OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Options
Options
Personal Statement
charlesa doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
charlesa
Age Unknown
Gender Not Set
Thailand
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 23-April 04
Profile Views: 351*
Last Seen: 23rd August 2006 - 03:15 AM
Local Time: Aug 23 2014, 08:37 AM
89 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

charlesa

Members


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
6 Aug 2006
Hi all -

I am trying to give OZ a go after several years of using other ROMs. A basic question: how much root partition does 3.5.4.1 need on an 860? Or does it handle that itself when it flashes?

A related question relates to reformatting the user partitiion. Will OZ do that? Or is there a good way to do it, in order to wipe all settings away etc for a "fresh" install?

TIA,

C.
3 Aug 2006
oops ... found what i was looking for...

http://www.oesf.org/index.php?title=Bluetooth
2 Aug 2006
Hi all -

I'm in the market for a new CF WiFi card. Does anyone have any experience with the Socket Go Wi-Fi! P500? Will it work in a Zaurus? I'm using Cacko 1.22 & 1.23.

http://www.socketstore.com/product.asp?sku=2850722
30 Jul 2006
Hi -

I have a permanent red network icon in my taskbar, and popup message telling me that "The signal level is low". The network icon occasionally flashes to blue for a few seconds. This is despite the fact I am sitting next to the WiFi access point. Is this "normal"? I did not see behavior like this in previous cacko releases.

I have an 860 running Cacko 1.23 heavy and a DLink 660 WiFi card. I recently reflashed and just upgraded the DLink firmware to 1.7.4. The previous version of firmware, 1.3.x was having probs connecting with Cacko 1.23, thus the upgrade.


# hostap_diag wlan0
Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'

NICID: id=0x800c v1.0.0 (PRISM II (2.5) PCMCIA (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.7.4 (station firmware)
#


I have /etc/pcmcia/hostap_cs.conf as the following:


card "D-Link DWL-660 11Mbps WLAN Card"
version "D-Link", "DCF-660W", ""
# manfid 0xd601, 0x0005
bind "hostap_cs"


I have tried enabling the manfid 0xd601, 0x0005; sometimes it connects, other times it can not, so I have gone back to the default and commented that line out.

Now I can connect to a 802.11 network, but the signal strength is always red in the toolbar, and often complaining the signal is "low".



# iwconfig
lo no wireless extensions.

Warning: Driver for device wifi0 recommend version 18 of Wireless Extension,
but has been compiled with version 16, therefore some driver features
may not be available...

wifi0 IEEE 802.11b ESSID:"KTHNOKIA" Nickname:"zaurus"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:15:E9:77:91:70
Bit Rate:11 Mb/s Sensitivity=1/3
Retry min limit:8 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:6161-6131-3233-3435-3637-3839-31 Security mode:open
Power Management:off
Link Quality:51 Signal level:0 Noise level:204
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:2400 Missed beacon:0

wlan0 IEEE 802.11b ESSID:"KTHNOKIA" Nickname:"zaurus"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:15:E9:77:91:70
Bit Rate:11 Mb/s Sensitivity=1/3
Retry min limit:8 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:6161-6131-3233-3435-3637-3839-31 Security mode:open
Power Management:off
Link Quality:51 Signal level:0 Noise level:204
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:2400 Missed beacon:0

#



What is strange is that this is happening even while sitting next to the WiFi access point (can reach out & touch it). I never saw this on previous cacko ROMs (1.22 etc). Other devices seem to be connecting just fine with 100% signal strength.

Questions:

- Are any of you also experiencing this persistant red signal strength indicator and "signal level low" message in Cacko 1.23?
- Does the app "Wireless LAN Status" never show ESSID?
- Is the "Wireless LAN Status" information reliable? It does not always seem to correspond with the iwconfig data. Is iwconfig's information relaible? In fact, iwconfig always says the "Signal level:0" even thou there is a link.
- Any other hints?

Thanks in advance!

Charles
21 Feb 2006
Hi all -

I am looking for a Bluetooth CF card for my 860. It's running Cacko 1.23. Can anyone make any recommendations on what to buy? I've looked thru the forums but nothing jumps out on this topic, but perhaps I've missed an FAQ...

Many thanks in advance,

C.
Last Visitors


8 Jun 2008 - 18:34

Comments
Other users have left no comments for charlesa.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd August 2014 - 05:37 PM