OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Options
Options
Personal Statement
volender doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
volender
Age Unknown
Gender Not Set
United Europe
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 16-June 07
Profile Views: 185*
Last Seen: 10th September 2007 - 06:31 AM
Local Time: Dec 25 2014, 11:03 AM
6 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

volender

Members


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
16 Jun 2007
I'm looking for a broken simpad, but with working mainboard (I own simpad where I broke something on the mainboard).
16 Jun 2007
Hi.
Some time ago I bought The palm and tried to put different systems on it.
So I was changing it between Win Ce 3.0, Ce.net 4.1, Gpe & Opie few times.
And in one moment I changed bootloader (from linux's to standard or vice versa) and did something wrong and after it I couldn't turn The palm on.

So I used Jtag and loaded bootloader back.
So bootloader works well, but when I'm trying to boot system, windows doesn't give any signal, any reaction after bootloader ends its work, nor on lcd nor through serial port.
Linux sends some informations like in normal situation, but after a while sends information about crc error.

With windows:
QUOTE
PBL V1.4 20.07.2001                  
Booting.      
================================================                                                
Siemens Switzerland Bootloader V2.5.3 10.06.2003                                                
Running @206Mhz Processor ID 0x6901b118                                      
Press ESC for monitor                    
Occupied Memory: [0x00004000-0x00008000],[0x00008014-0x0007500c]                                                                
Flash Id 0x00000018 at virt adr 0x05000000 Size 0x01000000                                                          
No 32Bit Flash detected 0x30003000                                  
FlashImage Checksum 0x05040014-0x05059f11=0x8912ac03 Bootloader Image OK                                                                        
Fabdata Flash @0x05059f18 Ram @0x00021f18 FABDATA:                                                  
MQ200 - Revision ID=2 ...                        
Initialise PCMCIA Interface... done.                                    
Codec UCB1200 ID:0x1005 Ver.5 Dev.0 Suppl.1 IO 0x00000000                                                        
No PCMCIA Card Attached                      
NO PCMCIA CARD!  -- Use serial IO                                
Sysinit done            
No serial download request                          
Boothdr at 0x05080000 -> 0x31415926                                  
Loading executable with header 0x0000                                    
[*********************|] 0kB/sec                                
Done


With linux:
QUOTE
............
:30:51.624> NO PCMCIA CARD!  -- Use serial IO
1:30:51.624> Sysinit done
1:30:52.749> No serial download request
1:30:52.749>
1:30:52.749> Boothdr at 0x05080000 -> 0x31415926
1:30:52.749>
1:30:52.749> Loading executable with header 0xe1a00000
1:30:52.749>
1:30:52.827> [***************\     ]
1:30:52.874> [*********************|]
1:30:52.874> [*********************/] 17724kB/sec
1:30:52.874>
1:30:52.874> Done
1:30:52.874>
1:30:54.374> Uncompressing Linux................................................................
1:30:54.374>
1:30:54.374> crc error
1:30:54.374>
-- System halted


Lcd shows only it's checker, 'cause bootloader initializes graphic driver.

I checked rom memory by loading 16MB of 'FF' and later '00' and checking readed back data and didn't find any bad byte, nor one bit.

So processor schould run properly, rom is ok.
What could happend to my T-Sinus pad?
Is it hardware or software problem?
Did I destroy RAM memory, or changed something in CPU configuration?

Please help me!


Charles.

-------
I tried to load wince 3 again, but without any result.
Whats interesting that bootloader sends information about loading executable, but with speed 0 kB/sec :|

QUOTE
Loading executable with header 0x0000
[*********************|][*********************/] 0kB/sec
Done     


I remember when I made this mistake that killed my simpad there was run out of memory in it.
Last Visitors
volender has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for volender.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th December 2014 - 02:03 AM