Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Oe Build Problem
OESF Forums > Distros, Development, and Model Specific Forums > Everything Development > Open Embedded
radioz
I'm having trouble trying to build oe for Opie. I think I've got everything installed properly based on the Wiki, but when I issue the 'bitbake opie-image' the build fails when trying to run do_configure on 'pkgconfig-native-0.15.0-r1'. The error is:

NOTE: Executing autoreconf --verbose --install --force --exclude=autopoint -I . -I /home/keithg/Zaurus/oe/tmp/staging/i686-linux/share/aclocal
Usage: autoreconf [-f] [-h] [--help] [-m dir] [--macrodir=dir]
[-l dir] [--localdir=dir] [--force] [--verbose] [--version]
[--cygnus] [--foreign] [--gnits] [--gnu] [-i] [--include-deps]
FATAL: autoreconf execution failed.
~

The puzzling thing about the autoreconf command is that the man page does not list the '--exclude' argument. What version of autoreconf am I supposed to have? I recently installed the latest package I could find for my Manrake 10.0 machine (2.59) with no luck. Does anyone have any suggestions?

Radioz
Mickeyl
Install the autotools in their latest versions on your host. For non-native packages, OE builds their own autotools and uses them. For a couple of native packages, your host tools are used.
radioz
QUOTE
Install the autotools in their latest versions on your host. For non-native packages, OE builds their own autotools and uses them. For a couple of native packages, your host tools are used.


Do you mean the autoconf package? I've installed the latest I could find (V2.59).

Or do you mean autotools? All I could find for autotools is autotools-0.4.0-3sfnet.i586.rpm which seems pretty old (2003). Any suggestions here?

p.s. Which mailing list can I post questions like this too? I've tried posting to comp.handhelds.openembedded but none of my messages get on the list.

thanks for the help

radioz
lardman
QUOTE
p.s. Which mailing list can I post questions like this too? I've tried posting to comp.handhelds.openembedded but none of my messages get on the list.


Contact info in this thread: http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=11231


Si
lixiaosan
I have got this error too.

In classes/autotools.bbclass, you can find "EXTRA_AUTORECONF = "--exclude=autopoint"" at line 24.
I set it to "" .

"EXTRA_AUTORECONF = ""

U can try .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.