Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Irda - T-mobile - Nokia 3660
OESF Forums > General Forums > General Discussion
mimsmall
Set up a network irda connection on my SL6000L and connected thru my irda modem connection on my Nokia 3660. Did some banking and checked email, then disconnected.

I have not been able to connect since that first time. I have tried on several occassions on different days because the error message is 'Network Offline'.

This seems a bit peculiar. I'm posting on the outside chance someone else has experienced the same problem.

Anybody?
luka
QUOTE(mimsmall @ Feb 22 2005, 03:57 PM)
Set up a network irda connection on my SL6000L and connected thru my irda modem connection on my Nokia 3660. Did some banking and checked email, then disconnected.

I have not been able to connect since that first time. I have tried on several occassions on different days because the error message is 'Network Offline'.

This seems a bit peculiar. I'm posting on the outside chance someone else has experienced the same problem.

Anybody?
*


I paired my 6600 nokia with Z 5500 via BT and irda and never had any problems with it.
try to delete previous conn settings and make a new one!
It allways works for me smile.gif
mimsmall
Didn't work for me. dry.gif
suruaZ
You could debug your chat script execution by preview of: /home/etc/ppp/connection-errors
If it was finished successfully then debug pppd by:
tail -f /var/log/messages
Of course syslogd must ne ON before of this.

Hope this helps,
suruaZ
kckong
I am also facing the same problem on my nokia 6610. Seem like the PPP doesn't dial at all. The following is /var/log/messages ... Please help. Thanks.

send (ATQ0V1S100=1^M)
expect (OK)
^M
ATQ0V1S100=1^M^M
ERROR^M
alarm
Failed
abort on (NO CARRIER)
abort on (NO DIALTONE)
abort on (BUSY)
send (at+cgdcont=1,ip,net^M)
expect (OK)
at+cgdcont=1,ip,net^M^M
ERROR^M
SIGTERM
suruaZ
QUOTE
send (ATQ0V1S100=1^M)


Why? Just send atz to initialize the modem first

QUOTE
send (at+cgdcont=1,ip,net^M)
expect (OK)
at+cgdcont=1,ip,net^M^M
ERROR^M
SIGTERM


I beleive must be something like at+cgdcont=1,"IP","www.youraccesspoint.com"

suruaZ
kckong
suruaZ,

In network property, Init commands: ATZ ATQ0V1S100=1, Dial using: Tone

Same error. Not working. Seem the irda port doesn't communicating my mobile phone. Any idea?
kckong
I managed to get it work. Init commands: ATZ+cgdcont=1

p/s: make sure the handset GPRS setting , GPRS access point = "your access point name"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.