolete
iface usbd0 inet static
address 192.168.129.201
netmask 255.255.255.0
network 192.168.129.0
gateway 192.168.129.200

# iPAQ 2.4 mach-sa1100/usb-eth
# (192.168.0.202 is the iPAQ's IP, 192.168.0.200 is the host's IP)
iface usbf inet static
address 192.168.0.202
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
gateway 192.168.0.200

# Bluetooth networking
iface bnep0 inet dhcp
11 Jan 2007
I'm trying to install OZ 3.5.4.1 (OPIE) onto an SL-C700. I've copied initrd.bin, updater.sh and zImage.bin onto a FAT16 CF card and gone through the update procedure. The update finds the card, load the files and reboots. I remove the CF card during the reboot process.

I've tried this procedure several times and each time I get a white screen of death.

Any suggestions?

Thanks,

--Dan
Last Visitors
dbsears has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for dbsears.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th December 2014 - 07:04 AM