OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Options
Options
Personal Statement
0laf doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
0laf
Age Unknown
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 16-September 07
Profile Views: 2,310*
Last Seen: 30th November 2008 - 03:24 AM
Local Time: Oct 31 2014, 06:37 AM
4 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

0laf

Members


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
1 Nov 2008
Hello all,

at the moment I m trying to get USB networking configured for the Zaurus CL1000.
The Zaurus is running Angstrom x11-image 2007.12-r18.

Basically I tried to get it working by performing the steps which are described in the USB networking howto on the Angstrom wiki (http://linuxtogo.org/gowiki/AngstromManual)...
Nevertheless its not working for me blink.gif

I did following on the zaurus:
  • modprobe g_ether
  • ifconfig usb0 192.168.1.201 netmask 255.255.255.255 up
  • route add -host 192.168.1.101 usb0
  • then i had a look at the available network devices with ifconfig, interface "usb0" seemed to be fine

Next I continued with the configuration of the desktop computer (running debain etch 4.0 stable):
  • loaded the modules cdc_ether and usbnet
  • dmesg output:
    usb0: register 'cdc_ether' at usb-0000:00:08.1-2, CDC Ethernet Device, de:3a:e8:4a:93:2c
  • lsusb output:
    Bus 002 Device 010: ID 0525:a4a2 Netchip Technology, Inc. Linux-USB Ethernet/RNDIS Gadget
  • ifconfig usb0 192.168.1.101 netmask 255.255.255.255 up
  • route add -host 192.168.1.201 usb0
  • ifconfig output:

    usb0 Link encap:Ethernet HWaddr DE:3A:E8:4A:93:2C
    inet addr:192.168.1.101 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.255
    inet6 addr: fe80::dc3a:e8ff:fe4a:932c/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:108772 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:6 errors:288 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 b ) TX bytes:468 (468.0 b )


Well next I tried to test the connection with ping:
on the desktop: ping 192.168.1.101 -> ok, ping 192.168.1.201 -> not working
zaurus: ping 192.168.1.201 -> ok, ping 192.168.1.101 -> not working

Hm, obviously there is something wrong with my configuration sad.gif

I m somewhat stuck, any help would be greatly appreciated

Thanks in advance
olaf

24 Sep 2007
Hi all,

recently my dad purchased a Zaurus sl-c1000 and told me to install something more useful on it biggrin.gif
This is what i wanted to get working on the Zaurus:

-simple windowmanager (fluxbox, blackbox,fvwm)
-multiuser setup
-native development (fortran, c++)
-programs like xpdf, gnumeric
-properly suspend

Until now I ve tried out the last version of OZ with gpe, pdaXrom and pdaXiirom

On both, pdaXrom and pdaXiirom, suspend has been a problem. Not sure why,
Is that a common problem with those Roms?

The last Rom i installed, has been OZ.
Suspending and multiuser setup works very well. I even managed to get gcc working.
Next I installed blackbox because i wanted something more useful than gpe rolleyes.gif
but it wasnt working because of the disabled colormanagement in X11. (i tried to recompile x11 with colormanagement enabled, but no success)

Which Rom would you suggest me to use? Is angstrom a try worth?

Thanks in advance
olaf
Last Visitors


21 Jun 2009 - 4:07


26 Feb 2009 - 10:06

Comments
Other users have left no comments for 0laf.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th October 2014 - 09:37 PM