OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Options
Options
Personal Statement
mivilleb doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
mivilleb
Age Unknown
Gender Not Set
Wellington, New Zealand
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 29-January 06
Profile Views: 539*
Last Seen: 24th November 2010 - 02:48 PM
Local Time: Jul 10 2014, 07:20 AM
19 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

mivilleb

Members


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
17 Apr 2010
I have tried most "how to" in this forum and elsewhere and none have worked for me. I am not a developer but a user of the Zaurus. So when an "how to" assumes it is clear to everybody without actually including all the detailed steps, it does not always work for everybody, as shown in many of the posts in this forum. I have tried almost all distros by flashing them on my Akita and they all worked fine. But now the emphasis is more and more on kexecboot or multiboot methods. So I would like to write a complete multiboot "how to" for users (not developers) for the Akita hopefully with all your help.

Here is what I want to do:

1- Have multiple OS for my SL-C1000 on a SD card
- Zubuntu 2.0
- Cacko 1.23
- Angstrom
- Poky
- Igelle (http://www.igelle.com/)
2- Use the kexecboot or Omegamoon version

I have been using mainly Cacko but I now need to have a more mini computer (with Perl, Pyton, PHP and Apache) for when I am on a train or plane. I also mainly travel by bike and carrying a laptop is not an option for me, I need to travel as light as possible hence the Zaurus is perfect for that.

Here is what I tried so far:

1- I have configured a 2GB SD card with ext3 using fdisk and mkfs the same way as on Omegamoon:
http://www.omegamoon.com/blog/static.php?page=ZaurusUbuntu
2- I already had Cacko running on my Akita (capable of reading SD cards higher than 1GB)
3- I obtain the Katastrophos rootfs files and modules from this post:
http://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=26759
4- Put the them on one of the partition of the SD card
5- Obtain the Sptiz Zubuntu 2.0 rootfs and addition files from this page:
http://www.omegamoon.com/blog/index.php?en...ry090829-014821
(That actually did not work, when I tried to gunzip and tar -xvf the content on my Linux box, I got a few mknode permission denied).
6- Put them on a 1GB partition on the SD card
7- Obtain the kexecboot kernel and update file from Omegamoon:
http://www.omegamoon.com/blog/static.php?page=ZaurusUbuntu
8- Put them on a CF VFAT card (my SD card formatted as VFAT did not get recognized by my Akita)
9- Flashed update them on the Zaurus and rebooted as per the instruction on Omagamoon:
http://www.omegamoon.com/blog/static.php?page=ZaurusUbuntu
10- After rebooting my Akita, I obtain the Omagemoon kexecboot menu with 2 items in the list, one for Cacko and one for Zubuntu.
11- Selecting the Cacko did not work, got a kernel panic (init not found)
12- Selecting the Zubuntu did not work just stopped in the console and never booted the actual desktop.

I read all the posts in this forum related to this topic and there are many incomplete solutions but none of them seem to work for me.

So I want to start from the absolute beginning and want to write down every single steps that need to be taken for using kexecboot on Akita. Remember this is for the users not the developers.

Step 1: Format a SD card

- Partition and make an ext3 filesystem on a 2GB SD card with some swap space
(enter the exact and complete steps here)

Step 2: Prepare your Zaurus

- ...

Step 3: Obtain rootfs files, kernel-cmdline, kernel images for each OS

etc. ...

Shall we start?

Thank you for your help.
19 Oct 2006
Hi,

Sorry for the long post!

I have a Planex WiFi Card GW-CF11X for my Zaurus SL-C1000 with Cacko 1.23.

My card used to work, but now it always stay in Suspended mode after a brief moment in Ready mode.

When I put the card in, it is always recognized as a Planex card by the Zaurus, but it does not always transfer the MAC address.

cardctl ident gives:

Socket 0:
product info: "PLANEX COMMUNICATIONS INC.", "PLANEX GW-CF11X Wireless CF Card", "", ""
manfid: 0xd601, 0x0010
function: 6 (network)

cardctl status gives:

Socket 0:
3.3V 16-bit PC Card [suspended]
Socket 1:
no card

ifconfig wlan0 gives:

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:00:00:00:00
BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 cool.gif TX bytes:0 (0.0 cool.gif
Interrupt:135

Sometime the HWaddr will show the correct MAC address, but not matter what, it always end up in Suspended mode even after doing cardctl resume or cardctl reset, or pulling the card in and out.

When I look at the lsmod, the hostap_cs module is loaded along with host_crypt_wep and hostap.

Could it be that the firmwares are not being picked up when the card is inserted. They are on the Zaurus, located here:

/etc/hotplug/firmware/pa010101.hex and /etc/hotplug/firmware/rf010804.hex

Maybe the hotplug script is expecting the firmware somewhere else, by the way which scripts actually uploads the firmware?

I also put CARDSUSPEND=n in the file network.opts and still nothing changed.

dmesg shows several error messages:

hostap_cs: CS_EVENT_CARD_REMOVAL
wifi0: card already removed or not configured during shutdown
pxa_pcmcia_init(0)
hostap_crypt: unregistered algorithm 'WEP'
hostap_cs: Driver unloaded
hostap_crypt: unregistered algorithm 'NULL' (deinit)
hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_cs: 0.3.7 - 2005-02-12 (Jouni Malinen <jkmaline@cc.hut.fi>)
hostap_crypt: registered algorithm 'WEP'
hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
hostap_cs: setting Vcc=33 (from config)
Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
io->flags = 0x0047, io.base=0x0000, len=128
hostap_cs: Registered netdevice wifi0
hostap_cs: index 0x01: Vcc 3.3, irq 135, io 0xf6000000-0xf600007f
hostap_cs: assuming no Primary image in flash - card initialization not completed
wifi0: test Genesis mode with HCR 0x1f
prism2_pccard_cor_sreset: original COR 41
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 41
Readback test failed, HCR 0x1f write 00 e1 a1 ff read 00 ce a1 ce
wifi0: test Genesis mode with HCR 0x0f
prism2_pccard_cor_sreset: original COR 41
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 41
Readback test failed, HCR 0x0f write 00 e1 a1 ff read 00 e9 a1 ff
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 41
wifi0: registered netdevice wlan0
prism2_download: dl_cmd=4 start_addr=0x003f0000 num_areas=3
wifi0: test Genesis mode with HCR 0x1f
prism2_pccard_cor_sreset: original COR 41
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 41
Readback test failed, HCR 0x1f write 00 e1 a1 ff read 00 ce a1 ce
wifi0: test Genesis mode with HCR 0x0f
prism2_pccard_cor_sreset: original COR 41
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 41
Readback test failed, HCR 0x0f write 00 e1 a1 ff read 00 e9 a1 ff
wifi0: Could not initiate genesis mode
wifi0: cannot get RID fd0b (len=1008) - no PRI f/w
wifi0: cannot get RID fd0b (len=1008) - no PRI f/w
prism2: wlan0: operating mode changed 3 -> 2
wlan0: cannot set RID fc00 (len=2) - no PRI f/w
wlan0: cannot set RID fc0e (len=34) - no PRI f/w
wifi0: cannot get RID fc28 (len=2) - no PRI f/w
Could not read current WEP flags.
wifi0: encryption setup failed
wlan0: set_encryption failed
wlan0: cannot set RID fc02 (len=34) - no PRI f/w
wlan0: could not set interface UP - no PRI f/w
hostap_cs: CS_EVENT_PM_SUSPEND
hostap_cs: CS_EVENT_RESET_PHYSICAL
wifi0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=c3a922a0, type=0, res=0)
wifi0: hfa384x_cmd: command was not completed (res=0, entry=c3a922a0, type=0, cmd=0x0002, param0=0x0000, EVSTAT=0000 INTEN=0010)
hostap_cs: Shutdown failed
pxa_pcmcia_suspend(0)

Anybody can help?

Is my card broke? I have no other way to verify if it works.

Thanks,

Bernard
15 Oct 2006
Hi,

I installed OpenZaurus (3.5.4.1) on my akita and now my Planex card GW-CF11X does not work anymore. I used to work with the original Sharp ROM and Cacko 1.23.

The details:

Socket 0:
product info: "PLANEX COMMUNICATIONS INC.", "PLANEX GW-CF11X Wireless CF Card", "", ""
manfid: 0xd601, 0x0010
function: 6 (network)

Is it possible to make it work on OpenZaurus?

The network tool does not show the MAC address for the card under wlan 0.

Thanks for any help,

Bernard
15 Oct 2006
Hi,

I installed OpenZaurus (3.5.4.1) on my Akita from my SD card (SanDisk 1GB). That worked perfectly.

I then used my card reader on my Linux PC to remove the installed file and put a few ipk packaged to install on my Zaurus. That worked fine.

I then put the card in the Zaurus and try to install some of the packages and there were some dependencies missing. So I go back with the SD card to my PC and try to add some more packages to my SD card but it is now Read Only file system on my PC and can not add anything to the Card. From the Zaurus I can delete and copy to the SD card, but from the PC it is now impossible.

Any clue what to do?

Thanks,

Bernard
18 Feb 2006
Hi,

I have a Planex WIFI CF card (GW-CF11X) under Cacko full 1.23 on a Zaurus SL-C1000.

I am able to connect to many WEP wireless networks but I have never been able to connect to a WPA TKIP network. So the card works.

I followed the instruction in this forum fro WPA connection:

http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=10699

by editing the wlan-ng.opts file and add WPA=y and the wpa_supplicant.conf file and added my SSID, scan_ssid=y and the psk.

So I think I did everything as instructed, rebooted several times and I still can no connect to a WPA TKIP network.

Anybody was succesfull in connecting to WPA under Cacko using the Planex CF card?

If so what did you do?

How about the hostap.conf file, should I aslo edit that conf file?

Any help would be appreciated.

Thanks,

Bernard
Last Visitors
duo


23 Apr 2010 - 7:14


12 Oct 2009 - 13:32


6 Aug 2008 - 7:04


13 Feb 2008 - 22:27


9 Dec 2007 - 8:36

Comments
Other users have left no comments for mivilleb.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 10th July 2014 - 07:20 AM